Χαμπιαούρης: Τέθηκαν οι βάσεις για τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού


Τέθηκαν οι βάσεις για τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα είναι η ομπρέλα όλων των πολιτιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, μετά από ειδική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) στην οποία συμμετείχε.
 
Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, «έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και υπάρχει καλή θέληση και από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ και από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και, μετά από τη συνάντησή μας αυτή, εγκαινιάζεται ανοικτή γραμμή επικοινωνίας».
 
Πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε «να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σχέδιο δράσης και να αντεπεξέλθουμε στα ζητήματα που απασχολούν τον ΘΟΚ».
 
«Έχουμε βάλει τη βάση για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα είναι η ομπρέλα όλων των φορέων και αυτό είναι κάτι που έχει χαροποιήσει τους ανθρώπους του ΘΟΚ», σημείωσε ο κ. Υπουργός.
 
Είπε ότι η συνάντησή του με το ΔΣ του ΘΟΚ, «δεν είχε τυπικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα ουσίας και κατά τη διάρκειά της έχω ενημερωθεί για πολλά θέματα που αφορούν στον ΘΟΚ και έχουμε εγκαινιάσει μια ισχυρή συνεργασία για να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νέα δυναμική προώθηση αναφορικά με τα θεατρικά δρώμενα στον τόπο».
 
Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «θα δούμε εκτενέστερα, σε μεταγενέστερο στάδιο, επί μέρους ζητήματα, όπως είναι το Σχέδιο Επιχορηγήσεων ‘Θυμέλη’», το οποίο διαχειρίζεται ο ΘΟΚ.
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής, δήλωσε, επίσης στο ΚΥΠΕ, ότι «μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και είδαμε ένα Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού με κέφι και όρεξη να εγκύψει πάνω στα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της πολύ ουσιαστικής συνεργασίας».
 
Είπε ότι «ο ΘΟΚ είναι ο μόνος ημικρατικός οργανισμός που ασχολείται με τον πολιτισμό και δη το θέατρο οπότε, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, είμαστε σίγουροι ότι όπως γινόταν με τον προκάτοχο του κ. Χαμπιαούρη, Κώστα Καδή, θα έχουμε μια άριστη συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που αφορούν το θέατρο, τη θεατρική ανάπτυξη και εν γένει το πολιτιστικό τοπίο της Κύπρου».
 
Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ, «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε τον νέο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού στα γραφεία του Οργανισμού, όπου πραγματοποιήθηκε μια ειδική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός».
 
«Ήταν ένα καλωσόρισμα και μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, παρόλο που με τον Υπουργό Παιδείας, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Σχολής Τυφλών ‘Απόστολος Βαρνάβας’, δήλωσε, κλείνοντας, ο Γιάννης Τουμαζής.

Στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ με τον Υπουργό Παιδείας, συμμετείχε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Σάββας Κυριακίδης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










873