KESAISTHTIKI18

2013-09-27 17:28:00
Για μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ του ήθους και της ευθύνης

Για μια ΑΡΙΣΤΕΡΑ του ήθους και της ευθύνης


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ*

Ας το ομολογήσουμε. Η Αριστερά που ονειρευτήκαμε και γι’ αυτή στρατευτήκαμε στα πολιτικά πράγματα δεν είναι αυτή  που μας εμφανίζουν σήμερα οι δήθεν άσπιλοι και αμόλυντοι επιτιμητές της. Είναι όμως αυτή η Αριστερά ή μπήκαμε τελικά στο λούκι να την κρίνουμε και να την καταδικάζουμε έχοντας υπόψη το ανάστροφο είδωλό της; Είχε τα λάθη και τις αδυναμίες της,  ατύχησε, όμως, κυβερνώντας  απάνω στην πιο βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Υπήρξε ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος και της φορτώθηκαν διαχρονικές αδυναμίες ενός σάπιου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού κατεστημένου που λυμαινόταν τον τόπο από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αμαρτωλή δεξιά, βεβαρημένη με τις ασήκωτες τύψεις του ΄74, υποβοηθούμενη και από άλλους, μέσα από παροξυσμούς και πολιτικές βαρβαρότητες, παίρνει τη ρεβάνς. ΄΄Εξαγνίζεται΄΄ από τις αμαρτίες της, συγκαλύπτει, αν δεν συμμετέχει, στο δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του λαού μας, το τραπεζικό σκάνδαλο – δικοί της άνθρωποι τα έκαναν σχεδόν όλα- και μέσα από το Μνημόνιο εφαρμόζει τις διαχρονικές πολιτικές και ιδεολογικές της επιλογές. Κι ας καμώνεται την κλαίουσα Μαγδαληνή…

Αυτά είναι γνωστά πράγματα για τους ελαχίστως παροικούντες την Ιερουσαλήμ.  Όμως , και γιαυτά τα αυτονόητα, η Αριστερά δυσκολεύεται να πείσει ακόμη και μέρος του παραδοσιακού πολιτικού της ακροατηρίου. Μπρος στον αμείλικτο στόχο της Δεξιάς και της Κυβέρνησης Αναστασιάδη  να την εξουθενώσουν πλήρως, να την αποδομήσουν, απαξιώνοντας την ίδια και τα στελέχη της,  και να τη θέσουν εκτός πολιτικής κονίστρας, οι αντιδράσεις της είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, μη πειστικές και επαρκείς.   Καθόλου δεν υποτιμώ την επικοινωνιακή υπεροπλία του αντιπάλου ούτε και το δυσχερές πολιτικό κλίμα σε βάρος του ΑΚΕΛ.  Ας μην ξεγελιόμαστε όμως. Αυτά δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ικανές προϋποθέσεις για την επιτυχή έκβαση του σκοτεινού σχεδιασμού σε βάρος της Αριστεράς. Εσωγενείς αδυναμίες της ίδιας διευκόλυναν την όλη προσπάθεια… Οργανωτική χαλάρωση, παραγοντισμός, ελλιπής ιδεολογική  και πολιτική αρματωσιά έδωσαν πρόσφορο έδαφος. Δημιούργησαν ρωγμές στα διαχρονικά τείχη – κατοχυρωμένα  χαρακτηριστικά της Αριστεράς μέσα στην κοινωνία : εντιμότητα των στελεχών της, ανιδιοτέλεια, κοινωνική ευαισθησία, πνεύμα συλλογικότητας, διαφάνεια.

Η σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός… Ειδικά όταν διακυβεύονται πολλά. Αναμφισβήτητα, το κύρος και το ηθικό ανάστημα της Αριστεράς έχει τρωθεί το τελευταίο διάστημα από τις διάφορες αποκαλύψεις για διερευνούμενα σκάνδαλα και απ΄όσα επιτηδείως διαδίδονται στους σκοτεινούς διαδρόμους. Εμείς θα αναμένουμε την πλήρη διερεύνηση όλων των ζητημάτων. Όλα πρέπει να βγουν στο φως. Όποιο και ό,τι και να αφορούν. Η αντιμετώπιση, όμως, αυτής της καταιγίδας δεν μπορεί να εξαντλείται στις όποιες  νομικές διαδικασίες. Οι απαντήσεις της Αριστεράς πρέπει να είναι πολιτικές.

