KESJULY18

2018-09-23 17:22:49
Ακόμη μια πρόταση. Προς προέδρους ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Ακόμη μια πρόταση. Προς προέδρους ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΕΚΛΑ*

Αγαπητοί φίλοι, Πρόεδροι των 3 Εκπαιδευτικών Οργανώσεων!

 Να μου επιτρέψετε να σας υποβάλω ανοικτά ακόμη μια πρόταση προς μελέτη για άρση του σημερινού αδιεξόδου. Στόχος είναι ν' ανοίξει επιτέλους ο δρόμος ενός σοβαρού διαλόγου, τόσο προς αποφυγή των όποιων στρεβλώσεων υπάρχουν και τυχόν σπαταλών που γίνονται στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά και κυρίως για ποιοτική του αναβάθμιση και στήριξη του δημόσιου σχολείου, με όραμα, αποφασιστικότητα και ανοικτά μυαλά. Λοιπόν συνοπτικά εισηγούμαι:

1. Αποδοχή της συμβιβαστικής πρότασης της 3μελούς Υπουργικής Επιτροπής ΥΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑ στο σημείο (τάδε και τάδε) και με ισχύ μέχρι τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, 2018-9.

2. Δήλωσή σας ότι εισηγείστε προς την Κυβέρνηση, ως ΠΡΟΣΦΟΡΑ των εκπαιδευτικών, το όποιο ποσό θα εξοικονομηθεί με τον περιορισμό των απαλλαγών για το ένα σχολικό έτος, σύμφωνα με την 6η Σεπτεμβρίου, να διατεθεί ως ακολούθως: Το 1/2 για αναβάθμιση του τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία μας και στην Ειδική Εκπαίδευση. Το άλλο 1/2 να προστεθεί στο όποιο ποσό προβλέφθηκε για το 2019 στον Προϋπολογισμό του ΥΠΑΜ για Αμυντική Θωράκιση (αποκλειστικά, όχι για έξοδα λειτουργίας της Ε. Φ. ή του Υπουργείου: Συγκεκριμένη Εισήγηση, αγορά σύγχρονου ατομικού οπλισμού που ήδη δόθηκε σε ειδικές δυνάμεις, και σε άλλες Μονάδες). Θεωρώ πως εύκολα μπορούν να γίνουν αντιληπτά τα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας και αναβάθμισης της εικόνας του εκπαιδευτικού στην ευρύτερη κοινωνία, που δυστυχώς έχει υποστεί τραύματα μετά την πρόσφατη περιπέτεια. Έτσι δείχνετε έμπρακτα έγνοια, τόσο για την Παιδεία όσον και για την Άμυνα του τόπου εν μέσω αυξανόμενων απειλών της Τουρκίας.

 Μια τέτοια στάση θα βελτιώσει το κλίμα για να διεξαχθεί ένας σοβαρός, εποικοδομητικός και παραγωγικός διάλογος με την Κυβέρνηση, εφόσον και η ίδια φυσικά αποδεχθεί μια τέτοια διευθέτηση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη μελέτη της πρότασης αυτής που πηγάζει από το γνήσιο ενδιαφέρον μου για μια αναβαθμισμένη και ποιοτικά επαρκή δημόσια παιδεία για το καλό όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας!

*Πρώην ΓΔ του ΥΠΠ και νυν Δήμαρχος της κατεχόμενης Κυθρέας μας.

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Maria Panteli
Wed September 26, 2018, 09:24:41
Αυτό έχετε να πείτε ως πρώην ΓΔ του ΥΠΠ; Οικονομική συνεισφορά των εκπαιδευτικών για εξαγορά της κοινής γνώμης; Να μας συμπαθήσουν επειδή επιστρέφουμε το μισθό μας όχι για το έργο που επιτελούμε; Κάποιο όραμα για την ουσία της εκπαίδευσης είχατε ως ΓΔ; Πώς να μην φτάσουμε εδώ που είμαστε όταν οι διοικούντες σκέφτονται έτσι....

Μαρία Γεωργίου
Sun September 23, 2018, 22:35:13
Και γιατί να προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί για την αμύνα και όχι οι στρατιωτικοί; Τα σχολεία έχουν ουκ ολίγες ανάγκες αλλά και πολλοί άποροι μαθητές υπάρχουν.

Στέλιος Στυλιανού
Sun September 23, 2018, 21:58:31
Eχει πλάκα...Ολα θα τα κάνουν που τη "μίλλαν των εκπαιδευτικών"(στην κυπριακή).Ακούνε όλοι τον Οδυσσέα να λέει για λίπος και το πίστεψαν...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016