KESJULY18

2018-09-24 10:59:12
Προοδευτική Δασκάλων: Απαράδεκτες και ρατσιστικές οι δηλώσεις του κ. Αβέρωφ

Προοδευτική Δασκάλων: Απαράδεκτες και ρατσιστικές οι δηλώσεις του κ. Αβέρωφ


Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών με ανακοίνωση της: «Καταδικάζει τις πρόσφατες απαράδεκτες και ρατσιστικές δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σχετικά με το μεταναστευτικό, με αφορμή τη δήθεν αύξηση της ροής των «άτυπων μεταναστών» στη χώρα μας.

Μια μέρα πριν την Παγκόσμια Μέρα Ειρήνης, ο πρόεδος του ΔΗΣΥ προέβη στην εξής δήλωση:

"Σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσον αφορά τις πολιτικές για τους μετανάστες. Όμως πρέπει και οφείλει το κράτος να προστατεύσει και τον κοινωνικό ιστό αλλά και τον δημογραφικό χαρακτήρα της χώρας μας... μια χώρα μικρή όπως η Κύπρος, έχει τα όρια στα οποία μπορεί να αντέξει. Δεν μπορούμε να υπερβαίνουμε τα όρια αυτά, γιατί αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και στον κοινωνικό ιστό και στον δημογραφικό χαρακτήρα, αλλά ακόμη και στο οικονομικό σκέλος".

Η ιδεολογία του κυρίου Νεοφύτου, ταυτισμένη με την ιδεολογία του Αρχιεπισκόπου και τις «κρυστάλινες απόψεις» του ΕΛΑΜ, υποκινεί ξεκάθαρα τη μισαλλοδοξία, τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό και στρέφει την κοινή γνώμη ενάντια στις πιο αδύνατες και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για να αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει. Ανησυχεί για το δημογραφικό χαρακτήρα και τον κοινωνικό ιστό, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος που εξαφάνισε κάθε κοινωνικό αγαθό, διέλυσε το δημόσιο σχολείο, έστειλε κόσμο στην ανεργία,  ιδιωτικοποίησε οργανισμούς, έκλεισε τον Συνεργατισμό και κέντρα υγείας.

Μια μέρα πριν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, ο κ. Αβέρωφ ανησυχεί για τους «άτυπους μετανάστες» μεταξύ των οποίων 24 παιδιών και 18 γυναικών που ξέβρασε πρόσφατα η θάλασσα στο Παραλίμνι αφού έφυγαν κυνηγημένοι και κατατρεγμένοι από έναν πόλεμο που ρημάζει ανελέητα τη χώρα τους τα τελευταία χρόνια αφήνοντάς τους χωρίς καμιά ελπίδα παρά μόνο τη διαφυγή μέσω θάλασσας. Μόλις σήμερα, ένα πεντάχρονο αγόρι έχασε τη ζωή του καθώς το πλοιάριο στο οποίο επέβαινε με άλλους 39 Σύρους πρόσφυγες, βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου ενώ κατευθυνόταν προς την Κύπρο. Μόνο ντροπή.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών ανησυχεί επίσης για το δημογραφικό χαρακτήρα και τον κοινωνικό ιστό της χώρας από τις πολιτικές και ιδεολογίες που εκφράζει ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ξεκάθαρα ταυτισμένη με συντηρητικές ακροδεξιές αντιλήψεις δίνει τροφή και έδαφος σε εθνικιστικά και ρατσιστικά παραληρήματα που μόνο ζημιά μπορούν να επιφέρουν σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο.

Κύριε Νεοφύτου, όλες και όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί «της έδρας» έχουμε ήδη αρχίσει να προετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε και να καλωσορίσουμε αυτά τα 24 παιδιά στις τάξεις μας όπως κάνουμε για όλα τα προσφυγόπουλα που καταφτάνουν στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Στις τάξεις του Δημόσιου Σχολείου το οποίο τους τελευταίους μήνες όλες και όλοι εσείς πολεμάτε με τόση μανία γιατί ακριβώς είναι ανοικτό για όλα τα παιδιά. Ακόμα και για τα «άτυπα».

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών αδράζει την ευκαιρία και καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο να συνεχίσει το πολυσήμαντο έργο του, στέλνοντας μέσα από τη διδασκαλία του το μήνυμα της ενίσχυσης των πανανρθώπινων ιδανικών, της συμφιλίωσης εθνών και λαών.

«Τη μέρα που η δύναμη της αγάπης θα υπερνικήσει την αγάπη της δύναμης,

ο κόσμος θα γνωρίσει την ειρήνη»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016