ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Απαιτούμε κατοχύρωση Αντικαταστατών-Συμβασιούχων, ανάλογη με αυτή των νοσηλευτών


   Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι καταγράφει ως θετική εξέλιξη τη σημερινή συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΠΑΣΥΔΥ για αποπαγοποίηση 185 θέσεων εργασίας για νοσηλευτές. «Όπως προκύπτει από τη σημερινή συμφωνία, οι έκτακτοι υπάλληλοι στον ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό τομέα, με συμπληρωμένη 30μηνη υπηρεσία, θα μετατρέπονται σε εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου».

  Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία συνεχίζοντας σημειώνει τα εξής:

«Ως Παράταξη θεωρούμε πως ανάλογη προσέγγιση με τους έκτακτους νοσηλευτές μπορεί να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση και σε άλλους τομείς της δημόσιας υπηρεσίας. Κατ’ επανάληψη έχουμε θέσει τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Αντικαταστατών και Συμβασιούχων. Πιστεύουμε πως πλέον δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να διευθετηθεί αυτό το σοβαρό ζήτημα και να τερματιστεί η αγωνία και η αβεβαιότητα μερίδας Συμβασιούχων και Αντικαταστατών συναδέλφων.

Σημειώνουμε, επίσης, πως θα πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της δημιουργίας εκτάκτων δύο ταχυτήτων στη δημόσια υπηρεσία. Τέτοιου είδους φαινόμενα θα δημιουργήσουν αλυσιδωτά προβλήματα.

Η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία θα θέσει το συγκεκριμένο θέμα τόσο στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ όσο και στην επόμενη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ και θα ζητήσει από τις υπόλοιπες παρατάξεις την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










130