KESJULY18

2018-11-09 15:01:56
Εγκύκλιος για τις Μαθητικές Εκδρομές εξωτερικού

Εγκύκλιος για τις Μαθητικές Εκδρομές εξωτερικού


Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Θέμα: Μαθητικές Εκδρομές εξωτερικού

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, παρακαλείστε, σε περίπτωση που ο Καθηγητικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση εκδρομής με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού 34 (1) των "Περί Λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέση Εκπαίδευσης Κανονισμών του 2017 (Κ.Δ.Π. 60/2017) " να προβείτε στις πιο κάτω αναγκαίες διευθετήσεις:

  1. Επιλογή περιόδου διεξαγωγής της εκδρομής (Πάσχα ή Ιούνιο/Ιούλιο).
  2. Επιλογή εκδρομικού πακέτου.
  3. Καθορισμό τριών ημερομηνιών αναχώρησης/επιστροφής, κατά σειρά προτίμησης.
  4. Δήλωση αριθμού μαθητών-εκδρομέων.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω στοιχεία υποβάλλονται από το Σχολείο έγκαιρα στον Διευθυντή του οικείου Τμήματος Εκπαίδευσης. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να υποβληθούν οπωσδήποτε μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018 από όλα τα Σχολεία είτε θα επιλέξουν το Πάσχα 2019 είτε θα επιλέξουν τον Ιούνιο/Ιούλιο του 2019. Στόχος είναι να προωθηθεί έγκαιρα η διαδικασία κράτησης θέσεων και προκήρυξης προσφορών. Σημειώνεται ότι με βάση τους νέους κανονισμούς, μέσα στο πλαίσιο της αυτονομίας των σχολικών μονάδων, παρέχεται το δικαίωμα στις σχολικές μονάδες να οργανώσουν μαθητικές εκδρομές και σε άλλες ευρωπαϊκές ή γειτονικές χώρες. (βλέπετε Κανονισμό 46, Κ.Δ.Π. 60/2017).

Υπενθυμίζεται περαιτέρω ότι, σε περίπτωση που ο Καθηγητικός Σύλλογος ενός Σχολείου αποφασίσει να μη διοργανώσει την εκδρομή, υποχρεούται να ενημερώσει γραπτώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), δίδοντας πλήρη και σαφή αιτιολόγηση και τεκμηρίωση της σχετικής απόφασης.

Για σκοπούς συγκέντρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετοχών, τα Σχολεία μπορούν να προχωρήσουν σε συμπράξεις με γειτονικά σχολεία.

Σημειώνεται ότι τα πλείστα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για εκδρομές στην Ελλάδα είναι των 50 θέσεων (49 μαθητές περιλαμβανομένων των συνοδών και ενός ξεναγού) και, ως εκ τούτου, παρακαλείστε να λαμβάνετε υπόψη το δεδομένο αυτό στον προγραμματισμό της εκδρομής του Σχολείου σας. Επισημαίνεται η πρόνοια του κανονισμού 35(5) ότι « Σε κάθε αποστολή συμμετέχει τέτοιος αριθμός μαθητών, ώστε οι μαθητές να μπορούν να διακινούνται με ένα (1) ή με δύο (2) το πολύ λεωφορεία. Νοείται ότι αν οι μαθητές που εγκρίνονται είναι πολύ περισσότεροι, είναι δυνατό να οργανωθούν και άλλες αποστολές, αλλά με διαφορετικό χρόνο αναχώρησης και επιστροφής και διαφορετικό πρόγραμμα.

Συστήνεται, για σκοπούς επιβεβαίωσης των δηλώσεων συμμετοχής, όπως εισπράττεται ως προκαταβολή το ποσό των €50, το οποίο αφαιρείται από την Α' δόση. Τονίζεται ότι, μετά την κατακύρωση της εκδρομής στο επιτυχόν τουριστικό γραφείο καμία απαίτηση εκ μέρους των συμμετεχόντων για επιστροφή της προκαταβολής δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Για σκοπούς εξασφάλισης ελευθέρας εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ.) στην Ελλάδα αλλά και σε άλλους χώρους και μνημεία, επισυνάπτεται σχετική επιστολή του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στην τελευταία παράγραφο. Ως εκ τούτου, το ΥΠΠ δεν θα μεριμνήσει κεντρικά για εξασφάλιση ελευθέρας εισόδου, αλλά το Σχολείο από μόνο του, σε συνεργασία με το διοργανωτή της εκδρομής, θα εξασφαλίσει την ελεύθερη είσοδο σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της επιλογής του.

Επισυνάπτονται δεκαεπτά (17) πλαίσια πακέτων. Αφού επιλέξετε το πακέτο της αρεσκείας σας, μπορείτε να το επεξεργαστείτε, αφαιρώντας ή διαφοροποιώντας εκδρομικούς προορισμούς, και να το διαμορφώσετε, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους στόχους που θέτει η σχολική μονάδα.

Αποστέλλονται επίσης τα τέσσερα (4) πιο κάτω έντυπα για χρήση τους στη διαδικασία διοργάνωσης της σχολικής εκδρομής:

  1. Ανακοίνωση προς τους καθηγητές του Σχολείου και τους γονείς των μαθητών της Α' Λυκείου και Α' τάξης Τεχνικών Σχολών (ΠΙΝΑΚΑΣ Ι).
  2. Αίτηση παροχής άδειας για επίσκεψη σε συγγενείς στην Ελλάδα (ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΙ).
  3. Υπεύθυνη δήλωση.
  4. Έντυπο Δήλωσης συμμετοχής.

Για σκοπούς συντονισμού και διοργάνωσης της εκδρομής, παρακαλείστε όπως επιστρέψετε συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο δήλωσης συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: chadiiqeorqhiou@moec.qov.cv, ή μέσω φαξ στο 22800644, μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Χριστόφορο Χατζηγεωργίου, τηλέφωνο 22800581.

Δρ Κυπριανός Δ. Λούης                                         Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης

Διευθυντής Μέσης                                                  Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και 

Γενικής Εκπαίδευσης                                               Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Κοιν.: Επαρχιακούς Επιθεωρητές ΠΛΕ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016