Νέα Κίνηση Καθηγητών: Aδιόριστοι μεγάλος αριθμός συναδέλφων, ανησυχία για υποστελέχωση σχολείων


Η Νέα Κίνηση Καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ), έχοντας μελετήσει την χθεσινή ανακοίνωση (ημερ. 4/8/2016) για τους διορισμούς συμβασιούχων στη Μέση Εκπαίδευση, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο υποστελέχωσης των σχολείων και αδιοριστίας μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών δηλώνει τη διαφωνία της με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εξοικονόμηση θέσεων με μέτρα αντιπαιδαγωγικά, μέσα από τα οποία θα θυματοποιηθούν τόσο οι μαθητές όσο και οι επηρεαζόμενοι κλάδοι Καθηγητών. Συγκεκριμένα, οι αποφάσεις του ΥΠΠ για μικτή γύμναση σε αριθμό τμημάτων και για αλλαγές στην εργαστηριοποίηση των μαθημάτων της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας, με αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα τις ώρες των εργαστηρίων, αποδεικνύεται ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον μη διορισμό μεγάλου αριθμού συναδέλφων της Φυσικής Αγωγής, της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και της Οικιακής Οικονομίας, οι οποίοι εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια ως συμβασιούχοι ή έκτακτοι. Επίσης, η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να καταργήσει ουσιαστικά το πρόγραμμα του Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο μας βρίσκει ενάντιους, και γιατί θα θυματοποιήσει 1500 περίπου μαθητές και γιατί οδηγεί στην απώλεια εξήντα θέσεων Φιλολόγων και Μαθηματικών.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών δεν αποδέχεται να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης με περικοπές θέσεων εργασίας από οποιονδήποτε κλάδο. Ως Εκπαιδευτικοί που αγωνιζόμαστε για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο, θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου με ενίσχυση των πόρων που απαιτούνται προς αυτή την κατεύθυνση και όχι με τη λήψη αντιπαιδαγωγικών μέτρων που πλήττουν την ίδια τη φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και που οδηγούν στην ανεργία συναδέλφους μας που έχουν προσφέρει τα τελευταία χρόνια στη δημόσια Εκπαίδευση.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών αναμένει επίσης ότι μέσα από την αξιολόγηση της πορείας του Νέου Ωρολόγιου Προγράμματος θα ληφθούν σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις για τη διόρθωση προβλημάτων που οδηγούν στην ανεργία μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας, οι οποίοι εργάζονταν για χρόνια ως συμβασιούχοι ή έκτακτοι.

Η Νέα Κίνηση Καθηγητών καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση της όποιας αδικίας εις βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών με την επαναφορά του προγράμματος Αλφαβητισμού σε πρωινό χρόνο και την ταυτόχρονη βελτίωσή του, καθώς και με την άρση των αποφάσεων για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στα εργαστήρια, μέσα από την εξασφάλιση πρόσθετων θέσεων διορισμών στη Μέση Εκπαίδευση.

Τέλος, η Νέα Κίνηση Καθηγητών καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα το δημόσιο σχολείο, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου, με την έγκριση όσων πρόσθετων θέσεων εργασίας απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119