KESJULY18

2018-08-26 19:10:32
28η Aυγούστου. Ante portas

28η Aυγούστου. Ante portas


 ΤΗΣ ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΣΙΕΚΚΕΡΗ*

Αγαπητέ συνάδελφε / αγαπητή συναδέλφισα,

Αχρείαστο μου φαίνεται το γεγονός να σε υπενθυμίσω για την ανάγκη της παρουσίας σου έξω από τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου στις 28 Αυγούστου. Το ξέρω ότι θα είσαι εκεί .

Θα είσαι εκεί για κάθε χάραμα που έπαιρνες το σαραβαλάκι σου και ξεκινούσες είτε για το Γ.Σ.Π. για το πάρκινγκ των καθηγητών ή μόνος σου  έπαιρνες τους δρόμους για τις τέσσερις γωνιές της Κύπρου για να πας να διδάξεις σε διάφορα σχολεία …

Θα είσαι εκεί για κάθε στιγμή καλή ή κακή που πέρασες όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας αυτό που λέμε δημόσιο σχολείο, δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό σε αντίξοες κάποτε συνθήκες προσπαθώντας να επιβιώσεις ξεπερνώντας τις πρακτικές δυσκολίες που εμπόδιζαν το έργο σου.

Θα είσαι εκεί για κάθε κόλλα χαρτί που έφερνες από σπίτι σου γιατί δεν υπήρχε στο σχολικό σου χώρο χαρτί για να φωτοτυπήσεις σημαντικές σημειώσεις για τους μαθητές σου.

Θα είσαι εκεί τιμώντας την κάθε σου συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και διαγωνισμούς όπου με την δική σου βοήθεια και καθοδήγηση τα παιδιά έκαναν την πατρίδα σου περήφανη και ας μην πήρες ποτέ εσύ το ευχαριστώ από όλους εκείνους που έπρεπε να σε ευχαριστήσουν και αντιθέτως τώρα με μένος σε λοιδορούν.

Θα είσαι εκεί για κάθε απόγευμα ή σαββατιάτικο πρωινό που άφησες το σπίτι σου και πήγαινες στο σχολείο για να κάνεις πρόβες με τους μαθητές σου για να ανεβάσετε αυτά που αργότερα θα χαρακτηρίζονται θεατράκια και μαντολίνα αντί θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν να προάγουν τον πολιτισμό και τις τέχνες σε ένα κόσμο αμείλικτα στεγνό από αισθήματα.

Θα είσαι εκεί για κάθε βηματισμό σου σε παρέλαση δίπλα στους μαθητές σου κάτω από ήλιο ή βροχή , για κάθε αθλητική διοργάνωση και αθλητικό απόγευμα που αφιέρωσες στους μαθητές σου και για κάθε τρόπαιο που έφερναν τα παιδιά με την δική σου καθοδήγηση στο σχολείο σου.

Θα είσαι εκεί για κάθε συμμετοχή σου σε ομίλους και εκδηλώσεις που στόχο είχαν την κοινωνικοποίηση των παιδιών πέρα από το αυστηρά εκπαιδευτικό πλαίσιο και για κάθε πινελιά που έβαλαν τα παιδιά κάτω από την δική σου φροντίδα για να φτιάξουν πολλές φορές αριστουργήματα μέσα στους σχολικούς χώρους καθώς και για κάθε προετοιμασία εκδηλώσεων που τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από αυτές που γίνονται από επαγγελματίες.

Θα είσαι εκεί για κάθε χρονιά που υποδεχόσουν πρωτάκια στο σχολείο και αισθανόσουν τις καρδούλες τους να κτυπούν δυνατά από την αγωνία του άγνωστου σε αυτά. Θα είσαι εκεί για εκείνο το χαμόγελο που τους έδινες για καθησυχασμό και σιγουριά.

Θα είσαι εκεί για κάθε χριστουγεννιάτικη κάρτα που έπαιρνες από τα παιδιά τις γιορτές σε ένα βουβό ευχαριστώ για αυτή την τόσο δυνατή ανθρώπινη πλευρά του δημόσιου σχολείου.

Θα είσαι εκεί για κάθε φορά που έμπαινες στην μέση προσπαθώντας να αντιμετωπίσεις κάθε είδους υβριστική, παραβατική συμπεριφορά ,ασχέτως κόστους πνευματικού και σωματικού. Για κάθε φορά που έπρεπε μόνος να σταθείς υπεράνω των περιστάσεων και να θέσεις όρια σε ένα κόσμο χωρίς όρια. Μόνος χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Δεν θα είσαι εκεί για όσα πολλοί σε κατηγορούν – δεν θα είσαι εκεί για κομματικά συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αλλά αντίθετα θα είσαι εκεί για να προστατεύσεις το μέλλον αυτού που λέμε δικαίωμα στην δωρεάν εκπαίδευση όλων των παιδιών. Θα είσαι εκεί στις κερκόπορτες ενάντια  σε όσους ορέγονται το κομμάτι της πίτας που αναλογεί στην δημόσια εκπαίδευση.

Κυρίως, θα είσαι εκεί για την αξιοπρέπεια σου που έγινε μπαλάκι του πιγκ πογκ στα ματς των σοφών και των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης που σε εξευτελίζουν συνεχώς και με μανία…. και αξιοπρεπής πρέπει να παραμείνεις ανάμεσα στις ασπίδες των ΜΑΔ και την περιφρούρηση της εκδήλωσης σου . Θα μείνεις αξιοπρεπής και θα δηλώσεις με όση δύναμη σου έχει απομείνει ότι εσύ βλέπεις μακροπρόθεσμα και επιμένεις να δίνεις αγώνες εντός και εκτός σχολείου για το μέλλον. Το μέλλον των παιδιών σου …. Το μέλλον των παιδιών αυτού του τόπου.

*Εκπαιδευτικός Μέσης


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016