Ινστιτούτο Κύπρου: Γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στην Έρευνα και τη Βιομηχανία της Κύπρου


   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Δικτύωσης «Innovation Workshop and Speed Networking Event» στον τομέα της Καινοτομίας, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ), σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Εταιρειών Έρευνας και Καινοτομίας (CARIE), και τη στήριξη του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος «EUROCC2», του προγράμματος «EMME-CARE» και του ευρωπαϊκού δικτύου «DiGINN Hub».

Σκοπός της ημερίδας, της πρώτης από μία σειρά που θα ακολουθήσουν, ήταν να δοθεί η ευκαιρία διερεύνησης για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του ερευνητικού/ακαδημαϊκού προσωπικού του Ινστιτούτου Κύπρου και κυπριακών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας γεφύρωσης του χάσματος που υπάρχει ανάμεσα στους τομείς έρευνας και βιομηχανίας της Κύπρου.

Η πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Κύπρου εστιάζει στη δημιουργία συνεργειών για μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας από τον ακαδημαϊκό προς τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που δύνανται να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Κύπρο. Παράλληλα, η διοργάνωση των ημερίδων αυτών έχει ως στόχο την ομαλή μετάβαση της Κύπρου στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τη μετατροπή της κυπριακής οικονομίας σε οικονομία της γνώσης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εταιρείες-μέλη του CARIE, όπως ADDITESS-ADVANCED INTEGRATED TECHNOLOGY SOLUTIONS & SERVICES LTD, Advanced Materials Design and Manufacturing Ltd, AI Zerocaliber Ltd, CELLOCK LTD, CYRIC CYPRUS RESEARCH AND INNOVATION CENTER LTD, Ecliptic Defence and Space, EFEVRE TECH LTD, Elysee Irrigation Ltd, EMBIO Diagnostics, Lumoscribe, NOVATEX SOLUTIONS LTD, SignalGeneriX, Malloc Limited, eBOS Technologies Ltd, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Cyprus Seeds και το ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις από τους Διευθυντές των Ερευνητικών Κέντρων του ΙΚυ, και παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό δίκτυο «DiGINN Hub», το οποίο διευθύνεται από το Ινστιτούτο Κύπρου. Στη συνέχεια, οι αντιπρόσωποι των εταιρειών και το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΙΚυ συμμετείχαν στο “Speed Networking Session”, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν. Τέλος, ακολούθησε ξενάγηση στα εργαστήρια και τις ερευνητικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΙΚυ Καθηγητής Σταύρος Μαλάς, ο Πρόεδρος του CARIE Δρ. Τάσος Κουνούσης και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ κ. Μάριος Τσιακκής.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Φίλιππου Χατζηζαχαρία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










456