Ομάδα Πρωτοβουλίας: Θα παραμείνουν αδιόριστοι πέραν των 150 εκπαιδευτικών. Κανείς χωρίς εργασία


Ανακοίνωση της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Αντικαταστατών και Συμβασιούχων  Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδική Εκπαίδευσης» αναφέρει:    

"Παρά το γεγονός ότι η δημόσια εκπαίδευση γενικά βάλλεται από τον ίδιο τον ΥΠΠ και τους οργανωμένους γονείς, οι εκπαιδευτικές μας οργανώσεις έχουν προσέλθει στον διάλογο με διάθεση έτσι ώστε να βρεθεί η λύση και να υπάρξει ομαλή έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς.

Κύριο θέμα της συζήτησης είναι η πλήρης στελέχωση των σχολικών μονάδων έτσι που τον Σεπτέμβριο να μην παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο όπως  τα προηγούμενα χρόνια  όπου οι μαθητές, τα παιδιά μας δηλαδή, ήταν στις τάξεις χωρίς δασκάλους επειδή το ΥΠΠ παρέλειψε να τοποθετήσει έγκαιρα  Δάσκαλο - Ειδικό Εκπαιδευτικό - Νηπιαγωγό στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση αλλά και τα στοιχεία που δόθηκαν διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι θα παραμείνουν αδιόριστοι πέραν των 150 εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε όπως οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις που δόθηκαν παραμονές των εκλογών ότι κανένας συμβασιούχος δεν θα απωλέσει το καθεστώς εργοδότησής του εξαιτίας του ΝΣΔΕ να εφαρμοστούν άμεσα.

Οι υποσχέσεις – δεσμεύσεις δόθηκαν από αρκετούς υψηλά ιστάμενους πολιτειακούς   αξιωματούχους με πιο τρανά παραδείγματα τον Υφυπουργό  αλλά και από τους δύο εμπλεκόμενους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Καδή και κ. Χαμπιαούρη.

Επίσης, σχετική είναι και η τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που αναφέρει ρητά ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα διατηρήσουν το καθεστώς εργοδότησης τους.

Αναμένουμε την επόμενη ανακοίνωση τοποθετήσεων από την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και σε περίπτωση που οι ανησυχίες μας επαληθευτούν να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε συναδέλφους να μένουν άνεργοι για να προωθηθεί η δήθεν εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018 – 2019»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121