Χαμπιαούρης: Δευτέρα ή Τρίτη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς για θέματα παραβατικότητας


ΚΥΠΕ - Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη σκοπεύει ο Υπουργός Παιδείας να συγκαλέσει σύσκεψη με τους εκπαιδευτικούς για τα θέματα παραβατικότητας.

Σε ερώτηση για την επιστολή που έλαβε από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τα θέματα παραβατικότητας και την αναφορά κάποιων ότι η παραβατικότητα κτύπησε κόκκινο, ο Κώστας Χαμπιαούρης απάντησε χαρακτηριστικά ότι «για μας δεν υπάρχει κόκκινο, υπάρχει πράσινο».
«Έχουμε προχωρήσει και είμαστε έτοιμοι, έχουμε στελεχώσει την ομάδα άμεσης παρέμβασης και πολύ ευχαρίστως θα καλέσω όλους τους εμπλεκόμενους να τους ενημερώσω, έχω ήδη ενημερώσει και τους οργανωμένους γονείς, δημοτικής και μέσης, έχω ενημερώσει και την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ και απομένει η ΠΟΕΔ, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε για να τους ενημερώσουμε πριν από μερικές μέρες, απουσίαζαν στο εξωτερικό οι αξιωματούχοι, ήρθαν, και πολύ ευχαρίστως από βδομάδας θα τους συναντήσω για να τύχουν πληρέστερης ενημέρωσης», ανέφερε ο Υπουργός σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης στην αποθήκη του Υπουργείου όπου επιθεώρησε την παραλαβή και διανομή των βιβλίων.
Πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έχει πάρει την επιστολή τους και ότι ενημερώθηκε σήμερα για αυτήν αλλά σκοπεύει την προσεχή βδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη να τους ενημερώσει.
Ερωτηθείς τι θα τεθεί σε αυτή τη σύσκεψη, ο Υπουργός είπε ότι είναι ανοικτή η συζήτηση και αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με την βία και την παραβατικότητα, προσθέτοντας ότι όλες οι εισηγήσεις θα μπουν στο τραπέζι και θα τις συζητήσουμε, «και αντιλαμβάνεστε ότι η έγνοια μας είναι να περιοριστεί αυτό το φαινόμενο στον ελάχιστο βαθμό και αν είναι δυνατό να εξαλειφθεί, και ναι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι η ομάδα άμεσης παρέμβασης θα λειτουργεί πλέον σε επαρχιακό επίπεδο, ενώ προηγουμένως λειτουργούσε σε κεντρικό επίπεδο και οι περισσότεροι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ήταν στο Υπουργείο στη Λευκωσία.
«Από προσεχή Σεπτέμβρη έχουν γίνει ομάδες εργασίας που θα στελεχώνουν τα επαρχιακά γραφεία και θα είναι πιο κοντά στις σχολικές ομάδες, έγινε προκήρυξη για άτομα, έχουν υποβάλει ενδιαφέρον αρκετοί, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και έχει γίνει επιλογή ανθρώπων με διδακτορικά και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σε αυτά τα θέματα», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως χθες είχε συνάντηση με τα νέα μέλη και έχουν ενημερωθεί και πρόσθεσε πως τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν δημόσια εντός των ημερών από την Επιτροπή Εκπαιδευτική Υπηρεσίας.
«Έχουν ενημερωθεί για τη νέα δομή με την οποία θα λειτουργούν, είναι ευχαριστημένοι, και θα τύχουν επιμόρφωσης, πρώτο μέλημα μας είναι να επιμορφωθούν και μέσα σε αυτή την ομάδα υπάρχουν και άτομα που έχουν εμπειρίες από την προηγούμενη χρονιά, που δεν έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους», είπε ο κ. Χαμπιαούρης.
 
