KESJULY18

2018-09-06 18:07:19
Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό

Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό


  Συνεδριάζουν ξανά την Παρασκευή τα Δ.Σ. των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να μελετήσουν την πρόταση του Προεδρικού  

ΚΥΠΕ - Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία .
Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η τριμελής Υπουργική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Γεωργίας. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους παρέμεινε στα γραφεία της ΠΟΕΔ, όπου πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρία, στην οποία συζητήθηκαν, ουσιαστικά, διαδικαστικά θέματα.
Μέχρι την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των συλλογικών οργάνων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, γύρω στις 15:30, οι κ. Φυλακτού και Λυσάνδρου δεν είχαν επιστρέψει ακόμη από το Προεδρικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πριν το Προεδρικό οι δύο Πρόεδροι μετέβησαν και στο Υπουργείο Εργασίας.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η χθεσινή συνάντηση, η οποία ξεκίνησε μετά τις 21:00 χθες και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και σε αυτήν παρέστησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Γεωργίας, Εργασίας και Παιδείας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε διερεύνηση κατά πόσο δέχονται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την απόφαση. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απάντησαν πως δεν τους ικανοποιεί . Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η τελική απόφαση επί των όποιων ιδεών ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση αυτή, ανήκει στα συλλογικά σώματα των εκπαιδευτικών οργανώσεων.
Τα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ πραγματοποίησαν το πρωί και ξεχωριστές συνεδρίες στα οικήματά τους.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίας των οργανώσεων είπε ότι μελέτησαν τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι της στιγμής.
«Οι τρεις οργανώσεις είχαν να δουν το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογικών συνελεύσεων των οργανώσεων, να το αξιολογήσουν, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Σεπτεμβρίου, και την ψεσινή συνάντηση που προέκυψε αργά το βράδυ μεταξύ της Υπουργικής Επιτροπής και των Προέδρων των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η οποία αναμένουμε να έρθει κοντά μας σήμερα. Προφανώς , φαίνεται ότι θα υπάρξει μια νέα πρόταση από πλευράς της Κυβέρνησης, την οποία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα αξιολογήσουν αύριο σε νέα Διοικητικά Συμβούλια που θα συγκληθούν στις 10 το πρωί ξεχωριστά για την κάθε μια και στη συνέχεια, κοινή συνεδρία στις 12:30», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για την χθεσινή συνάντηση, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι έγινε αυτή η συνάντηση και πρόσθεσε ότι μπήκαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι και προφανώς η επίσημη πλευρά θα στείλει μια καινούργια πρόταση.
«Επειδή ακριβώς υπήρχε η ψεσινή συνάντηση προφανώς υπάρχει καινούργια πρόταση από πλευράς Κυβέρνησης την οποία κλήθηκαν οι Πρόεδροι να την παραλάβουν από το Προεδρικό», συμπλήρωσε.
Σε ερώτηση αν είχε κάποια ενημέρωση από τον κ. Φυλακτού, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως όχι.
Ερωτηθείς πώς κρίνει την χθεσινή συνάντηση, είπε ότι δεν μπορούν να την κρίνουν και πρόσθεσε ότι λέχθηκαν κάποια πράγματα, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, δεν υπήρξε συμφωνία για κάτι, απλά μπήκαν ιδέες στο τραπέζι, οι οποίες θα μεταφερθούν στα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων.
«Αν δεν τα δούμε γραπτώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Τα ΔΣ θα συνεδρίαζαν σήμερα ανεξαρτήτως της συνάντησης της ψεσινής για να πάρουν αποφάσεις. Δεν έχει αλλάξει κάτι για την ώρα. Αν έρθει αυτή η πρόταση, η οποία θα είναι γραπτή, θα εξετάσουμε το περιεχόμενο της και γι’ αυτό, ακριβώς, έχουμε ορίσει αύριο Παρασκευή ΔΣ, να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις», κατέληξε.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ανδρέας Αγαθοκλέους
Thu September 06, 2018, 18:28:22
Αληθεύει ότι ισχυρός ανήρ στο Προεδρικό είναι πλέον ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος ουσιαστικά χειρίζεται το όλο θέμα και έχει πείσει τον Αναστασιάδη να αλλάξει πορεία; Πάντως κάποιοι διαδίδουν ότι αν υπάρξει συμφωνία αυτή θα οφείλεται στην επιρροή του Πάλμα στον Αναστασιάδη και πουθενά αλλού.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016