KESJULY18

2018-09-27 13:14:19
Η κοινωνία επέβαλε το θεσμικό διάλογο!

Η κοινωνία επέβαλε το θεσμικό διάλογο!


ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ* 

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης και εκπαιδευτικών συντεχνιών να αρχίσουν ένα νέο θεσμικό διάλογο που σκοπό θα έχει την περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.
Η κοινωνία μας έχει κουραστεί από την παρατεταμένη αντιπαράθεση. Το μήνυμα που όλοι λαμβάνουμε από την κοινωνία είναι ότι θα πρέπει να επιλύσουμε επιτέλους διαχρονικά προβλήματα που σχετίζονται με τα σχολεία μας. Είναι η υποχρέωση μας να εργασθούμε εντατικά, ώστε τα προβλήματα αυτά να επιλυθούν και να οδηγηθούμε σ`ένα νέο σχολείο βασισμένο στην ασφάλεια και στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Αναμένω μέσα  από τον εν λόγω διάλογο να προκύψει προβληματισμός τέτοιος που να οδηγήσει σε ένα νέο τέτοιο σχολείο.
Ο διάλογος δεν θα πρέπει να βασισθεί μονόπλευρα στα εργασιακά αλλά θα πρέπει να επεκταθεί και στα εκπαιδευτικά θέματα. Όλοι μας θα πρέπει να εργαστούμε για την ικανοποίηση των αναγκών της εκπαίδευσης. Στο διάλογο αυτό να υπενθυμίσω ότι λόγο έχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως γονείς, μαθητές, μάχιμοι εκπαιδευτικοί και επιστήμονες και όχι μόνο διοικητικοί και συνδικαλιστές Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να χαρακτηρισθεί από διαφάνεια.
Τα δύο συγκλονιστικά περιστατικά (θάνατος παιδιού και απαγωγή παιδιών από το σχολικό χώρο) θα πρέπει να μας πεισμώσουν στο να αναζητήσουμε ριζικές λύσεις στο τρόπο λειτουργίας των σχολείων μας. Ζητούμενο δεν είναι τόσο η καθαυτού ανάλυση των περιστατικών, αλλά η υποχρέωση της πολιτείας να αναπτύξεις μηχανισμούς αποτροπής τους. Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του μηχανισμού είναι η κατάθεση ψυχής όλων στην εκπαίδευση. Ο πολίτης απαιτεί και αναμένει ένα καλό, ασφαλές, διαφανές, δημοκρατικό, δίκαιο και ποιοτικό σχολείο. Ένα σχολείο το οποίο θα αποτελεί το χώρο καλλιέργειας της γνώσης, αρχών, αξιών, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

*Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μάριος Χατζηττοφής - Γονίος
Fri September 28, 2018, 10:42:12
Στις παρατηρήσεις του κ. Ανδρέα Σοφοκλέους να προσθέσω και το σημείο 6. Αξιολόγηση εκπαιδευτικού. Το έμψυχο υλικό (τα παιδιά μας) είναι πιό σημαντικό απο τα υπόλοιπα σημεία. Οι εκπαιδευτικοί που αγαπούν την δουλεία τους πρέπει να αμοίβονται (όχι πως το χρειάζονται.. η αγάπη είναι αρκετή) οι υπόλοιποι (ένα πολύ μικρό ποσοστό) να αποβάλλονται.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Thu September 27, 2018, 18:43:04
Κύριε Χατζηγιάννη,
Είναι λανθασμένη η φράση "συνδικαλιστές"... ο δόκιμος όρος είναι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών... εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς, που είναι και γονείς και επιστήμονες! Περαιτέρω, βεβαίως έχουν θέση όλοι στην τράπεζα του διαλόγου, όχι όμως για όλα τα θέματα. Οι οργανωμένοι γονείς δεν έχουν θέση στις όποιες συζητήσεις γίνονται επί εργασιακών θεμάτων! Διαφορετικά θα πρέπει να παρακάθονται στην τράπεζα συζητήσεων και οι οργανωμένοι ασθενείς των νοσοκομείων για τα εργασιακά θέματα των γιατρών και οι οργανωμένοι γονείς των στρατιωτών για τα εργασιακά θέματα των ΕΠΥ και οι οργανωμένοι πολίτες για τα εργασιακά θέματα των βουλευτών... τα θέματα ασφάλειας και υγείας τόσο των μαθητών όσο και των εργαζόμενων στα δημόσια σχολεία εκπαιδευτικών θα έπρεπε εσείς οι πολιτικοί να τα είχατε λύσει εδώ και χρόνια, διότι είναι καλύτερη η πρόληψη από την αντίδραση... Δυστυχώς νιώθω διαβάζοντας το γραπτό σας μήνυμα πως την ώρα που το γράφατε είχατε υψωμένο τον δείκτη της παλάμης σας νουθετώντας... Κύριε, ο εργοδότης, δηλ. το Υπουργείο Παιδείας, δηλ. η Κυβέρνηση, όπως απαιτεί από όλους τους υπόλοιπους εργοδότες να παρέχουν ασφάλεια και υγεία στο χώρο εργασίας για τους εργαζομένους τους, έτσι θα έπρεπε να χειρίζεται και τα δημόσια σχολεία, ειδικά μάλιστα λόγω της παρουσίας σ' αυτά των παιδιών, των παιδιών όλων μας! Απαντήστε μας στα πιο κάτω ερωτήματα, αφού εσείς ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σίγουρα θα γνωρίζετε καλύτερα από άλλους: 1. Έχουν τα δημόσια σχολεία πιστοποιητικό καταλληλότητας των υποδομών τους; 2.Έχουν ελεγχθεί οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των κτηρίων; 3. Έχουν γίνει οι απαιτούμενοι έλεγχοι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία; 4.Παρέχεται ασφάλεια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους άλλους εργαζόμενους (γραμματείς, καθαρίστριες, εργάτες) από εξωσχολικούς, οι οποίοι μπαίνουν στα σχολεία με άγριες διαθέσεις; 5. Λειτουργούν με επαρκές προσωπικό οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, όπως είναι η Υπηρεσία Ψυχολογίας και η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ποια η αναλογία τους ως προς τα παιδιά); Άστε τις νουθεσίες και τις αυστηρές συστάσεις! Είναι γυάλινο το σπίτι σας κύριε Χατζηγιάννη, διότι ως πολιτικός, ως βουλευτής κι ως ο Πρόεδρος της Επ. Παιδείας της Βουλής, δεν έχετε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας και της υγείας ως προτεραιότητά σας! Φυσικά, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν! Έργα, όχι λόγια! Για τα παιδιά μας και για τους εκπαιδευτικούς μας! Για το μέλλον αυτού του τόπου! Αποδείξτε την ευαισθησία σας!

Μιχάλης Συμεού
Thu September 27, 2018, 15:59:35
Και οι εκπαιδευτικοί είναι πολίτες και οι περισσότεροι οικογενειάρχες κ. Χατζηγιάννη. Δεν μπορείς να αναφέρεσαι σε αλλαγή ωραρίου για να παιδονομουμε από τις 7. Και τα δικά μας παιδιά που θα τα αφήνουμε και ποια ώρα, για να προλαμβαίνουμε να πηγαίνουμε σχολείο από τις 7;;; Να σκεφτόμαστε πρώτα και μετά να μιλάμε παρακαλώ!!!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016