Πως επηρέασε η Πανδημία τα δικαιώματα των πολιτών και κατ’ επέκταση τις γυναίκες;


Το Ερευνητικό Κέντρο CARDET διοργανώνει την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 18:30, στα γραφεία του (The Education Hub - Λυκαβητού 29, Έγκωμη) ανοιχτή Συζήτηση για τον «Αντίκτυπο της Πανδημίας στα Δικαιώματα των Πολιτών & τις Γυναίκες». Στόχος της εκδήλωσης είναι να προσφέρει το χώρο και την ευκαιρία για μια νηφάλια ανταλλαγή απόψεων και ανάλυση της εμπειρίας και των επιδράσεων της περιόδου του Covid-19.

Κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να καταθέσει απόψεις και ερωτήματα για μια εις βάθος ανασκόπηση του αντίκτυπου της πανδημίας COVID-19 στα δικαιώματα των πολιτών. Παράλληλα, θα αναλυθεί η επίδραση της πανδημίας στις γυναίκες, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς και οι  προκλήσεις που έχει επιφέρει για την ισότητα των φύλων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν επίσης τα στοιχεία για την ‘σκιώδη πανδημία’ - τη δραματική αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφηκε κατά την περίοδο της καραντίνας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

  • Ο Δρ. Αριστοτέλης Κωνσταντινίδης - Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Μέριλυν Θεοδούλου - Λειτουργός του Γραφείου Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων
  • Η Άντρη Λεοντίου - Προϊστάμενη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης ενώ την εκδήλωση θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου HEARD το οποίο έχει ως στόχο να εξετάσει τις πιθανές συνέπειες της πανδημίας στην ποιότητα της δημοκρατίας στην Ευρώπη και να διαμορφώσει, μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, προτάσεις για την αντιμετώπιση τους. Προς αυτή την κατεύθυνση, το έργο πραγματοποιεί σειρά συζητήσεων και ερευνών σε 9 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










614