CARDET: Καθοδήγηση και εργαλεία για την αξιοποίηση της τηλεργασίας


Το ευρωπαϊκό έργο Virtual Teams είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει διαμορφώσει και διαθέτει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία, για να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διαχειριστούν με επιτυχία την τηλεργασία. Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και υλοποιείται στην Κύπρο από το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης, είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διασφαλίσουν την παραγωγικότητα και ευεξία των ομάδων τους στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την εξάπλωση της τηλεργασίας.

Μετά και την εμπειρία της πανδημίας Covid-19, η εξ αποστάσεως εργασίας έχει γίνει κοινή πρακτική για ορισμένες εταιρείες και οργανισμούς. Αν και έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους, ενέχει σημαντικές προκλήσεις. Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν το μοντέλο της τηλεργασίας, είτε στη βάση της εξ αποστάσεως είτε μέσω του υβριδικού μοντέλου, καλούνται να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του προσωπικού τους. Παράλληλα, είναι σημαντικό να παρέχουν σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη στο προσωπικό τους, ώστε να διασφαλίσουν την παραγωγικότητα και την ευημερία τους υπό τα νέα δεδομένα. 

Αντιλαμβανόμενη τις προκλήσεις αυτές, η κοινοπραξία του Virtual Teams, που αποτελείται από οργανισμούς από 6 ευρωπαϊκές χώρες, έχει δημιουργήσει μια γκάμα δωρεάν ψηφιακών εργαλείων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των στελεχών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα.  Συγκεκριμένα, έχει αναπτύξει μια πρακτική και καινοτόμα εργαλειοθήκη με καλές πρακτικές και δοκιμασμένες προσεγγίσεις για την τηλεργασία, καθώς και ένα πακέτο διαδικτυακής (μέσω του MOOC του έργου) και ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης για τα διευθυντικά στελέχη και τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού. Τα εν λόγω εργαλεία είναι προσβάσιμα δωρεάν  - στα ελληνικά, σλοβενικά, γαλλικά και ισπανικά - μέσω της ιστοσελίδας του έργου: https://virtual-teams.eu/  

Το Virtual Teams βασίζεται στην τεχνογνωσία και τις εμπειρίες των οργανισμών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία υλοποίησης, καθώς και στα δεδομένα, καλές πρακτικές και αποτελέσματα που έχουν συγκεντρωθεί στις 6 χώρες υλοποίησής του. Εντάσσεται δε στην ευρύτερη και πολύπλευρη δράση που αναπτύσσουν από κοινού το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης για την εκπαίδευση και καθοδήγηση διευθυντικών στελεχών για την υιοθέτηση και υλοποίηση αποτελεσματικών πρακτικών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ευεξίας του προσωπικού τους. 

Για να μάθετε περισσότερα για το έργο και να αποκτήσετε πρόσβαση στο υλικό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://virtual-teams.eu/ ή να επικοινωνήσετε με τους τοπικούς εταίρους στην Κύπρο, το CARDET και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης (michaela.protopapa@cardet.org / evie.michailidis@iodevelopment.eu)

*Η κοινοπραξία του έργου είναι: Sud Concept (Γαλλία), CARDET (Κύπρος), IoD (Κύπρος), FiP (Ιρλανδία), CCIS (Σλοβενία), Accion Laboral (Ισπανία), Innovation Frontiers (Ελλάδα).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










740