Ο Ανδρέας Κασουλίδης πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης


Αποφασίστηκε να τιμηθεί ο πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Νεόφυτος Χαραλάμπους

Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, μετά και τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης Δρα Νεόφυτου Χαραλάμπους, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Απριλίου 2018 η εκλογική συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συνδέσμου για την τριετία 2018-2021.

Καταθέτοντας τον απολογισμό του ο Αντιπρόεδρος του ΚΥΣΥΣΥΜΑ Δρ Ανδρέας Κασουλίδης αναφέρθηκε στην ιστορία του Συνδέσμου και την πολυεπίπεδη προσφορά του στην Κυπριακή Εκπαίδευση.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Συνεργατικής Μάθησης ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 με πρωτεργάτη και εμπνευστή τον Δρα Νεόφυτο Χαραλάμπους και μια ομάδα εκπαιδευτικών – από διαφορετικές βαθμίδες Εκπαίδευσης - που είχαν ως κοινό όραμα το «Συνεργατικό Σχολείο». Όπως το είχε θέσει ο ίδιος ο Καθηγητής Χαραλάμπους, αυτό που ένωνε όλα τα Μέλη του Συνδέσμου ήταν «η αμφισβήτηση του παραδοσιακού σχολείου και το κοινό όραμα για ένα σχολείο αλλιώτικο, πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο ελκυστικό».

Αυτό το όραμα υπηρετούν σήμερα τα Μέλη του Συνδέσμου, μεταφέροντας όλα αυτά τα χρόνια τις εμπειρίες των βιωματικών εργαστηρίων, των ημερίδων και των συνεδρίων που συμμετέχουν στη διδακτική τους πρακτική. Αυτό το όραμα αναμένεται να συνεχίσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς ο ΚΥΣΥΣΥΜΑ κλείνει, στη διάρκεια αυτής της τριετίας είκοσι χρόνια δράσης.

Πριν από την ανάδειξη του νέου ΔΣ ο Αντιπρόεδρος του ΚΥΣΥΣΥΜΑ ευχαρίστησε από καρδιάς για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο τις Δήμητρα Μέσσιου, Βέρα Νεοφύτου, Μαρία Κασινίδου και Έφη Ιωαννίδου των οποίων η προσφορά υπήρξε πολυετής και πολυσήμαντη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΥΣΥΣΥΜΑ, το οποίο αποτελούν οι:

Δρ Ανδρέας Κασουλίδης, Πρόεδρος

Βίκυ Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος

Αγγελική Κυριάκου - Κομή, Γραμματέας

Χρήστος Ταπής, Ταμίας

Μαρία Καλλή, Οργανωτικός Γραμματέας

Δρ Σοφία Αγαθαγγέλου, Β. Γραμματέας

Βασιλική Ευθυμίου, Ταμίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία την ίδια μέρα και αποφάσισε:

(α) όπως τιμηθεί ο πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Νεόφυτος Χαραλάμπους με την πραγματοποίηση φιλολογικού μνημοσύνου την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018. Στο φιλολογικό μνημόσυνο θα επιδιωχθεί η συνεργασία και η συμμετοχή όλων των φορέων μέσα από τους οποίους ανέπτυξε ο Νεόφυτος Χαραλάμπους την πολυσχιδή και πολύτιμη προσφορά του στην Κυπριακή Εκπαίδευση.

(β) τη μελέτη του υφιστάμενου Καταστατικού και την κατάθεση προτάσεων για εκσυγχρονισμό του. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί υποεπιτροπή την οποία συντονίζει η Αντιπρόεδρος του ΚΥΣΥΣΥΜΑ Βίκυ Χαραλάμπους. Η Γενική Καταστατική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2018 στις 15:30 στο Γραφείο του Συνδέσμου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










293