KESJULY18

2018-09-28 23:37:14
Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου


Απονεμήθηκαν 533 τίτλοι σπουδών. 141 προπτυχιακοί και 392 μεταπτυχιακοί

«Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις  έχει προχωρήσει σε νέες συνεργασίες με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια όπως το Middlesex, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,  το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας κ.α.  έχει αναπτύξει, φέτος, προγράμματα εξ αποστάσεως στα Ελληνικά και προχωρεί σε αγγλόφωνα αντίστοιχα προγράμματα».

Αυτα ανέφερε σε χαιρετισμό του στην Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Μιχαλάκης Λεπτός. Στην τελετή απονεμήθηκαν 533 τίτλοι σπουδών. Από αυτούς, οι 141 είναι προπτυχιακοί και οι 392 μεταπτυχιακοί

Ο κ. Λεπτός ευχήθηκε σε όλους τους αποφοίτους του πανεπιστημίου Νεάπολις να έχουν την καλύτερη δυνατή σταδιοδρομία ανταμοίβοντας τους κόπους και τις θυσίες που έχουν καταβάλει κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Στην τελετή, την Πολιτεία εκπροσώπησε ο προεδρεύων  της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης που με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον Γενικό Εισαγγελέα και άλλους επίσημους προσκεκλημένους απένειμαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες απόφοιτους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημητρης Συλλούρης στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις και χαρακτήρισε την  τελετή αποφοίτησηςγιορτή της παιδείας, στην οποία λάμπει σαν ήλιος για τους ανθρώπους.
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, είπε ο κ. Συλλούρης, μετρώντας μόνο οκτώ χρόνια ζωής στην ακαδημαϊκή ζωή της Κύπρου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εδραιωθεί ως ένα αξιόλογο πανεπιστημιακό ίδρυμα και να αναδείξει νέους με ικανότητες, δεξιότητες και προοπτικές στον χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και της έρευνας.

«Ιδρύθηκε σε μια από τις μικρότερες πόλεις της Ευρώπης όπου λειτουργεί πανεπιστήμιο ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ιδρύθηκε εξ αρχής ως πανεπιστήμιο και δεν εξελίχθηκε από κολλέγιο σε πανεπιστήμιο. Αυτό είναι μια τόλμη για τα Κυπριακά τουλάχιστον δεδομένα. Η μεταφορά τεχνογνωσίας στον τόπο με την έλευση και διαμονή στην Πάφο διακεκριμένων ακαδημαϊκών και τεχνοκρατών από διάφορα πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα του εξωτερικού αποτελεί βασική επένδυση για την πρόοδο της χώρας. Πρόκειται ειδικότερα για την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση  στο είδος της που πραγματοποιήθηκε όχι μόνο στην Πάφο, αλλά ίσως και στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια».

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Αναπληρωτής Πρύτανης  Διοικητικών Υποθέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Ναπολέων Μαραγιέβα, ο οποίος χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα σαν μια μέρα χαράς για όλους, για τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους γονείς. «Η σημερινή μέρα» είπε απευθυνόμενος στους απόφοιτους «αποτελεί το τέρμα μιας μεγάλης πορείας. Όμως κάθε τέρμα είναι ταυτόχρονα και μια αφετηρία. Μια αφετηρία για νέες προσπάθειες, νέες επιτυχίες στον επαγγελματικό ή  στον  πανεπιστημιακό στίβο». 

Την  τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Coral Beach Hotel and Resort τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Κώστας Κληρίδης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύρου, επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου Λαίδη Μπούθρόϊτ, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, βουλευτές, οι αρχές της πόλης και επαρχίας Πάφου καθώς  πλήθος κόσμου.

 ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016