KESJULY18

2018-12-20 09:24:05
Eκδήλωση Γυμνασίου Νεάπολης  Λεμεσού: «Μια θάλασσα ψυχές» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Eκδήλωση Γυμνασίου Νεάπολης Λεμεσού: «Μια θάλασσα ψυχές» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Μια θάλασσα ψυχές» του Γυμνασίου Νεάπολης  Λεμεσού για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη. Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Σχολείου, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. 

Η Διευθύντρια κ. Μαρία Γαλάζη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τόνισε πως «στο πολυπολιτισμικό μας σχολείο φοιτούν παιδιά, μια θάλασσα ψυχές, από τριάντα τέσσερις χώρες. Για μας, αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά μας και αισθανόμαστε την ευθύνη να τα εκπαιδεύσουμε, ώστε να σέβονται και να αποδέχονται το ένα το άλλο, να μπαίνουν στη θέση ο ένας του άλλου, να συνυπάρχουν αρμονικά, οικοδομώντας τον κόσμο του αύριο». Η κ. Φρόσω Τοφαρίδου, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης, Προϊσταμένη των Προγραμμάτων Ένταξης των Μαθητών/Μαθητριών με Μεταναστευτική Βιογραφία, στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη διακηρυγμένη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού «που στοχεύει στην καλλιέργεια κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας, την καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής και την εξάλειψη των φαινομένων Βίας και Παραβατικότητας» και στην εκπόνηση από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης «Σχεδίου Δράσης για την ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στα σχολεία με λειτουργία προγραμμάτων εκμάθησης της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, με 58 τμήματα σε 38 σχολεία ανά το Παγκύπριο».

Στον δικό της χαιρετισμό η κ. Μάρθα Νεοκλέους, Υπεύθυνη για Γλωσσικά Θέματα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, εστίασε στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση των προσφυγικών ροών και τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών, όπως και στα κίνητρα προς τα κράτη μέλη για υποστήριξη της ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών με δέσμη εργαλείων «για ολιστικές και αποτελεσματικές μακροπρόθεσμες στρατηγικές ένταξης: υποδοχής, εκπαίδευσης, απασχόλησης, στέγασης και πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες».

Εκ μέρους του Δημάρχου Λεμεσού, ο κ. Δημήτρης Θεοτής, Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, τόνισε πως ως διαπολιτισμική πόλη «όλες οι υπηρεσίες και πρωτοβουλίες του Δήμου Λεμεσού απευθύνονται προς όλους, χωρίς καμιά διάκριση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής, θρησκείας ή χρώματος» και πως στοχεύουν «στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και στην αποτροπή αντιπαλοτήτων και βίας, ώστε η πόλη να είναι ασφαλής, ενδιαφέρουσα και ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Μετά το τελετουργικό μέρος της ημερίδας που περιλάμβανε απαγγελίες, τραγούδια από το Μουσικό Σχήμα και χορούς από την Ομάδα Χορού του Σχολείου, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια από την κ. Αιμιλία Στροβολίδου, Λειτουργό Ενημέρωσης της Υπάτης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες με θέμα «Πρόσφυγες – Οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς», τον Δρα Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα «Μετανάστευση και ρατσισμός», την κ. Μαρία Πιτζιολή, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με θέμα «Μετανάστες και Πρόσφυγες ΟΧΙ ΜΟΝΟ» και την κ. Ιουλία Ανδρέου, εκπρόσωπο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Hope for Children, με θέμα «Μετανάστευση: ανάγκες και ενημέρωση». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση των ντοκιμαντέρ «Πρόσφυγες – Ταξίδι δίχως τέλος» και «Επάγγελμα - Μετανάστες» και της κινηματογραφικής ταινίας του Ηλία Καζάν «America – America».

Eκδήλωση Γυμνασίου Νεάπολης  Λεμεσού: «Μια θάλασσα ψυχές» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Eκδήλωση Γυμνασίου Νεάπολης  Λεμεσού: «Μια θάλασσα ψυχές» αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016