KESJULY18

2018-09-12 11:27:58
Η επιστολή απόρριψης της αντιπρότασης των εκπαιδευτικών από τη Διυπουργική

Η επιστολή απόρριψης της αντιπρότασης των εκπαιδευτικών από τη Διυπουργική


Το Paideia-News παραθέτει αυτούσια την επιστολή της Διυπουργικής επιτροπής για την παιδεία με την οποία απέρριψε την αντιπρόταση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για άρση του αδιεξόδου από την κρίση στην παιδεία.

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Λευκωσία, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Κύριο Φίλιο Φυλακτού Πρόεδρο ΠΟΕΔ Λευκωσία

Φίλε κύριε Φυλακτού,

Σε απάντηση της σημερινής επιστολής σας που μου επιδόθηκε δια χειρός, η Διυπουργική Επιτροπή διαπιστώνει τα ακόλουθα:

  1. Κατ' αντίθεση των όσων διακηρύττετε για κοινή δράση και στάση των τριών οργανώσεων, η επιστολή αυτή υπογράφεται μόνο από εσάς ως Προέδρου της ΠΟΕΔ.
  2. Κατ' αντίθεση με πρωινό ανάλογου περιεχομένου μήνυμά σας που στείλατε στην Προεδρία και τιτλοφορείται «Θέση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ- ΟΛΤΕΚ για έξοδο από την κρίση στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης» η απογευματινή επιστολή τιτλοφορείται «Θέση για έξοδο από την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης», χωρίς αναφορά στις άλλες οργανώσεις.
  3. Είναι εμφανές ότι η μη προσυπογραφή της θέσης που προτείνετε από τις δύο άλλες οργανώσεις, πέραν του ότι δεν τις δεσμεύει, εκλαμβάνεται και ως μια νέα προσπάθεια εκφυλισμού του διαλόγου, κάτι το οποίο θεωρούμε άκρως απαράδεκτο και αντίθετο με τη δεοντολογία που πρέπει να διέπει κάθε διαπραγμάτευση.
  4. Όσον αφορά αυτή καθ' αυτή τη θέση σας, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι εν τη ουσία αυτό που επιδιώκετε είναι να προκαθορίσετε το αποτέλεσμα του διαλόγου για εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, ή, το χειρότερο, συντηρώντας το αδιέξοδο, την αποφυγή του όποιου διαλόγου που αφορά τα μεγάλα θέματα της παιδείας, όπως:

(α) Την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου,

(β) Την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, των εκπαιδευτικών και

των μαθητών/μαθητριών,

(γ) Την καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου υλικού μέσω εξορθολογισμού του συστήματος των «απαλλαγών»,

(δ) Την ασφάλεια και υγεία,

(ε) Τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό,

και σωρεία άλλων σημαντικών θεμάτων που έχουν καθοριστεί με τη συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου, η πρόταση σας θεωρείται αθέτηση των όσων συμφωνήθηκαν και επομένως, είναι απορριπτέα.

  1. Λαμβάνοντας υπόψη τις κατ' επανάληψη υπαναχωρήσεις σας από όσα είχαν συμφωνηθεί στις 27 Ιουλίου 2018 και στις 23 Αυγούστου 2018 η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρότασή σας αποτελεί μια ακόμη υπαναχώρηση από τα όσα έχουν συμφωνηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2018.
  2. Λυπούμαστε πραγματικά γιατί, παρερμηνεύοντας ως αδυναμία την καλή θέληση και τη βούληση της Κυβέρνησης για ένα δημιουργικό διάλογο που στόχο θα έπρεπε να έχει την αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης, οδηγούνται χιλιάδες ευσυνείδητοι και καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί σε απρόβλεπτες συνέπειες, ομηροποιούνται 120 χιλιάδες μαθητές και περιφρονούνται χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι.
  3. Η Κυβέρνηση θέλει να καταστήσει σαφές πως όσο είναι έτοιμη να επιδείξει καλή διάθεση για ένα δημιουργικό διάλογο, άλλο τόσο είναι αποφασισμένη να επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να έχουμε τα εκπαιδευτικά και μαθησιακά αποτελέσματα που προσδοκεί η κοινωνία και που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μην κατατάσσεται πλέον η Κύπρος στις τελευταίες θέσεις των διεθνών αξιολογήσεων.
  4. Σεβόμενοι τις όποιες αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές πως η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς που επιχειρούνται σε βάρος των χιλιάδων μαθητών και γενικότερα της κοινωνίας, τονίζοντας πως με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα προστατεύσει την παιδεία του τόπου και το δημόσιο συμφέρον.
  5. Για υστάτη φορά, καλούμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και τιμώντας τα όσα έχουν συμφωνηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο ουσίας για τα μεγάλα θέματα της παιδείας.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους της Διυπουργικής Επιτροπής,

 Κώστας Χαμπιαούρης Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
EDUFAIR
IDEP19
MIMSEPT
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERCOLLEGEDEC18
MOECEE
Middlesex2016