 Το ΑΚΕΛ και ο περήφανος κόσμος του δεν είναι αυτό που του αποδίδουν.  Εμείς ΄΄λαμόγια΄΄ δεν έχουμε.  Ο τόπος είναι μικρός και όλοι ξέρουν καλά σε ποιους πολιτικούς χώρους καρποφορούν τέτοια φαινόμενα. Αν, παρελπίδα, εμφιλοχώρησαν και σ΄εμάς, έχουμε και τον τρόπο και τη θέληση να τους αποδιώξουμε ως ξένα, καρκινοφόρα, σώματα. Γιατί μπορούμε και πρέπει να επιστρέψουμε στις μόνιμα ρέουσες, καθάριες, ζωοδότρες  πηγές μας: στον καφενέ της Λεμεσού και στο κατώγι της Σκαρίνου, στην Κόρντοβα του Πάπη και στο Μαυροβούνι, στον Μένοικο και στον Ντερβίς, στους Παπαλάζαρους και στον Πουμπουρή …

Αυτή είναι η Αριστερά, η πραγματική, η τίμια, του ήθους και της ευθύνης. Αυτή χρειάζεται ο λαός, μοναδικό ανάχωμα στη βάρβαρη επέλαση ντόπιων και ξένων τροϊκανών. Και θα του την ξαναδώσουμε, νάναι σίγουρος, με γενναίες και ρηξικέλευθες αποφάσεις… Εξάλλου  αυτός είναι  επιτακτικός, λυτρωτικός, σωτήριος μονόδρομος…      

*Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας

 Email:odysseas1@cytanet.com.cy


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Παναγιώτης Λουκά
Sat September 28, 2013, 18:03:09
Χρίστο, με όλο το σεβασμό κρίνω σωστό να αναφέρω:
1)Η αριστερά, στη χώρα μας δεν είναι μονοπώλειο κανενός κόμματος, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη!!!
2)Η πολιτική δεν είναι μονοπώλειο ορισμένων (πεφωτισμένων-βολεμένους). Επιβάλλεται ο κάθε Κύπριος πολίτης να είναι πολιτικός!!!
3)Βεβαίος, κάναμε την αυτοκριτική μας!!! Πήραμε αποφάσεις- εσείς πότε θα κάνετε αυτοκριτική;
4)Το να εκφράζετε ένας πολίτης σε μια δημοκρατική χώρα δεν είναι εσωστρέφεια. Στην Κύπρο μας είναι δικαίωμα που το κέρδισαν όλοι αυτοί που θυσιάστηκαν και έφτιαξαν το κόμμα σας

Χρίστος Κουμίδης
Sat September 28, 2013, 11:01:30
Παναγιώτη, εσείς που αρέσκεστε στην εσωστρέφεια και στις σέκτες δεν έχετε σχέση με την αριστερά. Όταν πλέον θα κάμετε την αυτοκριτική σας, το ξέρετε, θα σας δεκτεί η αριστερά πίσω.

Παναγιώτης Λουκά
Sat September 28, 2013, 01:46:34
Φίλε Γιώργο,

Πλέον είναι αργά!!!

Όταν σας λέγαμε είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει μεταστροφή από τον ξένο κουμμουνισμό προς την πατριωτική αριστερά μας αποκαλέσατε νεοκύπριους και ρατσιστές!!! Εμείς τα βάλαμε με τα γνωστά λόμπι της Λευκωσίας και εσείς μας αποκαλέσατε προδότες!!! Προσπαθήσαμε να εκφράσουμε δημοκρατικά την γνώμη μας και εσείς μας πολεμήσατε σαν εχθρούς και προτιμήσατε αυτούς των νέων δυνάμεων όπως τους αποκαλείτε!!!

Εμάς, που μας θέσατε στο περιθώριο, να μας ξεχάσετε!!!

Γιατί θα κάνουμε την δική μας αριστερά, αυτή που έχει ανάγκη ο κυπριακός λαός. Και του λείπει πραγματικά αυτές τις δύσκολες μέρες.

Πάντα με τον πρέπον σεβασμόν...

Καθηγητής Φυσικής

ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Fri September 27, 2013, 21:39:53
Συντροφε επιβαλεται να βρουμε τη χαμενη εδω και καιρο πολιτικη και ιδεολογικη ταυτοτητα μας

FREDERICK-EX
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
THALIS
microsoft1718
AOSINK
HPJETPRO
CDA2018
PAJULY17
AIGAIA
MOECEE
FORUMMARCH
iky2018
global
OPAPCYPRUS
Middlesex2016