KESJULY18

2018-09-04 19:55:20
Επιστολή Χαμπιαούρη στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για διάλογο

Επιστολή Χαμπιαούρη στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για διάλογο


Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης με επιστολή του στις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρει: 

Πρόεδρο Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.

Πρόεδρο Π.Ο.Ε.Δ.

Πρόεδρο Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. 

Θέμα: Ενημέρωση για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

της 4ης Σεπτεμβρίου 2018 για την Παιδεία

Στο πλαίσιο της προσπάθειας άρσης της κρίσης που εκδηλώθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης, με εποικοδομητικές ενέργειες και όχι με περαιτέρω όξυνση του κλίματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας εκ νέου να αποστείλει μήνυμα καλής θέλησης και να τείνει χείρα συνεργασίας στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και στο σύνολο των εκπαιδευτικών, συγκάλεσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2018, εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρία λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες επισυνάπτονται για εύκολη αναφορά.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις διαφοροποιούν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, λαμβάνοντας υπόψη ευαισθησίες που διατυπώθηκαν και αιτήματα που υποβλήθηκαν. Είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που έγινε το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, στις 27 Ιουλίου 2018 και στις 23 Αυγούστου 2018, υιοθετώντας τις προτάσεις που συνδιαμορφώθηκαν στη συνάντηση της 23ης Αυγούστου 2018 και όπως αυτές περαιτέρω βελτιώθηκαν με την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου 2018.

Αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές έργο, μόχθο  και προσφορά σας στον τομέα της εκπαίδευσης και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ως επίσης, την αγωνία και την έγνοια σας για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19, δηλώνω εκ νέου την ετοιμότητα όπως, από κοινού και σε κλίμα συναίνεσης, συνεργαστούμε για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Σχολείου.

Ευελπιστώ ότι οι σημερινές αποφάσεις θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο, που όχι μόνο θα προωθήσει περαιτέρω την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, αλλά θα επιτρέψει να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και σωρεία άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών/μαθητριών να τυγχάνουν ποιοτικής εκπαίδευσης και να επιτυγχάνουν μαθησιακά αποτελέσματα, που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Δρ Κώστας Χαμπιαούρης

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Κοινοποίηση:

-    Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

-    Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης

-    Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Προδημοτικής Εκπαίδευσης

-    Πρόεδρο Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες

-    Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ανδρέας Καμπουρίδης
Thu September 06, 2018, 00:43:49
Ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα όπως τον βολεύουν. Διερωτάται κάποιος: είναι πράγματι βελτιωμένες οι προτάσεις και είναι πράγματι αποτέλεσμα εντατικού διαλόγου; Αν είναι πράγματι βελτιωμένες μήπως οι πρώτες ήταν βεβιασμένες; και ο διάλογος για να μην καταντήσει εντατικός γιατί δεν προηγήθηκε των όποιων προτάσεων;

Νικος Νικολαου
Tue September 04, 2018, 20:14:55
Απ ότι φαινεται ο υπουργος υποτιμά ρην νοημοσυνη του κοσμου αλλα κ των ίδιων των εκπαιδευτικών. Εγω προσωπικα δεν βλέπω καποια ουσιαστικη διαφορά.

Το πολιτικο κοστος θα είναι μεγάλο αν συνεχιστεί αυτό.

Με ανησυχει πολύ ο τόνος το ύφος και η αλαζονεία των κυβερνόντων.

Δεν είμαι εκπαιδευτικός αλλα δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις την αλαζονεία και το μίσος που εβγαλε ο υπουργος.

Τώρα φυσικα έχει συμβουλους για το τι πρεπει να λέει γιτι αρχικα έγινε ρεζιλι.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016