Σε παρατήρηση ότι κάποιοι του αποδίδουν ετσιθελισμό ο Υπουργός είπε ότι κάποιοι παίρνουν λέξεις και τις επαναλαμβάνουν για τους δικούς τους λόγους.
«Δεν θέλω να σχολιάσω οτιδήποτε εμείς προχωράμε είμαστε ανοικτοί και γνοιαζόμαστε για το καλό των παιδιών μας και όλοι να έρθουν κοντά στο διάλογο και θα τα πούμε», ανέφερε.
Όπως είπε, θα γίνουν συσκέψεις με τα νέα μέλη προσθέτοντας ότι και στο παρελθόν με αυτούς που ήταν αποσπασμένοι στην ομάδα είχαν γίνει τέσσερις συναντήσεις παρουσία του και άλλες τρεις με ανώτερους λειτουργούς του Υπουργείου.
«Έχει στελεχωθεί η ομάδα, αλλά είμαι ανοικτός να ενημερώσω όποιον ενδιαφέρεται και αν έχουν και εισηγήσεις πάνω στις αποφάσεις που έχουμε πάρει, αν μας πείσουν ότι είναι προς το καλύτερο, να τις υιοθετήσουμε, είμαστε πάντοτε ανοικτοί στο διάλογο», ανέφερε.
 
Τα βιβλία
 
Έχουν εκδοθεί όλα τα βιβλία για την δημοτική εκπαίδευση και το 90% για τη μέση και αποστέλλονται στα σχολεία δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας , προσθέτοντας ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.
Ο κ. Χαμπιαούρης ανέφερε ότι είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή έχουν εκδοθεί στο 100 τοις εκατό τα βιβλία που αφορούν την δημοτική εκπαίδευση, και εκκρεμεί μόνο η έκδοση του πρώτου βιβλίου των μαθηματικών και ενός βιβλίου της μουσικής το οποίο θα παραληφθεί σε δέκα μέρες περίπου.

«Έχουν αποσταλεί όλα τα βιβλία δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάφο, τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο και τώρα αποστέλλονται σε Λεμεσό και Λευκωσία και έχουμε φτάσει περίπου το 70% της αποστολής, αυτό για να δείτε με ποιο τρόπο δουλεύει εδώ η αποθήκη και το σύστημα, για τη Μέση, γυμνάσιο, λύκειο και τεχνικές σχολές έχει εκδοθεί το 90% των βιβλίων, υπολείπεται ένα δέκα που θα είναι κοντά μας αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο και ξεκινήσαμε την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με τους πιο καλούς οιωνούς για το τομέα αυτό», ανέφερε.
Για τα βιβλία που στέλνονται στο Ριζοκάρπασο, ο Υπουργός είπε ότι έχουν αποσταλεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και εξήγησε ότι η απόφαση είναι ότι θα αποστέλλεται τέτοια ποσότητα που να καλύπτει δύο χρονιές για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα «και να τρέχουμε την τελευταία στιγμή».
«Αυτή τη στιγμή τα βιβλία βρίσκονται στο Ριζοκάρπασο για όλες τις βαθμίδες και είναι όλα εντάξει, από τον περασμένο Απρίλη στάληκαν και είχαμε μεριμνήσει και γι’ αυτό και σύντομα θα αποσταλούν, με τη νέα χρονιά, (και τα βιβλία) για τις επόμενες δύο χρονιές», ανέφερε.
Για τα παιδιά με οπτική αναπηρία ο Υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών έχουν εκδοθεί τα βιβλία για τα μαθηματικά και τα ελληνικά για τη δημοτική και αποστέλλονται και τα αρχεία σε ανοικτή μορφή ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τις αλλαγές τους, μεγεθύνσεις και εκτυπώσεις και για τα άλλα παιδιά.
Ο κ. Χαμπιαούρης συνεχάρη τον προϊστάμενο της αποθήκης και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας ανάπτυξης προγραμμάτων και όλο το προσωπικό για το ζήλο με τον οποίο εργάζονται για να φέρουν εις πέρας το έργο τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5899