KESJULY18

2018-08-30 16:29:56
 Νέα πρόταση Αναστασιάδη με 23η Αυγούστου ενισχυμένη με ΜΕΠΕΥ

Νέα πρόταση Αναστασιάδη με 23η Αυγούστου ενισχυμένη με ΜΕΠΕΥ


Με δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου, αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων, καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών, είπε το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.  

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά την αρνητική στάση επί  των όσων από κοινού είχαν υιοθετηθεί κατά τη σύσκεψη με τις Οργανώσεις των εκπαιδευτικών στις 23 Αυγούστου 2018, με αίσθημα ευθύνης έναντι του καλώς νοούμενου συμφέροντος της Παιδείας, των εκπαιδευτικών και των δεκάδων χιλιάδων μαθητών, επιθυμεί να γνωστοποιήσει προς τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εκπαιδευτικών τα ακόλουθα:

1. Όπως και κατά την 27η Ιουλίου είχε προτείνει εντατικό διάλογο που δεν θα περιορίζετο εις τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, αλλά θα εκτείνετο και σε σειρά δράσεων ευρύτερης ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης Παιδείας, επιθυμεί να επαναλάβει τη θέση πως όσον αφορά τον διάλογο για τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου τα πάντα θα πρέπει να τεθούν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, μη εξαιρουμένων των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018.

2. Ήταν σε αυτό το πλαίσιο, ύστερα από τη διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που από κοινού διαμορφώθηκε η πρόταση της 23ης Αυγούστου. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για οριστικό εξορθολογισμό όχι μόνο του διδακτικού χρόνου αλλά και των όσων έχουν συζητηθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου, πάντα με βάση τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, της μελέτης του διεθνούς Οίκου εμπειρογνωμόνων,  καθώς και εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και άλλων διεθνών Οργανισμών.  

Παρά ταύτα, και λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες προτάσεις που υποβλήθηκαν, θα ήταν έτοιμος να επαναφέρει την πρόταση όπως αυτή, ύστερα από τον διάλογο συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, με τη διευκρίνιση πως εάν μέσα από τον προτεινόμενο εντατικό διάλογο και τις αποφάσεις για το συνολικό εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν στοιχεία που διαφοροποιούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, τότε η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για αποκατάσταση των όσων θα έχουν επηρεαστεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

3. Περαιτέρω και προς άρση των όποιων παρερμηνειών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισηγείται την παραπομπή και συζήτηση σε τακτό χρονικό διάστημα των όσων άπτονται εργασιακών διαφορών στη ΜΕΠΕΥ, ενώ όσα αφορούν την εκπαιδευτική πολιτική του Κράτους θα τύχουν διαπραγμάτευσης εντός του ιδίου τακτού χρονικού διαστήματος με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος θα πλαισιώνεται από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

4.  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευελπιστεί πως η σημερινή πρόταση που υποβάλλεται, δίδει την ευχέρεια ενός δημιουργικού διαλόγου επί του συνόλου των ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία, με χρονοδιάγραμμα κατάληξης εντός τριμήνου, επ’ ωφελεία της Παιδείας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και της κοινωνίας ευρύτερα.

Την ίδια ώρα, θέλει να στείλει ένα μήνυμα που ευελπιστεί να ταυτίζεται με όσους εμπλέκονται στην Παιδεία του τόπου: Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε τέτοιες τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να επιτύχουμε το εκπαιδευτικό σύστημα που η νέα γενιά δικαιούται αλλά και η κοινωνία των πολιτών προσδοκεί».

Ερωτηθείς αν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν λάβει αυτό το μήνυμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή είναι μια δημόσια ανακοίνωση και διαμηνύει την πρόταση του Προέδρου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη κριθεί ως μη ικανοποιητική από τις οργανώσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όλοι γνωρίζουν τι έχει διαμειφθεί στη σύσκεψη της 27ης Ιουλίου, τι έχει συζητηθεί και καταγραφεί στη σύσκεψη της 23ης Αυγούστου. Η πρόταση του Προέδρου είναι καθαρή».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Θάνος Νικολάου
Thu August 30, 2018, 19:49:36
Εδώ που εχει φθάσει το όλο ζήτημα βλέπω την εξής λύση:
1) οι αποφάσεις του Υ.Σ. της 4ης Ιουλίου αποσύρονται.
2) οι μεταθέσεις της ΕΕΥ μένουν ως έχουν για την φετινή σχ. Χρονιά.
3) οι καθηγητές που θα δουλέψουν πέραν των ωρών διδασκαλίας που τους αναλογουν την φετινή χρονια, να τις πάρουν την επόμενη σχολική χρονια με πίστωση όπως συνιθίζεται. (Δήλ. ο Υ.Τ. να δουλέψει με 1 ωρα απαλλαγή και την επόμενη σχολική χρονια με 3 ώρες, με παράκληση προς τους διευθυντές να δείνουν την οποίαδήποτε ανάθεση καθηκόντων σε καθηγητές που δεν ειναι ΥΤ-όταν αυτο ειναι δυνατόν).
4) το ίδιο να ισχύσει και για τις πιστώσεις ωρών διδασκαλίας στις άλλες περιπτώσεις ( βιολογικού παράγοντα, βοηθοί διευθυντές κλπ)
5) όσο αφορά του συντεχνιακούς μπορούν να επιστρέψουν στις συντεχνίες και να σταλούν άλλοι καθηγητές στη θέση τους. Τόσο νομίζω μπορεί η ΕΕΥ να διορθώσει...

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ με την προϋπόθεση έναρξης εντατικού διαλόγου με την κυβέρνηση για εξορθολογισμό της Παιδείας... με όριο του τρεις μήνες που έχουν οι ίδιοι προτύνει..

Ξέρεται... οι απεργίες σήμερα δεν ειναι αυτές που γίνονταν τα παλαιότερα χρονια. Φανταστήκατε αν η ΟΕΛΜΕΚ ζητήσει απο τους καθηγητές την Δευτέρα να μην αναλάβουν την ετοιμασία του ορολόγιου προγράμματος των σχολείων και επιστρέψουν πίσω τις οποίες μειώσεις θα έπερναν; Από οτι ξέρω δεν έχουν υπογράψει οτιδήποτε και ετσι κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για μη αναλήψη καθηκόντων, άφου θα ζητήσουν να παραμείνουν στις αίθουσες διδασκαλίας που η ίδια η κυβέρνηση δια στόματος του Κυβ. εκπρ. έχει ζητήσει.
Διερωτούμαι τι θα γινει τότε... Οι καθηγητές και μαθητες θα πηγαίνουν σχολειο χωρις να υπάρχει ορολογιο πρόγραμμα..

Πιστεύω κανείς δεν θα ήθελε να καταντήσουμε τα σχολεία, αρένες διαμάχης μεταξύ καθηγητών και εργοδότη. Αυτο όμως εξαρτάται απο την κυβέρνηση..

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016