KESJULY18

2018-11-30 12:52:16
Συμμετοχή της Κύπρου στην Κύρια Φάση της διεθνούς έρευνας TIMSS 2019

Συμμετοχή της Κύπρου στην Κύρια Φάση της διεθνούς έρευνας TIMSS 2019


Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων

Δημοτικής Εκπαίδευσης και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνασιακός κύκλος)

Θέμα: Συμμετοχή της Κύπρου στην Κύρια Φάση της διεθνούς έρευνας TIMSS 2019

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας πληροφορούμε ότι φέτος διεξάγεται η Κύρια Φάση της διεθνούς έρευνας Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) 2019. Η Κύπρος συμμετέχει στην έρευνα με τους μαθητικούς πληθυσμούς της Δ' Δημοτικού και Β' Γυμνασίου.

Η πιλοτική φάση της έρευνας TIMSS 2019 πραγματοποιήθηκε ήδη την περσινή σχολική χρονιά (2017-2018) με τη συμμετοχή μικρού αριθμού σχολείων Δημοτικής και Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσια). Στην Κύρια Φάση, θα συμμετέχουν 152 Δημοτικά Σχολεία και σχεδόν όλα τα Γυμνάσια. Η επιλογή των σχολείων έγινε από τον οργανισμό Statistics Canada, με τη χρήση ειδικού λογισμικού και στη βάση αυστηρών κριτηρίων για όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Ο κατάλογος των σχολείων τα οποία έχουν επιλεγεί επισυνάπτεται.

Σε περίπτωση που το σχολείο σας συμπεριλαμβάνεται στον εν λόγω κατάλογο, παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για τα πιο κάτω, ως προς τη διαδικασία προετοιμασίας της έρευνας στο σχολείο σας.

α. Ορισμός Σχολικού Συντονιστή

Ο/Η Διευθυντής/Διευθύντρια του Σχολείου θα πρέπει να ορίσει κάποιο μέλος του διδακτικού προσωπικού ως Σχολικό/Σχολική Συντονιστή/Συντονίστρια (ΣΣ) για την έρευνα. Ο/Η ΣΣ δεν είναι απαραίτητο να ανήκει στη Διευθυντική ομάδα του σχολείου, θα πρέπει, ωστόσο, να μπορεί να επικοινωνεί ηλεκτρονικά (μέσω email) με το Εθνικό Κέντρο TIMSS για έγκαιρη αποστολή όλων των απαιτούμενων στοιχείων. Παράλληλα, ο/η ΣΣ θα έχει την ευθύνη για την προώθηση και τη στήριξη της έρευνας στο σχολείο και τον συντονισμό της όλης διαδικασίας της εξέτασης.

Το άτομο που θα επιλεγεί ως ΣΣ θα πρέπει να υποβάλει τα στοιχεία του/της ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://keea-timss.pi.ac.cy/timss/ (επιλέγοντας τον σύνδεσμο Ιστοχώρος για Σχολεία - Συντονιστής Σχολείου), το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018. Για την υποβολή, θα χρησιμοποιηθεί ο κωδικός του σχολείου σας για την ηλεκτρονική υποβολή παραγγελίας διδακτικών βιβλίων. Για οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο: timss@cyearn.pi.ac.cy.

Το Εθνικό Κέντρο TIMSS, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, διοργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις για τους/τις ΣΣ ως εξής:

  • στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λευκωσία, την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, 10:30 π.μ.- 12:30 μ.μ.
  • στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στη Λεμεσό, την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 10:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.

Η παρουσία των ΣΣ σε μία από τις δύο συναντήσεις είναι απαραίτητη.

β. Αξιοποίηση αποδεσμευμένου υλικού

Η εξέταση δεν απαιτεί προετοιμασία σε σχέση με την εκμάθηση συγκεκριμένης ύλης του Αναλυτικού Προγράμματος. Ωστόσο, είναι καλό οι μαθητές/μαθήτριες να εξοικειωθούν με τη μορφή και τον τύπο των ασκήσεων που θα κληθούν να απαντήσουν, ώστε να αντιμετωπίσουν την εξέταση με σοβαρότητα και να πιστέψουν ότι έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν καλές επιδόσεις. Τούτο, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποβεί σε βάρος της διδασκαλίας των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών ή οποιουδήποτε άλλου μαθήματος.

Παραδείγματα ασκήσεων TIMSS και αποδεσμευμένο υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα http://keea- timss.pi.ac.cy/timss/ (Αποδεσμευμένο Υλικό). Στην ιστοσελίδα προσφέρεται, επίσης, η δυνατότητα στους/στις μαθητές/μαθήτριες να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά ασκήσεις από το αποδεσμευμένο υλικό και να πάρουν ανατροφοδότηση για τις απαντήσεις τους. Παρακαλούμε όπως παροτρύνετε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες του σχολείου σας να επισκεφτούν την πιο πάνω ιστοσελίδα και να εξοικειωθούν με το υλικό TIMSS.

Για ζητήματα που αφορούν στη χρήση του αποδεσμευμένου υλικού, οι Διευθύνσεις των σχολείων μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονιστική Ομάδα για την έρευνα TIMSS 2019: Δημοτική Εκπαίδευση

Σοφία Ιωάννου-Γεωργίου, ΓΕΔΕ, Γενικός Συντονισμός Κυριάκος Χαριδήμου, ΕΔΕ, Μαθηματικά Μάριος Χαραλάμπους, ΕΔΕ, Φυσικές Επιστήμες Μέση Εκπαίδευση

Παντελής Παντελή, ΠΛΕ, Γενικός Συντονισμός

Ανδρέας Φιλίππου, Νικόλαος Γιασουμής, ΕΜΕ, Μαθηματικά

π. Δημήτριος Μαππούρας, ΕΜΕ, Βιολογία

Γιαννάκης Χατζηκωστής ΕΜΕ, Φυσική

Χρυστάλλα Κουκουμά, ΕΜΕ, Χημεία

Για οποιεσδήποτε απορίες/διευκρινίσεις για την έρευνα TIMSS, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Εθνικό Κέντρο TIMSS 2019 (email: timss@cyearn.pi.ac.cy, Τηλ. 22402317 - Γιασεμίνα Καραγιώργη, Τηλ. 22402456 - Σοφία Βλάμη, 22402458 - Νίκος Παπαδούρης). Σχετική πληροφόρηση μπορείτε επίσης να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του ΚΕΕΑ: http://keea-timss.pi.ac.cy/timss/

Χρίστος Χατζηαθανασίου   Δρ Κυπριανός Λούης         Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου

Διευθυντής Δημοτικής           Διευθυντής Μέσης                 Διευθύντρια 

Εκπαίδευσης                         Εκπαίδευσης                         Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016