KESJULY18

2018-09-12 13:53:21
Δυναμικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων απεργιακών ενώπιον των ΚΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Δυναμικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων απεργιακών ενώπιον των ΚΔΣ των εκπαιδευτικών οργανώσεων


ΚΥΠΕ - Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τη δημόσια παιδεία μετά την χθεσινή απόρριψη από την Διυπουργική Επιτροπή της θέσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων για έξοδο από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ ετοιμάζονται για δυναμικά μέτρα συμπεριλαμβανομένων και των απεργιακών. Για το πότε θα εφαρμοστούν απεργιακά, ή/και άλλα μέτρα είναι κάτι το οποίο θα αποφασιστεί κατά τη σημερινή κοινή συνεδρία των οργανώσεων.
 
Στις 5 σήμερα το απόγευμα συνέρχονται σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια (ΚΔΣ) των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να λάβουν τις αποφάσεις τους, και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων των οργανώσεων, όπου και θα παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους.
Η ακριβής ώρα της κοινής συνεδρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων θα εξαρτηθεί από το χρόνο που χρειάζεται κάθε οργάνωση με τα συλλογικά της όργανα για να ολοκληρώσει της εσωτερικές διαδικασίες της.
Όπως τόνισε συντεχνιακή πηγή στο ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συμπορεύονται μαζί και τα επόμενα βήματα τους θα είναι από κοινού.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού εκπροσωπούσε και τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις και σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ήταν ο συντονιστής και γι’ αυτό υπήρχε μόνο η υπογραφή του στην επιστολή που αποστάλθηκε στη Διυπουργική Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί την κρίση στην παιδεία, αλλά η θέση που δόθηκε είναι κοινή των εκπαιδευτικών οργανώσεων.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια εισήγηση που αναμένεται να κατατεθεί κατά τις σημερινές συνεδρίες είναι όπως καθοριστούν οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα από την ερχόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς να διευθετήσουν το που θα αφήσουν τα παιδιά τους.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις "έχουν κρυμμένο «άσο» στο μανίκι τους", και μέσα από τις εισηγήσεις που αναμένεται να τεθούν ενώπιον των μελών των ΚΔΣ των οργανώσεων θα αφορά και τις εγκαταστάσεις στις σχολικές μονάδες, αλλά και τα κλιμακωτά μέτρα.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της επί της εισήγησης για έξοδο από την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με την οποία απορρίπτει τη θέση των εκπαιδευτικών οργανώσεων.
«Για την Κυβέρνηση, η παιδεία, το Δημόσιο Σχολείο, το σχολείο των παιδιών μας έχει καταντήσει επικοινωνιακή πολιτική αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας. Αυτό αποδείχθηκε σήμερα πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν συμφέρει να λυθεί το πρόβλημα που οι ίδιοι προκάλεσαν από τις 4 Ιουλίου, για λόγους που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πλέον (Συνεργατισμός, σκάνδαλα, κλπ κλπ). Λέγεται, ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν μετά από δημοσκοπήσεις που κάνουν. Δεν έχει σημασία η ουσία του προβλήματος αλλά τι δείχνει μια δημοσκόπηση. Τι μπορώ να κρύψω, τι πρέπει να δείξω, τι κερδίζω, τι χάνω...Οι δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Κυβέρνησης για τις δύο πορείες διαμαρτυρίας, ανατράπηκαν από το τσουνάμι και το ποδοβολητό του εκπαιδευτικού κόσμου», σημειώνει.
Αναφέρει, επίσης, ότι και τώρα, για ακόμη μια φορά η ενότητα, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός του εκπαιδευτικού κόσμου θα τους εκπλήξει.
«Η κοινωνία αν συγκρίνει αυτό που εισηγηθήκαμε σε σχέση με την πρόταση που είχαμε μπροστά μας θα καταλάβει ότι η Κυβέρνηση επιζητούσε και επέλεξε τη σύγκρουση, την αναστάτωση, τη διάλυση στο Δημόσιο Σχολείο. Ο εκπαιδευτικός κόσμος απαντάει...Αγώνας, Αγώνας, Αγώνας Διαρκείας είναι η μοναδική απάντηση», προσθέτει.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «εξαντλήσαμε με πολύ κόπο και υπομονή κάθε προσπάθεια».
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η σύγκρουση, αλλά δυστυχώς Κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα δεν μας αφήνουν επιλογή. Αυτοί δημιούργησαν το προβλήματα και το οδήγησαν στα άκρα, χωρίς να σκεφτούν ούτε μαθητές ούτε γονείς. Προσπαθήσαμε έστω στο παρά πέντε να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά δεν συγκινήθηκαν. Προσωπικά νιώθω ότι αυτό ήταν το χρέος μας, όσα κι αν έχουμε υποστεί τόσους μήνες. Η αξιοθρήνητη, υπεροπτική και αλαζονική αρνητική απάντηση τους θα έχει απάντηση. Η γεμάτη αναλήθειες, ειρωνεία και έμμεσες απειλές απάντηση τους θα έχει την ανάλογη απάντηση», προσθέτει.
Σημειώνει ότι τα Διοικητικά τους Συμβούλια απαντούν με απεργιακά και πολλά άλλα μέτρα δυστυχώς, με βάση την εντολή που πήραν από το 95% των μελών τους, τα όποια θα αποφασίσουν όλοι μαζί, συντονισμένα και με πλάνο.
«Τώρα μας δίνουν την ευκαιρία να τα θέλουμε όλα για το δημόσιο σχολείο και θα αγωνιστούμε για όλα. Ξεχνάμε ο καθένας το προσωπικό του θέμα, την δική του άποψη και τις αμφιβολίες. Εμείς θα αγωνιστούμε μαζί σας, σας χρειαζόμαστε όλους. Θετική ενέργεια ο ένας για τον άλλο, αυτό θα είναι το «όπλο» μας», καταλήγει.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016