ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Διαχρονική μας θέση ο εκσυγχρονισμός του Καταστατικού της ΠΟΕΔ


 Έκπληξη εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία για τις προτάσεις που κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες για εκσυγχρονισμό, όπως αναφέρεται, του Καταστατικού της ΠΟΕΔ.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία σημειώνει ότι:

"Οι εν λόγω προτάσεις πέραν από τη διαπίστωση ότι είναι γενικές και αόριστες, είναι ξεκάθαρο πως υποβάλλονται τρεις μήνες πριν από τις εκλογές της ΠΟΕΔ και έχουν καθαρά προεκλογικό και ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Σημειώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια,από τον οποιοδήποτε ή οποιαδήποτε κίνησηθέμα αλλαγής του καταστατικού της ΠΟΕΔ, κάτι που καθόλου τυχαία συμβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Συνεχιοζντας αναφέρει ότι:

"Μακριά από προεκλογικές και άλλες σκοπιμότητες, η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία δηλώνει έτοιμη, με καλή πρόθεση και διάθεση, και να καταθέσει συγκεκριμένες απόψεις για αλλαγή προνοιών του Καταστατικού που αφορούν και θέματα πέραν του εκλογικού συστήματος  αλλά και να συζητήσει τις προτάσεις των άλλων κινήσεων. Πρόκειται για μια διαχρονική θέση της Παράταξης, την οποία κάποιοι σκόπιμα αποκρύβουν ή και ακόμη παραποιούν προς όφελος των δικών τους επιδιώξεων και συμφερόντων. Επίσης, είναι σημαντικό όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές προωθηθούν θα έχουν ισχύ για τις επόμενες δεκαετίες και όχι απλά για τις εκλογές του Μάη".

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία θεωρεί πως για να επιτευχθεί ο πραγματικός εκσυγχρονισμός του Καταστατικού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο τα σημερινά δεδομένα αλλά και οι μελλοντικές ανάγκες της Οργάνωσης και γενικότερα της Παιδείας. Επίσης, όπως προσθέτει "θα πρέπει να σημειωθεί και να αξιολογηθεί το γεγονός ότι το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα της ΠΟΕΔ, εφαρμόζεται μεταξύ άλλων στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, στη Δανία, στη Φιλανδία, στο Ισραήλ, στην Ολλανδία, στη Σκωτία, στην Ουαλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, και στην Ιαπωνία".

Καταλήγοντας αναφέρει ότι στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου θεωρεί ως πιθανά θέματα προς συζήτηση τα παρακάτω: Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών, Εκπροσώπηση της Οργάνωσης, Καθήκοντα Μελών Γραμματείας, Διοικητικού Συμβουλίου, Μελών των Επαρχιακών Επιτροπών, Γενικών Αντιπροσώπων, Διαδικασία Εκλογών, Εκλογικό Σύστημα, Ομάδες Μελών κλπ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










150