Κύπρος και 4 πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες νοκ άουτ από τη Eurovision λόγω ….Sovietvision


Σε οργανωμένη κίνηση  αληλοϋποστήριξης, έξι πρώην σοβιετικών χωρών (ή του πρώην ανατολικού μπλοκ) κατέληξε ο χθεσινοβραδινός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision. Ρωσσία, Ουκρανία Λευκορωσία, Λιθουανία, Εσθονία και Μολδαβία αλληλοβοηθήθηκαν σε ένα συνασπισμό τύπου Sovietvision που απέκλεισε από τον τελικό και τις τέσσερις πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Κροατία (η Βοσνία, δε συμμετέχει φέτος). Μαζί με τις τέσσερις πρώην γιουγκοσλαβικές χώρες θύμα και η Κύπρος με την Δέσποινα Ολυμπίου, που με τη μπαλάντα "Αν με Θυμάσαι", που με αυτά τα δεδομένα, δεν είχε καμιά τύχη. 

Μαζί με τις έξι του συνασπισμού που κατάφεραν χάρις την ψήφο του κοινού, αλλά και των εθνικών επιτροπών να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου 18 Μαΐου ήταν η Ολλανδία, η Δανία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο. 

Κατά τα άλλα ήταν μια φαντασμαγορική βραδιά, άρτια οργανωμένη από τη σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, με παρουσιάστρια την κωμικό Petra Mede που, αν και μόνη επί σκηνής, κατάφερε να ξεσηκώσει τους 11.000 θεατές, αλλά και τα 100 εκατομμύρια τηλεθεατές που την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση.
Αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιείται ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα με τους Koza-Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη που θα ερμηνεύσουν το "Alcohol is Free", σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










128