KESJULY18

2018-08-27 20:44:21
Αδικαιολόγητη η τελική απάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών και προκαλεί πολλά ερωτηματικά

Αδικαιολόγητη η τελική απάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών και προκαλεί πολλά ερωτηματικά


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ*

Ο σεβασμός μας προς το λειτούργημα και το έργο των εκπαιδευτικών είναι απόλυτος. Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς να είναι περήφανοι και να εργάζονται με αξιοπρέπεια. Το δημόσιο σχολείο για να ενδυναμωθεί και να βελτιωθεί χρειάζεται από όλους να ακολουθήσουν την λογική, αφού πρώτα συμφωνήσουμε πως έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις να υλοποιήσουμε και μεγάλη απόσταση να διανύσουμε. Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας και οι μαθητές πρώτοι στην έγνοια μας.
Βάσει του συντάγματος η εκπαιδευτική πολιτική είναι αρμοδιότητα της εκτελεστικής εξουσίας και καθορίζεται από το υπουργικό συμβούλιο. Η καλή θέληση  της κυβέρνησης και του ίδιου του  Πρόεδρου της Δημοκρατίας προσωπικά για να βρεθεί λύση είναι ξεκάθαρη και αποδείχτηκε στην πράξη με δύο τρίωρες συναντήσεις. Παρά τις βελτιωμένες εισηγήσεις, αποτέλεσμα συνδιαβούλευσης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην τελευταία συνάντηση στο προεδρικό την περασμένη Πέμπτη, η τελική απάντηση των οργανωμένων εκπαιδευτικών ήταν αναπάντεχη, αδικαιολόγητη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.
 
Αναγνωρίζουμε ταυτόχρονα το δικαίωμα των εργαζομένων σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απεργιακά μέτρα. Είναι λυπηρό όμως, γιατί φαίνεται πως στην όλη διαδικασία έχουν παρεισφρήσει και άλλου είδους συμφέροντα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
 
Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τελικά προστατεύεται ή θυματοποιείται ο μαθητής, το δημόσιο σχολείο αλλά και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός με τις πράξεις ή με τα επαπειλούμενα μέτρα των ηγεσιών των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Οι εκπαιδευτικοί είναι παράλληλα και γονείς. Τα οποιαδήποτε μέτρα θυματοποιούν και τα δικά τους παιδιά. 
 Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο και καλή θέληση. Και εμείς επιμένουμε στον διάλογο.

*Βουλευτής ΔΗΣΥ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχαλης Ιωαννου
Tue August 28, 2018, 10:40:38
Για να ειμαστε ειλικρινεις και να μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας, αν στην τελευταια προταση του ΠτΔ εδιναν πισω τις ωρες στους συνδικαλιστες, θα ελεγαν και παλι οχι?

Δημήτρης Λαζάρου
Tue August 28, 2018, 09:31:03
"Θέλουμε τους εκπαιδευτικούς να είναι περήφανοι και να εργάζονται με αξιοπρέπεια."
"Είναι λυπηρό όμως, γιατί φαίνεται πως στην όλη διαδικασία έχουν παρεισφρήσει και άλλου είδους συμφέροντα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την παιδεία και το εκπαιδευτικό μας σύστημα"

Με τον ετσιθελισμό σας και τις προτάσεις σας καταλύετε τον δημοκρατικό διάλογο. Προτείνατε προσαυξήσεις (!) για να υποκύψουμε, δηλαδή η απόλυτη υποτίμηση και προσβολή προς τις διεκδικήσεις μας και την αξιοπρέπειά μας. Και ισχυρίζεστε κιόλας ότι μάλλον παρεισφρέουν κι άλλα συμφέροντα στις διεκδικήσεις μας. Αν δεν εννοείτε το προσωπικό οικονομικό όφελος, που δεν έχετε τα στοιχεία να στηρίξετε τον ισχυρισμό αυτό, και υπονοείτε την υποκίνηση από συγκεκριμένο κόμμα/κόμματα για την αντίθεσή μας προς τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος, τότε έχουμε φτάσει στην απόλυτη απαξίωση. Αν διαφωνείτε με την πιο πάνω διαπίστωση, ονομάστε τα άλλα αυτά συμφέροντα γιατί δυσκολεύομαι να τα αντιληφθώ.

Είναι πολύ δύσκολη η έκφραση του mea culpa, η κυβέρνηση το έχει αποδείξει πολλές φορές αυτό, αλλά ποτέ δεν είναι αργά κ.Δημητρίου. Είναι πολύ πιο αξιοπρεπές παρά εμμονή σε ιδεοληψίες.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
HPJETPRO
TEPAKKENITHESI
IDEP19
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
MOECEE
Middlesex2016