ΟΛΤΕΚ: Ζητούμε από το ΥΠΑΝ να εξεύρει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών


 Με ανακοίνωσή της αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας σε βάρος εκπαιδευτικού, η ΟΛΤΕΚ αναφέρει:

“Καταδικάζουμε το νέο περιστατικό βίας που διαπράχθηκε εναντίον συναδέλφου μας στην Επαρχία Πάφου, το οποίο μας προβληματίζει και μας λυπεί ως Εκπαιδευτική Οργάνωση, ως γονείς αλλά και ως κοινωνία γενικότερα.

Από τη συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά το συμπέρασμα ότι πλέον οι εκπαιδευτικοί ασκούν ένα επικίνδυνο επάγγελμα και  είναι  εκτεθειμένοι  σε  αρκετούς κινδύνους που απειλούν την σωματική τους ακεραιότητα. Καμία ασφάλεια και κανένα μέτρο προστασίας δεν υπάρχει όπως αυτό επιβάλλεται για όλους τους χώρους εργασίας.

Βλέποντας αυτά τα κρούσματα παραβατικότητας στα σχολεία μας, διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι ως κοινωνία έχουμε αποτύχει παταγωδώς στον τομέα αυτό.

Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και την υστάτη, ΥΠΑΝ, Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Σύνδεσμοι Γονέων, οργανωμένοι  μαθητές  και  άλλοι  φορείς  όπως  συνεργαστούμε  και  προσπαθήσουμε όλοι μαζί με νέα μέτρα και σύγχρονες μεθόδους να εξαλείψουμε, αν είναι δυνατό, αυτή την μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας που ονομάζεται  σχολική  παραβατικότητα.

Ζητούμε επίσης, από το ΥΠΑΝ όπως εξεύρει αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των εκπαιδευτικών τα οποία θα παρέχουν την  απαραίτητη  ασφάλεια  όπως  αυτή  επιβάλλεται  από την Κυπριακή Νομοθεσία σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

Εκφράζουμε την συμπάθεια και την συμπαράστασή μας προς τον συνάδερφο που δέχτηκε την επίθεση αλλά και σε όλους τους άλλους συναδέλφους που καθημερινά γίνονται μάρτυρες και θύματα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς είτε είναι σωματική είτε είναι λεκτική”.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










548