KESJULY18

2019-02-15 08:34:19
ΤΕΠΑΚ: Θέση Ερευνητικού Συνεργάτη (Ειδικού Επιστήμονα για Έρευνα -Ερευνητή Γ )

ΤΕΠΑΚ: Θέση Ερευνητικού Συνεργάτη (Ειδικού Επιστήμονα για Έρευνα -Ερευνητή Γ )


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ερευνητικού Συνεργάτη (Ειδικού Επιστήμονα για Ερευνητικούς Σκοπούς – Ερευνητή Γ) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής για μερική απασχόληση σε ερευνητικό πρόγραμμα SECONDO στο γνωστικό αντικείμενο «Έξυπνες επενδύσεις και τιμολόγηση ασφάλισης στον κυβερνοχώρο».

Ο βασικός σκοπός του SECONDO είναι να βελτιστοποιήσει τις αποφάσεις σχετικά με τις επενδύσεις σε κυβερνοασφάλεια και την τιμολόγηση της ασφάλισης. Με απλά λόγια, το πρόγραμμα αποσκοπεί να υποστηρίξει επαγγελματίες που επιδιώκουν επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με στόχο τη λήψη αποφάσεων από ανθρώπους και μια ολοκληρωμένη στρατηγική ασφάλειας. Είναι επίκαιρο ερευνητικό πρόβλημα, καθώς η ταχεία ανάπτυξη επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Ο στόχος της θέσης ερευνητή για το SECONDO είναι ο συνδυασμός στατιστικής και τεχνικών γνώσεων για την ανάπτυξη καινοτόμου λογισμικού για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ανάπτυξη αλγορίθμων οι οποίοι θα βοηθήσουν τους χρήστες για τη λήψη αποφάσεων σε θέματα επένδυσης, υπολογισμού του ρίσκου, αλλά και τη τιμολόγηση της ασφάλισης.

Στο έργο SECONDO συμμετέχουν το πανεπιστήμιο Πειραιώς και Surrey, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας και έρευνας από Κύπρο, Ελλάδα και Ισπανία.

Ο ερευνητικός συνεργάτης που θα προσληφθεί για τη πιο πάνω θέση, θα κληθεί να εμβαθύνει στα πεδία γνώσης της Μηχανικής Μάθησης και της ανάπτυξης λογισμικού το οποίο θα ενσωματωθεί στο τελικό σύστημα του προγράμματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τελικούς χρήστες. Ένας επιτυχών υποψήφιος πρέπει να κατέχει εξαιρετική γνώση προπτυχιακού επιπέδου θεωρίας της Πληροφορικής ή/και της Τεχνητής Νοημοσύνης και Κυβερνοασφάλειας, καθώς και εξαιρετικές δεξιότητες υλοποίησης λογισμικού σε γλώσσες υψηλού επιπέδου. Η επιθυμία εκπόνησης διδακτορικής διατριβής, (εξ ολοκλήρου ή εν μέρει) βασισμένης στα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας θα ληφθεί υπόψη ως θετικό στοιχείο.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο πιο πάνω πρόγραμμα με το εργαστήριο NetSySci (https://netsysci.cut.ac.cy/), κάτω από την ομπρέλα του Κέντρου Έρευνας Κοινωνικής Πληροφορικής (https://www.socialcomputing.eu/).

Οι υποψήφιοι για αυτή την θέση θα πρέπει να κατέχουν:

(1) Εξειδικευμένη γνώση στα σχετικά γνωστικά  αντικείμενα (της Πληροφορικής).

(2) Εξοικείωση με την Μηχανική Μάθηση ή την Στατιστική ή την Κρυπτογραφία θα αποτελεί επιπρόσθετο προσόν.

(2) Πολύ καλές γνώσεις στα συστήματα Βάσεων Δεδομένων. Εξοικείωση με τεχνολογία blockchain θεωρείται επιπλέον προσόν.

(3) Πολύ καλό θεωρητικό υπόβαθρο στους υπολογιστές, C/C++ ή Java ή PHP ή Python

(4) Εκτενής εμπειρία προγραμματισμού σε γλώσσα υψηλού επιπέδου (high-level)

(5) Οργανωτικές ικανότητες

(6) Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας

(7) Εμπειρία στη διεκπεραίωση έρευνας/ών σχετικών με το γνωστικό αντικείμενο θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν.

(8) Μεταπτυχιακό επιπέδου Μάστερ θα θεωρηθεί ως επιπλέον προσόν

(9)  Επιθυμητό να σκοπεύει να εγγραφεί σε διδακτορικό πρόγραμμα στην ειδικότητα του αντικειμένου στο ΤΕΠΑΚ.

Η απασχόληση θα είναι για έξι (6) μήνες και ενδέχεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο 2019, με προοπτική ανανέωσης μέχρι την λήξη του έργου 31 Δεκεμβρίου 2022. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απόλαβες του υποψηφίου θα ανέρχονται στα €1316.25, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και την υφιστάμενη νομοθεσία. Σημειώνεται ότι, παρέχεται 13° μισθός, ο οποίος έχει ενσωματωθεί κατ’ αναλογία στη μηνιαία αντιμισθία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα ακόλουθα:

  1. Επιστολή στην οποία να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους και στην οποία να φαίνεται καθαρά η ημερομηνία κατά την οποία μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα σε περίπτωση επιλογής
  2. Βιογραφικό Σημείωμα (στα Αγγλικά ή/και στα Ελληνικά)
  3. Αποδεικτικά στοιχεία των προσόντων τους
  4. Ονόματα δυο ατόμων από τους οποίους δυνατό να ζητηθούν συστάσεις
  5. Στοιχεία επικοινωνίας
  6. Σύντομη ανασκόπηση του ερευνητικού τους έργου, καθώς και σύντομη περιγραφή των μελλοντικών επιστημονικών τους σχεδίων (μέχρι 2 σελίδες)

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στην διεύθυνση HRecruits@cut.ac.cy με θέμα: «Αίτηση για τη θέση Ερευνητικού Συνεργάτη (ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ – ΕΡΕΥΝΗΤΗ Γ) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο γνωστικά αντικείμενο «Έξυπνες επενδύσεις και τιμολόγηση ασφάλισης στον κυβερνοχώρο», όχι αργότερα από την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019 και ώρα 2:00 μ.μ. η οποία θα είναι η τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Σημειώνεται ότι:

-  Το ΤΕΠΑΚ εφαρμόζει πολιτική ίσων ευκαιριών στο πλαίσιο των προσλήψεων και στα επακόλουθα στάδια επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ενθαρρύνει άτομα και των δύο φύλων όπως υποβάλουν αίτηση για όλα τα επίπεδα στελέχωσης Ακαδημαϊκού και Διοικητικού Προσωπικού.

-  Το Πανεπιστήμιο δεν κάνει καμία διάκριση σε σχέση με τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, τη σωματική ικανότητα, την οικογενειακή κατάσταση και το  σεξουαλικό προσανατολισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου http://www.cut.ac.cy/  ή να επικοινωνήσουν με τον Δρ. Μιχάλη Σιριβιανό στην ηλεκτρονική διεύθυνση michael.sirivianos@cut.ac.cy 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016