ΚΗ΄ Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Διευθυντών Δημοτικής


Μετασχηματισμός των σχολείων σε κοινότητες μάθησης: ο ρόλος των Διευθυντών     

Με κεντρικό θέμα τη δυνατότητα των σχολείων να μετασχηματίζονται σε κοινότητες μάθησης και χώρο επαγγελματικής ανάπτυξης και ανανέωσης των εκπαιδευτικών, η Παγκύπρια Επιτροπή Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο διοργανώνουν Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, στο νέο οίκημα της ΠΟΕΔ (Λεωφόρος Κυρηνείας 184, 2112 Πλατύ Αγλαντζιάς), από τις 8:00 μέχρι τις 13:00.  Στο Συνέδριο συμμετέχουν όλοι οι διευθυντές και διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Κύπρου, στελέχη της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας και είναι επίσης προσκεκλημένοι βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δρ Κώστας Χαμπιαούρης (09.00 π.μ.)

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

Το σχολείο, στην παραδοσιακή του εκδοχή, αποτελεί χώρο μάθησης για τα παιδιά. Μια σύγχρονη αντίληψη για το ρόλο του σχολείου, επιβάλλει τον μετασχηματισμό του σχολείου σε χώρο μάθησης για όλους: παιδιά, εκπαιδευτικούς, οικογένειες. Αυτός φαίνεται να είναι ο μοναδικός τρόπος για επίτευξη βελτίωσης και για ανταπόκριση στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αλλαγές τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου. Κεντρικό θέμα στο φετινό Παγκύπριο Συνέδριο των Διευθυντών Δημοτικής Εκπαίδευσης θα είναι η δυνατότητα των σχολείων να ανταποκριθούν στο αίτημα για μετασχηματισμό των σχολείων σε κοινότητα μάθησης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Η συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη και ανανέωση των εκπαιδευτικών αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσπάθεια των σχολείων να ανταποκριθούν στις συνεχείς αλλαγές που συμβαίνουν σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Την ίδια στιγμή, η συνεχής ανανέωση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ενδυναμώνει την επαγγελματική τους επάρκεια για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών.

Στις κύριες παρουσιάσεις θα αναδειχθούν σημαντικές πτυχές  που αφορούν στις σύγχρονες προσεγγίσεις για επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών με αναφορές στο ρόλο της σχολικής ηγεσίας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Μιχαήλ: 99496885, 22382380 ((πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Διευθυντών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, 08:00 - 13:00

Νέο Οίκημα ΠΟΕΔ (Λεωφόρος Κυρηνείας 184, 2112, Πλατύ Αγλαντζιάς)

08:00 – 08:45: Εγγραφές (με καφέ καλωσορίσματος)

09:00 – 09:30: Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Κλαδικής Επιτροπής Διευθυντών/ριών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ, δρα Κωνσταντίνο Μιχαήλ

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, κ. Φίλιο Φυλακτού

Κήρυξη της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, δρα Κώστα Χαμπιαούρη

09:30-10:15: «Practices of instructional leadership and effective teacher learning», Mr Ariel Levy, πρώην Ανώτερο Στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας του Ισραήλ

10:15-11:00: «Transforming Schools into Learning Communities» Mr Fred Verboon,Director of the European School Heads Association

11:00-11:30: Διάλειμμα 

11:30-12:15: «Μετατρέποντας το σχολείο σε κοινότητα μάθησης: δυνατότητες και προκλήσεις», Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευριπίδου, Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

12:15-13:00: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετέχουν οι:

 

Δρ Μάριος Στυλιανίδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης Κύπρου,

 

κ. Χάρης Χαραλάμπους, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ

 

Δρ Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Πρόεδρος της Παγκύπριας Κλαδικής Επιτροπής Διευθυντών/ριών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ

Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου-Ευριπίδου, Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

κ. Χρίστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης

Δρ Μάριος Στυλιανίδης, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Οργάνωσης Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης Κύπρου

κ. Χάρης Χαραλάμπους, Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔ

Δρ Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Πρόεδρος της Παγκύπριας Κλαδικής Επιτροπής Διευθυντών/ριών Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΟΕΔ

Συνδιοργανωτές: ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










122