KESJULY18

2019-01-20 17:09:33
ΑΚΙΔΑ: Στελέχωση Δημόσιων Σχολείων: Αχαρτογράφητα νερά…

ΑΚΙΔΑ: Στελέχωση Δημόσιων Σχολείων: Αχαρτογράφητα νερά…


Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Σχολική χρονιά 2019 – 2020. Οι αιτήσεις για μεταθέσεις τέλειωσαν. Οι εγγραφές των μαθητών ολοκληρώνονται εντός των ημερών. Με βάση τη σχετική νομοθεσία μέχρι τις 15 Απριλίου πρέπει να ξεκινήσουν οι μεταθέσεις για τις ανάγκες της στελέχωσης των σχολείων.

Η αναταραχή του περασμένου καλοκαιριού οδηγήθηκε στη δέσμευση από πλευράς της Κυβέρνησης να πραγματοποιήσει εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο, όπως είναι συνταγματική και συμβατική υποχρέωση της, για τα ζητήματα που άτσαλα και εκτός θεσμικού πλαισίου αποφάσισε να επιβάλει. Μάλιστα, θεώρησε σε τέτοιο βαθμό σοβαρή την κρίση που ταλαιπώρησε την Κυπριακή Κοινωνία, που προχώρησε στη σύσταση τριμελούς Διυπουργικής Υπουργικής για να χειριστεί τόσο την εξομάλυνση της κατάστασης όσο και την εξέλιξη του διαλόγου.

Σημειώνεται από την Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις της Επίσημης Πλευράς το γεγονός πως βρισκόμαστε στο τέλος του Γενάρη και αυτός ο εξαντλητικός δημοκρατικός διάλογος δεν πραγματοποιήθηκε επί της ουσίας.

Στις τρεις συνεδρίες της ΜΕΠΕΥ καθώς και στη μοναδική συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων με τον ΥΠΠ τα θέματα δε συζητήθηκαν επί της ουσίας. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβερνητικής Πλευράς για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του εργάσιμου χρόνου των εκπαιδευτικών, για το οποίο έθεσε την κοινή γνώμη εναντίον τους αλλά και εστίασε ως το κεντρικό ζητούμενο του εξορθολογισμού της λειτουργίας του Δημόσιου Σχολείου.

Προφανώς και παραμένει νεφελώδες το τοπίο στο οποίο καλείται η Αρμόδια Αρχή να εργαστεί για να κάνει τη στελέχωση. Φυσιολογικά, μετά τη σύγχυση και την κρίση που οι Κυβερνητικές αποφάσεις προκάλεσαν, αναδύεται το ερώτημα: Με ποια δεδομένα σε σχέση με τον εργάσιμο χρόνο των εκπαιδευτικών αλλά και το καθηκοντολόγιο τους θα γίνει η στελέχωση των σχολείων για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020;

Σε καμιά περίπτωση ο γονιός, ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, ο πολίτης αυτού του τόπου δε θα ήθελαν να βρεθούν ξανά μπροστά σε εκπλήξεις, όπως αυτή της 4ης Ιουλίου 2018, ούτε, φυσικά, να μπουν σε περιπέτειες λόγω αναταραχής, για την οποία, ξεκαθαρίζεται πως αν ξανασυμβεί, ευθύνη ακέραια για την πρόκληση της θα φέρει η Επίσημη Πλευρά».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντρέας Περικλέους
Sun January 20, 2019, 18:40:57
Τί άλλο χρειάζεται για να πειστεί ο κόσμος, ότι η κρίση ήταν απλά ένα πυροτέχνημα για να αποπροσανατολισει την κοινή γνώμη απο τα τεκτενόμενα στον Συνεργατισμό;
Τόσο κόπτονται για τα της Παιδείας που κοροιδεύουν τον κόσμο ότι γινόταν διάλογος. Πέρασε ο Δεκέμβρης,πάει και ο Γενάρης και όταν δεν θα υπάρχει κατάληξη, θα υιοθετήσουν τα ίδια δεδομένα στελέχωσης και να ισχυριστούν ότι επειδή δεν υπήρχε απόφαση, ισχύουν οι "αποφάσεις" του Υπουργικού.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016