Εκδήλωση εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικού Επισκέπτη


Από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου και το Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» του KES College

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιατρικού Επισκέπτη την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στο KES College. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου (ΣΙΕΚ) σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» του KES College στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας.

Η Ημέρα Ιατρικού Επισκέπτη γιορτάζεται στις 24 Ιουνίου κάθε έτους με σκοπό να τιμήσει τον επαγγελματία Ιατρικό Επισκέπτη, ο οποίος συμβάλει στην καθημερινή λειτουργία και στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων των Φαρμακευτικών Εταιρειών. Παράλληλα, παραμένει ο ισχυρός συνδετικός κρίκος μεταξύ της έρευνας, της φαρμακευτικής ανάπτυξης και της κλινικής ιατρικής πράξης. Προασπίζεται και προάγει την υγεία των πολιτών, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό της φαρμακευτικής έρευνας και βιομηχανίας.

Το KES College, πριν από 24 χρόνια, εισήγαγε για πρώτη φορά το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη στον ακαδημαϊκό χάρτη της Κύπρου, μέσω των Προγραμμάτων Σπουδών «Ιατρικός Επισκέπτης», σε επίπεδο Διπλώματος και Ανώτερου Διπλώματος και έκτοτε, εκατοντάδες απόφοιτοι Ιατρικοί Επισκέπτες εξασκούν το επάγγελμα, στελεχώνοντας τις μεγαλύτερες Φαρμακευτικές Εταιρείες στην Κύπρο. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, το KES College παρουσίασε το πρωτοπόρο και μοναδικό στο είδος του, διεπιστημονικό Πρόγραμμα Σπουδών, το οποίο οδηγεί σε Πτυχίο «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» και είναι Αξιολογημένο και Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ. Στυλιανού Πέτρος, Γενικός Διευθυντής του KES College, η Πρόεδρος του ΣΙΕΚ, κα. Χριστοφορίδη Ξένια και η Δρ. Μηλιώτου Ανδρούλλα, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» του KES College. .

Ο κ. Καφετζής Παναγιώτης, Πρόεδρος Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, σε δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι, «η Κύπρος αποτελεί πρότυπο, καθώς είναι από τις λίγες χώρες όπου το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη, διέπεται από σχετική νομοθεσία και απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος». Στη συνέχεια, ακολούθησαν, οι ομιλίες από την κα. Αντωνιάδου Άντρια, Λέκτορα Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας KES College, με τίτλο «Η διαχείριση του χρόνου και των εργασιών στο απαιτητικό επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη» και από την κα. Καλαθά Άντρια, Διοικητικό Λειτουργό Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), με τίτλο «Τι ψάχνει ένα Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού κατά την πρόσληψη ενός επαγγελματία υγείας». Page | 2

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, παρουσία των πιο πάνω ομιλητριών και του επίσημου καλεσμένου, Δρ. Καλαβά Αλέξη, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Στη συζήτηση αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ιατρικός Επισκέπτης κατά την επιστημονική ενημέρωση των Λειτουργών Υγείας, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την εισαγωγή του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) .

Η εκδήλωση συνέβαλε στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου του Ιατρικού Επισκέπτη ως το μοναδικό οργανωμένο, επαγγελματικό και θεσμικό όργανο του Τομέα, επισημαίνοντας συνάμα ότι το KES College είναι το μοναδικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο προσφέρει σταθερά και ποιοτικά στην ακαδημαϊκή κατάρτιση του εν λόγω επαγγέλματος για πάνω από δύο δεκαετίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










779