Οδηγίες για τις εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη των Τεχνικών Σχολών


Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων/Τεχνικών Σχολών

Θέμα: Οδηγίες για τις εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη των Τεχνικών Σχολών

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

1. Η κάθε Τεχνική Σχολή θα προβαίνει σε μοριοδότηση για τις εγγραφές του Α΄ έτους σε κλάδους όπου ο αριθμός των μαθητών που ενδιαφέρονται να εγγραφούν είναι οριακός ή υπερβαίνει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων στο κάθε σχολείο, σύμφωνα με τις δηλώσεις Φεβρουαρίου. Εάν ο αριθμός των ενδιαφερομένων μαθητών είναι μικρότερος από τις διαθέσιμες θέσεις, οι εγγραφές γίνονται σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες και εγγράφονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει το Γυμνάσιο.

2. Στην περίπτωση που ο μαθητής επιθυμεί να εγγραφεί σε ειδικότητα που εμπίπτει σε μοριοδότηση, τότε αυτός εντάσσεται σε διαδικασία προεγγραφής με μοριοδότηση στις 16 και 19 Ιουνίου 2017. Με τη συνοδεία του κηδεμόνα του δηλώνει και δεύτερη προτίμηση, σε άλλη ειδικότητα, η οποία δεν είναι υπό μοριοδότηση. Σε διαφορετική περίπτωση ο μαθητής μπορεί να εγγραφεί σε Λύκειο.

3. Εάν ο μαθητής μοριοδοτείται και εμπίπτει σε κοινωνικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, πρέπει να προσκομίσει απαραίτητα φωτοαντίγραφα των πιο κάτω Πιστοποιητικών, ανάλογα με την περίπτωση: α) Βεβαίωση του Γραφείου Ευημερίας ότι είναι λήπτης δημόσιου βοηθήματος β) Πιστοποιητικό θανάτου του γονέα γ) Ταυτότητα πολυτέκνων Πιστοποιητικά τα οποία θα υποβάλλονται εκπρόθεσμα δεν θα γίνονται αποδεκτά. ΗΜ/ΕιρήνηC:\Users\user\Documents\ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΗΣΗ\ΜΑΙΟΣ 2017\29052017-01.docx Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού 1434 Λευκωσία Τηλ.: 22 800 600 φαξ.: 22 428273 Ιστοσελίδα: http://www.moec.gov.cy

4. Τα στοιχεία θα καταχωρούνται σε λογισμικό που έχει ετοιμαστεί για τον σκοπό αυτό και θα εκτυπώνεται αμέσως αποδεικτικό μοριοδότησης με το σύνολο των μορίων που εξασφαλίζει ο κάθε μαθητής.

5. Το αποδεικτικό μοριοδότησης θα υπογράφεται από τον κηδεμόνα και τον λειτουργό εγγραφών εις διπλούν. Μετά την προεγγραφή, ένα αντίγραφο του αποδεικτικού μοριοδότησης, το απολυτήριο του μαθητή μαζί με τα φωτοαντίγραφα πιστοποίησης των κριτηρίων παραμένουν στο σχολείο. Ο κηδεμόνας λαμβάνει το άλλο αντίγραφο του αποδεικτικού μοριοδότησης.

6. Η μοριοδότηση θα ολοκληρωθεί στις 19/6/2017 και ώρα 13:30. Εάν είναι δυνατόν την ίδια μέρα ή το αργότερο στις 20/06/2017 και ώρα 08:00 θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα της μοριοδότησης. Οι έγγραφες θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου 2017 που έχουν προκύψει από τη μοριοδότηση με την προσκόμιση του πρωτότυπου απολυτηρίου.

7. Η πρώτη κατανομή των θέσεων θα γίνεται με βάση την πρώτη δήλωση προτίμησης ειδικότητας. Αυτοί που δεν θα εξασφαλίσουν θέση θα εγγράφονται στον κλάδο της δεύτερης τους επιλογής, ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις.

8. Μαθητές οι οποίοι προέρχονται από Λύκειο λόγω στασιμότητας θα μοριοδοτούνται βάσει του απολυτηρίου Γυμνασίου.

9. Μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που παρέμειναν ανεξεταστέοι δικαιούνται να δηλώσουν τον κλάδο προτίμησης τους, αλλά δεν εντάσσονται στη μοριοδότηση. Οι μαθητές αυτοί έχουν δικαίωμα εγγραφής εκεί και όπου υπάρχει διαθέσιμη θέση και μπορούν να εγγραφούν στις 29 Ιουνίου 2017 με την προσκόμιση του απολυτηρίου Γυμνασίου. 10.Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως καταβληθεί κάθε προσπάθεια μέχρι την Παρασκευή 16/6/2017 να επιδοθούν τα απολυτήρια στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου. Σε περίπτωση κωλύματος, παρακαλώ όπως επιδοθούν μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία Δελτία Ετήσιας Επίδοσης (όχι απλή βεβαίωση), έτσι ώστε να καταστούν δυνατές οι πρόνοιες της παραγράφου 6 της παρούσας εγκυκλίου.

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

(για Γενική Διευθύντρια)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128