KESJULY18

2018-09-05 13:23:21
Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα

Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα


ΚΥΠΕ -  Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

Ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι στις 14:00 θα συνέλθει η Γραμματεία για επικύρωση του αποτελέσματος και στη συνεδρία της Γραμματείας θα τεθεί και η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για συζήτηση.
Ανέφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και ότι μάλλον, όπως φαίνεται, η ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τις άλλες δύο οργανώσεις – ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ - σε κοινή συνεδρία γύρω στις 14:30 ή ενδεχομένως να συναντηθεί πρώτα με την ΠΟΕΔ και μετά χωριστά με την ΟΛΤΕΚ.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε πως θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για το δημοψήφισμα της Οργάνωσής του, αλλά όπως φαίνεται «είναι ξεκάθαρο ότι έχει συγκεντρωθεί ένα ποσοστό απίστευτα υψηλό, υπερβαίνει το 90%».
Ανέφερε ότι η ατζέντα της Γραμματείας , πέραν της επικύρωσης, θα περιλαμβάνει και την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία και θα αξιολογηθεί και σε συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις «θα πορευθούμε μαζί για να δούμε πως θα διαχειριστούμε ( την κατάσταση) και τα επόμενα βήματα».
`Αφησε πάντως ένα παράθυρο ανοικτό, λέγοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι επόμενες μέρες και έστειλε μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί είναι στη διάθεση της Κυβέρνησης για διάλογο.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν παρέστησαν στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και αν υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές, ο κ. Σωκράτους είπε ότι όσον αφορά την οργάνωσή του, λόγω δικού του, προσωπικού προβλήματος, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί και εξουσιοδότησε τον ΓΓ της ΟΕΛΜΕΚ ο οποίος και παρέστη.
«Είμαστε σε συνεχείς επαφές με τον κ. Φυλακτού και τον Παναγιώτη τον Λυσάνδρου, και δεν υπήρχε οποιαδήποτε σκοπιμότητα, δηλαδή δεν έγινε κάτι επί σκοπού», ανέφερε.
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Σωκράτους είπε ότι οι οργανώσεις επιμένουν και θέλουν μέσα από διάλογο, έστω και την υστάτη, να βρεθεί λύση και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια .
«Υπάρχει ακόμη ένα μικρό περιθώριο προτού ξεκινήσουν πλέον τα σχολεία και οι μαθητές να προσέρχονται στα θρανία, και αυτό το ελάχιστο διάστημα των 2-3 ημερών θα πρέπει να αξιοποιηθεί και γι’ αυτό στέλνουμε ξανά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας, ότι θα πρέπει, αντιλαμβανόμενοι τις ευαισθησίες γύρω από τα συγκεκριμένα μέτρα, να εξαντληθεί κάθε ελπίδα προκειμένου να μην προχωρήσουμε σε απεργιακά μέτρα, τα απεργιακά μέτρα, το επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτοσκοπός», σημείωσε.
Ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι στην διάθεση του Υπουργού, και με βάση την απόφαση του Υπουργικού, ο Υπουργός θα πρέπει να απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς, «άρα λοιπόν αναμένουμε, θα περάσω και από τα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ να δούμε αν έχει φτάσει κάτι εκεί γραπτώς, εμείς είμαστε στη διάθεση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης, γνωρίζουν τις θέσεις μας, γνωρίζουμε και εμείς τις δικές τους , και πρέπει να δούμε κατά πόσο σε αυτό το μικρό, το ελάχιστο διάστημα, μπορεί να βρεθεί κάτι, για να μην οξυνθούν ακόμη περισσότερα τα πράγματα στο χώρο της παιδείας».
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Σωκράτους απάντησε ότι οι οργανώσεις θα πορευθούν μαζί , υπάρχει μια ισχυρή δυναμική μεταξύ των εκπαιδευτικών οργανώσεων, «αναμένοντας φυσικά με απόλυτο σεβασμό τις διακριτές διαδικασίες των άλλων οργανώσεων και τα δικά τους αποτελέσματα».
 
Ερωτηθείς για το τι θα απογίνουν τελικά οι μαθητές εάν παρθούν απεργιακά μέτρα, ο κ. Σωκράτους είπε πως «στα μέτρα προσπαθήσαμε να εστιάσουμε και να επηρεάσουμε όσο λιγότερο τα παιδιά γιατί δεν είναι αρκετό να λέμε όλοι ότι πάνω από όλα τα παιδιά, αλλά να το αποδεικνύουμε και με πράξεις και οι αποφάσεις μας θα πρέπει ακριβώς να καθιστούν το μήνυμα αυτό ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση».
 
«Γι’ αυτό και είπαμε ότι σε ό,τι αφορά το παραγωγικό κομμάτι, το διδακτικό κομμάτι, θα είμαστε εδώ και θα είμαστε δίπλα από τα παιδιά, αν τώρα μετά από τα δημοψηφίσματα και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα είναι να προχωρήσουν σε δυναμικά  μέτρα, αυτό θα γίνει  αφού εξαντληθεί κάθε προσπάθεια, και ξανά το υπογραμμίζω και βεβαίως  εν τη σοφία τους τα Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα πορευθούν μαζί σε μορφή μέτρων που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω», κατέληξε.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016