KESJULY18

2018-09-13 09:53:11
Οφειλόμενη απάντηση

Οφειλόμενη απάντηση


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*  

«Καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και τιμώντας τα όσα έχουν συμφωνήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο ουσίας»

Σωστά το έχετε πει, κυρία Κλέλια Βασιλείου, Αναπληρώτρια Κυβερνητική εκπρόσωπε! Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται στο κάλεσμά σας. Θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως το έχουν αποδείξει και στις συγκεντρώσεις έξω από το Προεδρικό και το Υ.Π.Π.. Όπως και στα δημοψηφίσματα.

Και συνεχίζετε: «…δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρόταση της μίας εκ των τριών συνδικαλιστικών οργανώσεων»

Αλήθεια, αυτό καταλάβατε; Η επιστολή το αναφέρει ξεκάθαρα ότι προέρχεται και από τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις. Το ψευδοεπιχείρημα της μη υπογραφής και από τους τρεις καταρρίπτεται από τη δική σας επιστολή. Και αυτή ανυπόγραφη ήταν και ας προερχόταν από τρεις υπουργούς!!! Καμιά υπογραφή. Κανένα λογότυπο. Το ονομάσατε και «Κείμενο Συμφωνίας». Κανένας δεν σας  αμφισβήτησε. Προηγήθηκε, μάλιστα, της επιστολής και των τριών οργανώσεων. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή μπορεί να χαθήκατε στα διαδικαστικά και τη μετάφραση ή έτσι σας βόλευε. Διαισθανθήκατε(!) ότι επίκειται διάσπαση των εκπαιδευτικών. Αποκλείω το πρώτο. Δεν μπορώ να σας χαρακτηρίσω τόσο αδαή. Ο σχεδιασμός είναι καλά μελετημένος. Μόνο που και πάλι πέσατε έξω.

 «Οι όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των εκπαιδευτικών κινήσεων που συνθέτουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι απολύτως σεβαστές. Πλην όμως δεν μπορεί να το επωμισθούν οι δεκάδες χιλιάδες των μαθητών, οι γονείς και οι φορολογούμενοι πολίτες»

Και εδώ είστε παραπληροφορημένη, κυρία Εκπρόσωπε. Αυτή τη στιγμή,  η μόνη διαφορά των κινήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ότι κάποιες θέλουν απεργιακά μέτρα και κάποιες σκληρά απεργιακά μέτρα. Μην ανησυχείτε. Θα τα βρούμε.

Θα συμφωνήσω, ακόμη, μαζί σας στο ότι το κόστος θα το πληρώσουν οι μαθητές. Σίγουρα. Είναι σκληρά τα μέτρα σας και τους πλήττουν βάναυσα.

 « καταληκτικά η κυβέρνηση επιθυμεί για πολλοστή φορά να επαναλάβει τη θέση της όπως αποτυπώνεται στην επιστολή της Διυπουργικής Επιτροπής»

Και πάλι θα συμφωνήσω. Για «πολλοστή φορά» επαναλαμβάνετε την ίδια θέση. Κατά τα άλλα έχετε υποχωρήσει πολλές φορές και οι άλλοι είναι αδιάλλακτοι! Τι αντίφαση!!!

«Η κυβέρνηση όσο είναι έτοιμη να επιδείξει καλή διάθεση για ένα δημιουργικό διάλογο, άλλο τόσο είναι αποφασισμένη να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές.»

Αυτά τα τρία τα φοβάμαι: την ετοιμότητα σας, τη διάθεσή  σας και την αποφασιστικότητά σας. Τρεις λέξεις που συνθέτουν μία τέταρτη: αυταρχισμός.

Και πανηγυρικά καταλήγετε: « Σεβόμενοι τις όποιες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς που επιχειρούνται σε βάρος των χιλιάδων μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας, τονίζοντας πως με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα προστατεύσει τη παιδεία του τόπου και το δημόσιο συμφέρον»

Εκβιάζουν κ Αναπληρώτρια Εκπρόσωπε αυτοί που παίρνουν μονομερείς αποφάσεις και ετσιθελικά τις εφαρμόζουν. Εντός 48 ωρών τα περάσατε και από το Υπουργικό Συμβούλιο και προκλητικά αποφανθήκατε: Πάμε για τα παρακάτω. Με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα, λέτε. Το Σύνταγμα, όμως προνοεί και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι. Εσείς, σ αυτές τις 48 ώρες,  καταργήσατε τις εκπ/κές οργανώσεις, αφαιρώντας τους τον συνδικαλιστικό χρόνο.

 Έχετε, αλήθεια μια δική σας οπτική θεώρηση του Συντάγματος. Αποφυλακίζετε παιδεραστές, γιατί σας δίνει το δικαίωμα το Σύνταγμα. Λυπάμαι κύριε ΠτΔ. Τα θύματα των παιδεραστών είναι μαθητές. Είναι παιδιά μας. Αναφέρομαι στο γεγονός, γιατί εσείς ισχυρίζεστε ότι το κόστος θα το πληρώσουν οι μαθητές και ότι προστατεύετε το δημόσιο συμφέρον. Για ποιους μαθητές και ποιας χώρας αναφέρεστε;

Θα αντισταθούμε, κ Βασιλείου με όλες μας  τις δυνάμεις. Δεν μας αφήσατε άλλη επιλογή. Νομίζετε ή εκτιμάτε ότι σας βολεύει γιατί στρέφετε την  προσοχή του κόσμου μακριά από άλλα, ίσως πολύ σοβαρότερα ζητήματα, που ταλανίζουν την κοινωνία. Οι ευθύνες σας είναι ασήκωτες.

Καλούμε τον κόσμο να έχει ολιστική αντίληψη και να διακρίνει τη διασύνδεση και τον κοινό τους παρονομαστή, που δεν είναι άλλος από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας των κυβερνώντων. Να αντιληφθούν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Μην σας ξεγελά το όψιμο ενδιαφέρον για τους χαμηλόμισθούς του ιδιωτικού τομέα. Εντάσσεται και αυτό στο σχεδιασμό της διάσπασης. Ο ένας εργαζόμενος να μαίνεται έναντι του άλλου.

Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Είμαστε πανέτοιμοι!

*Πρώην πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016