Η εκπαιδευτικός Δωρίτα Μαρκαντώνη στις Βρυξέλλες για τη Ρητορική Μίσους


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται αυτές τις μέρες η εκπαιδευτικός και εισηγήτρια σε θέματα Σχολικού Εκφοβισμού Δωρίτα Μαρκαντώνη για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο συνέδριο LEAD Online: Championing a Hate-Free Digital Future.

Το συνέδριο πραγματεύεται το πολύ σοβαρό φαινόμενο της Ρητορικής Μίσους στο Διαδίκτυο, στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά και να προληφθεί. Παράλληλα, στο συνέδριο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων που έχουν δημιουργηθεί, αποκλειστικά για το φαινόμενο αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δωρίτα Μαρκαντώνη είχε εκπροσωπήσει και πέρσι τη χώρα μας στην εκπαίδευση LEAD Online – Training of the Trainers, σχετικά με τη Ρητορική Μίσους στο Διαδίκτυο και κατέχει τον τίτλο της εκπαιδεύτριας στο θέμα αυτό.

Η  Δωρίτα Μαρκαντώνη τονίζει τη σημασία που χρειάζεται να δώσουμε σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία αποτελούν πλέον μάστιγα για την εποχή μας και μπορούν να λάβουν πολύ σοβαρές διαστάσεις. Παράλληλα, επισημαίνει ότι χρειάζεται να υπάρχει επιμόρφωση γύρω από το φαινόμενο της Ρητορικής Μίσους, ώστε να εντοπίζεται και να αντιμετωπίζεται έγκαιρα. Σημειώνει επίσης την ανάγκη θέσπισης ενός νομικού πλαισίου, το οποίο θα λειτουργεί αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους ενέργειες από τους χρήστες του διαδικτύου.

Η κ. Μαρκαντώνη, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα παιδιά και στην κοινωνία γενικότερα. Έχει βραβευθεί για τη δράση της σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό στα Education Leaders Awards, ενώ το βιβλίο της “Σχολικός Εκφοβισμός – Από τους Μύθους…στην Πραγματικότητα “, έχει ενταχθεί στις βιβλιοθήκες των εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, όπως επίσης και σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, είναι ιδιαίτερα ενεργή σε εθελοντικές οργανώσεις και κοινωφελείς συνδέσμους. Είναι εκλελεγμένη εδώ κι επτά χρόνια στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, ενώ από τον Μάιο του 2023, έχει εκλεγεί και στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΣΣΕ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










979