Τετραήμερο εκδηλωσεων στη Λεμεσό συνδιοργανώνουν κατεχόμενοι δήμοι και κοινότητες με το Υπ. Παιδείας


ΚΥΠΕ -Την απόφαση για συνδιοργάνωση τετραήμερης εκδήλωσης τον Νοέμβριο, στο δημόσιο κήπο Λεμεσού, αφιερωμένης στους κατεχόμενους δήμους και στις κατεχόμενες κοινότητες μας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο κ.Χαμπιαούρης προήδρευσε σύσκεψης στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, με το Δήμαρχο της πόλης Νίκο Νικολαΐδης και εκπροσώπους των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων και όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, στόχος είναι η συνδιοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης, διάρκειας τεσσάρων ημερών, «στην οποίαν όλες οι κατεχόμενες κοινότητες και όλοι οι κατεχόμενοι δήμοι θα έχουν το δικό τους χώρο, το δικό τους περίπτερο, για να προβάλουν την ιστορία των κατεχόμενων περιοχών μας».
Την εκδήλωση - έκθεση, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαθητές αλλά και όλος ο κόσμος, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία και τις παραδόσεις του κάθε κατεχόμενου δήμου και κατεχόμενης κοινότητας.
 
«Θα καλέσουμε τους κοινοτάρχες, θα καλέσουμε τους δημάρχους να στήσουν το περίπτερο τους, με όποιο τρόπο θέλουν, να δώσουν ενημερωτικό υλικό, να φέρουν έναν παππού και μια γιαγιά, να πουν τις ιστορίες από τα παλιά χρόνια, να φέρουν παραδοσιακά εδέσματα που έκαναν τότε στο χωριό τους, κάποια υφαντά, ό,τι θέλει ο καθένας να προβάλει», συμπλήρωσε ο Υπουργός Παιδείας.
Επιπρόσθετα, συνέχισε, στο χώρο θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικά συγκροτήματα από τους κατεχόμενους δήμους και κατεχόμενες κοινότητες και εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, ενδεχομένως να προβληθούν, στο χώρο του κηποθέατρου, σχετικά ντοκιμαντέρ και ταινίες.
Ο Κώστας Χαμπιαούρης ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για την ανταπόκριση του να φιλοξενήσει την εκδήλωση, καθώς και τους εκπροσώπους των κατεχόμενων δήμων και κατεχόμενων κοινοτήτων.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως ο Δήμος αποδέχθηκε με χαρά να φιλοξενήσει την εκδήλωση, «γιατί δεν αφορά μόνο τα κατεχόμενα μας, αφορά όλους , αφορά όλη την Κύπρο, αφορά τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας, το Εθνικό μας θέμα και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σήμερα».
 
Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα του πως η εκδήλωση αυτή θα αγκαλιαστεί από όλο τον κυπριακό λαό.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5767