KESJULY18

2019-02-25 16:46:29
ΑΚΙΔΑ: Από τη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση προς Ενιαία Εκπαίδευση.  Γνωρίζουμε πώς και τι;

ΑΚΙΔΑ: Από τη Γενική και Ειδική Εκπαίδευση προς Ενιαία Εκπαίδευση. Γνωρίζουμε πώς και τι;


Με ανακοίνωση της η ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρουσίασε στις 20 Φεβρουαρίου 2019 στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής το Προτεινόμενο Νομοσχέδιο για την Ενιαία Εκπαίδευση.

Το Νομοσχέδιο αποπειράται να απαντήσει στην υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας απέναντι στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία, την οποία κύρωσε σε Νόμο της Πολιτείας ως είχε υποχρέωση.

Κεντρικός πυλώνας είναι, στο ΠΛΑΙΣΙΟ της ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, η παροχή της απαιτούμενης στήριξης σε κάθε παιδί, εκεί και όπου χρειάζεται, διαβαθμισμένα, έτσι ώστε ΟΛΑ τα παιδιά να απολαμβάνουν την πραγματική ΙΣΟΤΗΤΑ ευκαιριών εκπαίδευσης.

Ερωτήματα σοβαρά και κρίσιμα γεννιούνται.

  1. Ποια διαδρομή ακολούθησε η Κυπριακή Δημόσια Εκπαίδευση αναφορικά με την Ειδική Εκπαίδευση και τη σύνδεση της με τη Γενική Εκπαίδευση;
  2. Ποιο είναι ακριβώς το Πλαίσιο της Ενιαίας Εκπαίδευσης που προτείνεται από το ΥΠΠ; Ποια η νέα λειτουργική σχέση Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης μέσα σε αυτό το πλαίσιο;
  3. Ποια ενημέρωση επιβάλλεται να γίνει στους κατ’ εξοχήν υπεύθυνους για την εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥΣ και ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ για τον νέο προσανατολισμό της Εκπαίδευσης των παιδιών και τις νέες δομές;
  4. Ποιο είναι το πραγματικό κόστος, τόσο σε δαπάνες όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, που μια τέτοια μεγαλόπνοη καινοτομία προϋποθέτει;
  5. Πώς οι Δομές και οι Υποδομές για την εφαρμογή μιας τέτοιας μεταρρύθμισης αναπροσαρμόζονται;
  6. Πώς το Προτεινόμενο Νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση των ΑμεΑ;

Αυτά και άλλα σημαντικά σημεία στοχεύει να φωτίσει η Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου που η ΑΚίΔΑ Λευκωσίας, Μόρφου και Κερύνειας οργανώνει την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019, το απόγευμα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οι ομιλητές, Δρ. Αντρέας Τσιάκκιρος, Συντονιστής για την Ειδική Εκπαίδευση στο ΥΠΠ, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δρ. Παναγιώτης Αγγελίδης, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με μακρά επιστημονική εμπειρία στη Συμπεριληπτική – Ενιαία Εκπαίδευση και Δρ. Γιάννης Χριστοδούλου, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση του CIIM, με τις παρουσιάσεις τους αλλά και με τον διάλογο που θα αναπτυχθεί, θα δώσουν ένα πρώτο έναυσμα ανοικτού διαλόγου τόσο με τον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και με την ευρύτερη κοινωνία στο κρίσιμο ζητούμενο για ποιοτική εκπαίδευση για όλους μέσα από τη νέα προσέγγιση.

Διά της παρούσας ανακοίνωσης απευθύνουμε ευχαριστίες και στους τρεις ομιλητές για τη θετική απάντηση στην πρόσκληση μας να καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση στην Ημερίδα της ΑΚίΔΑ.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με λεπτομέρειες για το όλο περιεχόμενο και τις ώρες της Ημερίδας.

Η Ημερίδα είναι ανοικτή για οποιοδήποτε, εκπαιδευτικό, γονιό, φοιτητή, πολίτη, γιατί η Εκπαίδευση αφορά όλους μας.

Πληροφορούμε, επίσης, κάθε ενδιαφερόμενο, πως αν επιθυμεί να κάνει, προγραμματισμένα, οποιαδήποτε παρέμβαση, αυτή μπορεί να δηλωθεί εκ των προτέρων στην Οργανωτική Επιτροπή και θα έχει διάρκεια 3λ.

Για περαιτέρω πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποτείνεται στα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Απόστολο Αποστολίδη, Πρόεδρο της ΑΚίΔΑ (99744808) Παναγιώτη Παναγή, Αντιπρόεδρο ΑΚίΔΑ Λευκωσίας (99479185) και Έλενα Μαυρογένη, Γραμματέα ΑΚίΔΑ Λευκωσίας (99408453)»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016