KESJULY18

2018-09-18 09:14:16
Αγαπητέ γονιέ – συνεργάτη

Αγαπητέ γονιέ – συνεργάτη


Αγαπητέ γονιέ – συνεργάτη,

 Ξέρω ότι από την προηγούμενη Πέμπτη που ανακοινώθηκε η απεργία των εκπαιδευτικών ψάχνεις να βρεις λύση για τα παιδιά σου. Ξέρω ότι πάνω στο θυμό σου μπορεί να είπες και μια κουβέντα παραπάνω για τους εκπαιδευτικούς. Ξέρω ότι σήμερα και αύριο θα σου αναστατώσω το πρόγραμμα και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το ξέρω γιατί και γω είμαι γονιός.

   Θέλω να ξέρεις όμως ότι ο αγώνας είναι για το δημόσιο σχολείο. Θέλω να ξέρεις ότι τα παιδιά σου –τα παιδιά μας - θα χάσουν πολύ περισσότερα από 2 μέρες αν περάσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και οι διαδικασίες που προωθεί (καταστρατήγηση θεσμοθετημένου διαλόγου και μονομερής επιβολή αποφάσεων). Θέλω να ξέρεις πως αν δεν αντιδράσω τώρα μπροστά στην αδικία δεν θα μπορώ αύριο να τους μιλήσω για το σωστό και το δίκαιο. Θέλω να ξέρεις ότι αν δεν απεργήσω τώρα δεν θα έχω το κουράγιο αύριο να μπω στη σχολική αίθουσα να μιλήσω στα παιδιά μας για την αλληλεγγύη και την συλλογικότητα . Θέλω να ξέρεις πως δεν πρόκειται να μπω στην οικονομίστικη λογική του Υπουργείου. Τα παιδιά σου δεν είναι αριθμοί.

Άκουσες ότι αυτοί που θρηνούν για την κατάντια του δημόσιου σχολείου παίρνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό.(Υπουργός Οικονομικών) Άκουσες ότι αυτοί που διαρρηγνυουν τα ιμάτια τους για το δημόσιο σχολείο είναι οι ίδιοι που πιστεύουν ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει να παρέχεται δωρεάν . Άκουσες ότι αυτοί που δακτυλοδείχνουν τους εκπαιδευτικούς  είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να ενισχύσουν οικονομικά την ιδιωτική εκπαίδευση(Πρόεδρος ΔΗΣΥ). Τελικά όλοι  αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για το δημόσιο σχολείο δεν έχουν τίποτε να χάσουν από την υποβάθμιση του.

     Ομολογώ ότι τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πολύ  πειστικά. Ομολογώ ότι λέξεις  όπως εξορθολογισμός, ποιοτική αναβάθμιση, μείωση απαλλαγών, λίπος, με προιδεάζουν ότι κάτι καλό ξεκινά. Ομολογώ ότι και γω αν δεν ήμουν κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας θα ήμουν πεπεισμένος ότι όλα γίνονται για τα 8 λεπτά. Αυτό όμως είναι  ΜΟΝΟ το περιτύλιγμα που σερβίρεται περίτεχνα εδώ και καιρό στην κοινωνιά και αναμασάται εργολαβικά από αρκετά  ΜΜΕ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

    Σου είπαν ότι όλα γίνονται για 8 λεπτά. Σε διαβεβαιώνω ότι  σε αυτά τα 8 λεπτά βλέπω καθημερινά τη συνάδελφο της Α΄τάξης να τρέχει. Να τρέχει να προλάβει. Να προλάβει να κόψει, να κολλήσει, να ετοιμάσει υλικό, να φωτοτυπήσει, να διορθώσει, να αγκαλιάσει, να παρηγορήσει,να συντονιστεί με τις άλλες πρώτες, να αξιολογήσει μαθητές για παραπομπές. Έγραψα ήδη περισσότερα  ρήματα από ότι  τα λεπτά και μου διαφεύγουν άλλα τόσα.

   Σου είπαν παραχωρήσαμε 159 νέες θέσεις στην εκπαίδευση τα πλέον αρμόδια χείλη. Τι άλλο θέλουν; Σου παραθέτω και τη συνέχεια αφού η πρόταση είναι εσκεμμένα ημιτελής. Παραχωρήσαμε 159 νέες θέσεις αντί να παραχωρήσουμε 375.Τόσες θέσεις προκύπτουν από την αύξηση των παιδιών στο δημόσιο. Το να αφήσουν 216 εκπαιδευτικούς με υπηρεσία 8-10-12 χρόνια εκτός επαγγέλματος το βάφτισαν ποιοτική αναβάθμιση. Μου πρόσφεραν και κίνητρα (αρχικά επίδομα και στη συνέχεια μόρια) για να εργάζομαι εγώ την μια παραπάνω ώρα για να μην διοριστούν άλλοι εκπαιδευτικοί.

Αν πάρουμε μια νάρκη και την τοποθετήσουμε σε ένα όμορφο κουτί και την ντύσουμε με ωραίο περιτύλιγμα θα εξακολουθήσει να είναι νάρκη. Όταν  βγάλουμε το περιτύλιγμα και ανοίξουμε το κουτί θα το διαπιστώσουμε.Το ζήτημα είναι να προλάβουμε να την απενεργοποιήσουμε. Γι αυτό ΓΟΝΙΕ σε θέλουμε δίπλα μας. Σε θέλουμε απέναντι σε όσους ναρκοθετούν το δημόσιο σχολείο.

 *Εκπαιδευτικός  Δημοτικής

Μέλος  της  Προοδευτικής  Κίνησης  Δασκάλων και Νηπιαγωγών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Tue September 18, 2018, 15:20:02
Μπράβο συνάδελφε!

Αριστοκλής Νικολάου
Tue September 18, 2018, 12:00:37
Πολύ σωστά!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016