KESJULY18

2019-01-03 12:57:58
Δραστηριότητες Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής στην Κύπρο: επισκέψεις, διάλογος, έντυπες εκδόσεις

Δραστηριότητες Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής στην Κύπρο: επισκέψεις, διάλογος, έντυπες εκδόσεις


Διευθυντές/ντριες
Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων
Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής
και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Θέμα: Δραστηριότητες της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο: επισκέψεις, διάλογος και έντυπες εκδόσεις

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε για τις ακόλουθες δραστηριότητες τις οποίες θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019:

1. Επίσκεψη του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, κ. Ιερόθεου Παπαδόπουλου, στα σχολεία

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο έχει στο επίκεντρο των δράσεών της τους πολίτες και ειδικότερα τους/τις νέους/ες. Για τον λόγο αυτό, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, θα επισκεφτεί κατά τη διάρκεια του έτους 2019 σχολεία σε όλη την Κύπρο και όλων των βαθμίδων, για να συζητήσει με τα παιδιά και τους νέους.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις, να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να μοιραστούν τις ιδέες τους αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης. Επιπλέον, μπορεί να γίνει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή και ο ρόλος της Ε.Ε., η αντιμετώπιση των πλαστικών στην Ε. Ε., οι προοπτικές κατάρτισης και απασχόλησης, τα δικαιώματα των καταναλωτών, ο ρόλος και προσφορά της Ε. Ε. στη βελτίωση της ζωής των ευρωπαίων πολιτών, οι ευκαιρίες σπουδών και εργοδότησης σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε., οι συγκεκριμένες δράσεις για τη νεολαία κ.ά.

Ο διάλογος μπορεί να έχει διάρκεια, ανάλογα με την περίπτωση, περίπου 45 με 75 λεπτά.

Το έντυπο δήλωσης ενδιαφέροντος (παράρτημα Α) μπορεί να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση Martha.NEOKLEOUS@ec.europa.eu· Ακολούθως, η λειτουργός θα επικοινωνήσει μαζί σας, για να οριστικοποιηθεί η ημέρα και ώρα της επίσκεψης. Σημειώνεται ότι για τη διοργάνωση των επισκέψεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και στη λειτουργό κ. Μάρθα Νεοκλέους κατά προτίμηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που αναγράφεται πιο πάνω ή στο τηλ. 22817770.

Με βάση τα πιο πάνω, παρακαλείστε όπως ενημερώσετε και ενθαρρύνετε το διδακτικό προσωπικό του σχολείου σας για αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, ώστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των σχολικών μονάδων (π.χ. ομίλους ευρωπαϊκών θεμάτων ή οτιδήποτε άλλο σχετικό).

Για την πλήρη αξιοποίηση της επίσκεψης του Επικεφαλής, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο προτείνει όπως οι μαθητές/τριες μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς τους προβούν σε σχετική προετοιμασία χρησιμοποιώντας τις πιο κάτω πηγές και ετοιμάζοντας σειρά ερωτήσεων προς συζήτηση:

«Η Ε.Ε. και εγώ»

https://publications.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/6fcdb304-b542-11e7- 837e-01aa75ed71a1/language-el

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση - τι είναι και τι κάνει»

https://publications.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/715cfcc8-fa70-11 e7- b8f5-01aa75ed71 a1 /language-el/format-PDF/source-71243505

«Η Ευρώπη σε 12 μαθήματα»

https://publications.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/a5ba73c6-3c6a-11e8- b5fe-01aa75ed71a1/language-el/format-PDF/source-80299604

«Περιβάλλον»

https://publications.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/4c43e2f8-5fca-11e8- ab9c-01aa75ed71a1/language-el/format-PDF/source-80299617

«Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη!»

https://publications.europa.eu/el/publication-detail/-/publication/3e1 e8470-ad68-11 e6- aab7-01aa75ed71a1/language-el/format-PDF/source-80688086

 

2. Παραγγελίες εκδόσεων

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο διαθέτει ενημερωτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τα σχολεία. Για παραγγελίες εκδόσεων μπορείτε να απευθύνεστε στη λειτουργό του Ευρωπαϊκού Ανοιχτού Χώρου, στο Σπίτι της Ε.Ε. στη Λευκωσία, κ. Καλλιόπη Θωμά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eps.com.cy ή στο τηλ. 22817770.

Να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες ποσότητες είναι σε συνάρτηση των διαθέσιμων κονδυλίων.

Ο πλήρης κατάλογος με ψηφιακό υλικό και άλλες εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται αναρτημένος στις ιστοσελίδες με τίτλο: «Η Γωνιά των Εκπαιδευτικών» (http://europa.eu/teachers-corner/home el) και «Η Γωνιά του Παιδιού» (https://europa.eu/kids-corner/index el.htm).

Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://bookshop.europa.eu), για να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παραγγείλετε ή να κατεβάσετε ηλεκτρονικά την έκδοση που σας ενδιαφέρει.

Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης                Δρ Κυπριανός Δ. Λούης      Χρίστος Χατζηαθανασίου 

Διευθυντής Μέσης Τεχνικής            Διευθυντής Μέσης                          Διευθυντής
και Επαγγελματικής                      Γενικής Εκπαίδευσης                  Δημοτικής Εκπαίδευσης
Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

 

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016