A ΤΕΣΕΚ Λεμεσού: Α΄ Παγκύπριο Βραβείο στο Πρόγραμμα Erasmus +


Στην κατηγορία «Καινοτόμος Διδασκαλία - Education and Innovation»

Η Α΄ Τεχνική Σχολή Επαγγελματικής Και Εκπαιδευτικής Κατάρτισης Λεμεσού τιμήθηκε με Α΄ Παγκύπριο Βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμος Διδασκαλία - Education and Innovation» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus +.  Το Βραβείο αυτό δίνεται σε σχολεία και οργανισμούς που λαμβάνουν μέρος σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2023 στην πλατεία του Παλαιού Λιμανιού στη Λεμεσό κατά τη διάρκεια του 7ου Erasmus Festival που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Διά Βίου Μάθησης και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στο πλαίσιο των Erasmus Days. Το Βραβείο επέδωσε ο Δρ. Στυλιανός Μαυρομούστακος, Διευθυντής του  Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης.

Τα Ευρωπαϊκά αυτά Προγράμματα χαρίζουν στους μαθητές και μαθήτριες σπουδαίες εμπειρίες μέσα από τα ταξίδια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, τα οποία εν τέλει βοηθούν και στην ανάπτυξη και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των πολιτών των ευρωπαϊκών χωρών. Η δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές και μαθήτριες να επισκέπτονται, να εργάζονται και να αποκτούν δεξιότητες μέσα από τις εκσυγχρονισμένες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, αποκτώντας παράλληλα πιστοποιητικά παρακολούθησης και εργασίας, τους καθιστά δυνάμει ισότιμους Ευρωπαίους πολίτες και έτοιμους να ζήσουν, να εργαστούν και να διαπρέψουν μέσα στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο.

Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες στους μαθητές και μαθήτριες καθώς και στους καθηγητές και καθηγήτριες που συμμετείχαν στα προγράμματα Erasmus +.

Εκ μέρους της Σχολής μας το Βραβείο παρέλαβαν η Διευθύντρια κ. Γεωργία Γεωργίου, ο Διευθυντής της Εσπερινής Α΄ Τεχνικής Σχολής κ. Βάσος Βασιλείου και ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Σχολής κ. Σωτήρης Διακουρτής Β.Δ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3358