Με εργοτάξιο θα ξεκινήσει το Λύκειο Έμπας τη νέα σχολική χρονιά


 Επίσκεψη Χαμπιαούρη σε σχολεία Δημοτικής και Μέσης στην Πάφο

Οι εργασίες επέκτασης του Λυκείου Έμπας, που από φέτος θα φιλοξενήσει και διάφορα τμήματα της Τεχνικής σχολής, δεν έχουν ολοκληρωθεί και το σχολείο θα ανοίξει με εργοτάξιο. Αυτό διαπιστώθηκε στη σημερινή (Σάββατο) επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Πάφο.

Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν τα χρήματα ύψους 250.000 ευρώ και είχαν έγκαιρα τεθεί τα χρονοδιαγράμματα, εντούτοις τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέρος του σχολείου θα είναι απλά ένα εργοτάξιο. Μπροστά στις έντονες διαμαρτυρίες του υπουργού δόθηκαν από  την τοπική σχολική εφορία νέες διαβεβαιώσεις πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί  ενώ θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και  για την βελτίωση της περίφραξης του σχολικού κτιρίου.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα λειτουργήσουν στο Λύκειο Έμπας τμήματα της Τεχνικής Σχολής όπως Ξενοδοχειακά, Ηλεκτρολογία, Κομμωτική, και Βιομηχανικός Σχεδιασμός.

Ο υπουργός Παιδεία επισκέφθηκε σήμερα διάφορα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος εάν τα σχολικά κτίρια είναι έτοιμα και ασφαλή  για να υποδεχθούν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει σε λίγες μέρες.

Σε ότι αφορά την πόλη της Πάφου ο κ.  Χαμπιαούρης εξέφρασε την ικανοποίηση και είπε πως «Στην πόλη της Πάφου έχουν προχωρήσει τα έργα κατά πολύ. Υπάρχουν όμως κάποια  έργα για τα οποία θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους. Με έχει διαβεβαιώσει ο πρόεδρος της σχολικής εφορείας ότι  αυτή την  εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί».

Με ιδιαίτερη έμφαση ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως στην πόλη και την επαρχία Πάφου  τα επόμενα τρία χρόνια θα διατεθούν για σχολικά κτίρια και εξοπλισμό  πέραν των δέκα εκ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς.

Σε ότι αφορά το  σοβαρό θέμα με την τοποθέτηση φρουρών ασφαλείας στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν τα λεφτά, έχουν κατατεθεί στις σχολικές εφορείες και έχουν προκηρυχθεί προσφορές.  «Εξ όσων γνωρίζω και από τις διαβεβαιώσεις των προέδρων των σχολικών εφορειών οι διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ευελπιστώ ότι θα έχουμε φρουρούς ασφαλείας στα λύκεια  ενώ ανταπόκριση υπάρχει και στα δημοτικά».

ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5960