ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Διαφωνούμε και αντιδρούμε σε κάθε μορφή στοχοποίησης των Εκπαιδευτικών


«Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά μας και απαιτούμε την θεσμοθέτηση διαδικασιών»

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία με ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η στοχοποίηση και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων σε βάρος των εκπαιδευτικών, προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα του σχολείου και γενικότερα της δημόσιας εκπαίδευσης. Κυρίως, όμως, αποκαρδιώνει τους συναδέλφους που καθημερινά δίνουν τη μάχη της μόρφωσης των μαθητών στα σχολεία. Η ανεξέλεγκτη και κατευθυνόμενη δημοσιοποίηση πληροφοριών και ισχυρισμών για οποιαδήποτε περιστατικά ή παράπονα ή άλλα ζητήματα που αφορούν τη σχολική ζωή, προκαλούν μόνο επιζήμιες και αχρείαστες συζητήσεις.

Δεν απαιτούμε ο εκπαιδευτικός να μένει στο απυρόβλητο. Αντίθετα, ζητούμε θεσμοθέτηση μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει στο γονιό να υποβάλλει παράπονα, ακόμη και εισηγήσεις. Ταυτόχρονα, όμως, θα διασφαλίζει το δικαίωμα του εκπαιδευτικού να καταθέτει την άποψή του και πρωτίστως να υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του. Στόχος, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να είναι  η εξεύρεση τρόπων που απλώς και μόνο θα προσβάλλουν και θα πλήττουν τους εκπαιδευτικούς.

Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς. Προσδοκούμε ότι σύντομα θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις προς όφελος όλων». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










123