Η ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ’ Λευκωσίας διοργανώνει συναυλία «Ενώνουμε φωνές κατά της βίας»


   Οι μαθητές και οι καθηγητές της ΤΕΣΕΚ ΜΑΚΑΡΙΟΣ Γ’ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ διοργανώνουν εβδομάδα ενάντια σε κάθε μορφής βίας από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου 2022. Στόχος της εβδομάδας είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας γύρω από τα θέματα της όποιας μορφής βίας. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει αναφορά σε μορφές βίας όπως η σωματική, η λεκτική, η πολιτιστική, η πνευματική αλλά και η βία κατά των γυναικών για να τονιστεί η ανάγκη συλλογικής προσπάθειας αντιμετώπισής τους και όχι η συγκάλυψή τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν δραστηριότητες στις οποίες θα εμπλακούν όλοι οι κλάδοι ανάμεσα στις οποίες βιωματικά εργαστήρια, έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου, διαγωνισμός αφίσας, αγώνες σάλας (futsal) στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» όπως επίσης και συζητήσεις μεταξύ καθηγητών και μαθητών με τη χρήση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Τη δική τους παρέμβαση μέσω δράσεων θα έχουν και οι Δόκιμοι Πρεσβευτές του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Επιστέγασμα των πιο πάνω δράσεων αποτελεί η διοργάνωση μεγάλης συναυλίας με τίτλο «Ενώνουμε φωνές κατά της βίας», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως «Γιάννος Κρανιδιώτης». Στην εκδήλωση μετέχει το μουσικό σχήμα της Σχολής «THE WHITIES» σε μουσική επιμέλεια – ενορχηστρώσεις Λευκής Στυλιανού. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη  Ταμασσού και Ορεινής, κ. Ησαΐα. Η γενική είσοδος έχει καθοριστεί στα 10 ευρώ και το μαθητικό εισιτήριο στα 2 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες μαθητών/τριών του σχολείου μας και σε οικογένειες του Παιδογκολογικού. Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Cactus Hotel και οι εταιρείες Demetriou Uniformity και Carmaster. Στηρίζει ο Σύνδεσμος Γονέων της Σχολής.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










624