KESJULY18

2018-08-24 20:19:24
Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Ομόφωνη απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις


Γιάννος Σωκράτους: Η οικογένεια του αγώνα μας έχει μεγαλώσει

Φίλιος Φυλακτού: Από σήμερα επικεντρωνόμαστε στην πορεία διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τρίτης 28 Αυγούστου

ΚΥΠΕ -Με το μήνυμα «Ου περί χρημάτων τον αγώνα», οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ ομόφωνα, χωρίς αρνητική ψήφο, απέρριψαν την πρόταση της Κυβέρνησης, η οποία τους δόθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Πλέον, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επικεντρώνονται στην πορεία διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τρίτης, 28 Αυγούστου, και καλούν ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο να δώσει δυναμικά το παρών του «για την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου, για τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά πολύ περισσότερο για την ποιότητα της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο», όπως ανέφεραν με σημερινές τους δηλώσεις.
Οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά την κατάθεση χθες συνολικής πρότασης από πλευράς Κυβέρνησης, με στόχο την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησαν σήμερα αρχικά ξεχωριστές συνεδρίες των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων τους, τα οποία ενημερώθηκαν για την πρόταση και για το τι λέχθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό και οι αποφάσεις των οποίων ήταν ομόφωνες, και το απόγευμα πραγματοποίησαν κοινή συνεδρία, το αποτέλεσμα της οποίας καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη των Συμβουλίων τους.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, σε δηλώσεις του για τη συνάντηση με τους Διευθυντές είπε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τετάρτη, τα οποία θα είναι μέτρα που αφορούν πλέον τη λειτουργία εντός των σχολικών μονάδων.
«Αυτή ήταν η μία πτυχή. Η δεύτερη πτυχή της συζήτησης ήταν μια γενικότερη ενημέρωση από εμένα προς τους Διευθυντές των σχολείων και προς τους Β. Διευθυντές και τους Βοηθούς Διευθυντές Α’ για την πρόταση που κατατέθηκε χθες από την Κυβέρνηση», πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει tweet του Γενικού Ελεγκτή ότι «Νοουμένου ότι η Κυβέρνηση θα παραμείνει σε θέσεις αρχών και όταν αρχίσει ο πλήρης διάλογος, οι προτάσεις της είναι θετικές. Οι προσαυξήσεις δεν δικαιολογούνται αλλά τις βλέπουμε ως αναγκαίο κακό όταν έχεις να χειριστείς συντεχνίες που περί χρημάτων ποιούν αγώνα», ο κ. Σωκράτους απάντησε ότι «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα» .   
Απόφαση κοινής συνεδρίας
Μέσα από την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, η οποία άρχισε στις 15:00, όπου και τα τρία Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ ομόφωνα, χωρίς αρνητική ψήφο, αποφάσισαν την απόρριψη της πρότασης, δόθηκε το μήνυμα ότι όλοι  οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ενωμένοι, όπως ξεκίνησαν και όπως θα μείνουν και ότι θα  δώσουν αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους. 
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της κοινής συνεδρίας, εκ μέρους και των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι και τα τρία Διοικητικά Συμβούλια ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ ομόφωνα, χωρίς αρνητική ψήφο αποφάσισαν και απορρίπτουν την πρόταση που έχει δοθεί χθες από την Κυβέρνηση.
«Ου περί χρημάτων τον αγώνα. Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλουμε σήμερα γιατί όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή που πήραμε χθες την πρόταση, βλέπουμε ότι αναιρούν για πολλοστή φορά αυτό που από τις 2 Ιουλίου είχε λεχθεί για εξοικονόμηση χρημάτων, για περικοπή ενός αριθμού εκπαιδευτικών από τις πραγματικές ανάγκες που υπήρχαν στην εκπαίδευση. Εμείς από σήμερα επικεντρωνόμαστε στην πορεία διαμαρτυρίας της ερχόμενης Τρίτης 28 Αυγούστου και καλούμε ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο να δώσει δυναμικά το παρών του για την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού κόσμου, για τον δημοκρατικό διάλογο, αλλά πολύ περισσότερο για την ποιότητα της εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, στις δικές του δηλώσεις είπε ότι από σήμερα «η οικογένεια του αγώνα μας έχει μεγαλώσει».
«Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε μετά τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου έχουν προστεθεί σήμερα συντεχνίες όπως είναι η ΣΕΚ, η ΠΕΟ, η ΔΕΟΚ, η ΠΟΑΣ, και άλλες, οι οποίες θα ανακοινώσουν σύντομα, οι οποίες πραγματικά στηρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων που πάνω απ’ όλα, όπως πολύ καλά γνωρίζει κάθε πολίτης, αφορούσε το δικαίωμα για διάλογο, για διαπραγμάτευση και στη συνέχεια ασφαλώς, η εκτελεστική εξουσία θα μπορούσε να λάβει τις όποιες αποφάσεις ήθελε», συμπλήρωσε.
Δυστυχώς, συνέχισε ο κ. Σωκράτους, είμαστε σε ένα οριακό σημείο.
«Εμείς με τη σημερινή απόφαση στέλνουμε ξανά το μήνυμα ότι αγωνιζόμαστε πραγματικά για το δημόσιο σχολείο, ότι τα χρήματα δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ποτέ δεν είδαμε ότι θα μπορεί να αντισταθμιστεί η όποια εκπαιδευτική πολιτική με λεφτά που θα πάρουν οι εκπαιδευτικοί και λοιπόν, προχωρούμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη και βεβαίως στη δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα εξηγήσουμε πολύ αναλυτικά τους λόγους γιατί έχουμε απορρίψει την συγκεκριμένη πρόταση», πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου ότι «τυχόν εφαρμογή αποφάσεων για αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων, όπως η σημερινή έκκληση της ΟΕΛΜΕΚ, μάς αναγκάζει να υπογραμμίσουμε ότι ανάλογη θα είναι και η αντίδραση της Κυβέρνησης», ο κ. Σωκράτους είπε ότι «δεν μας εκπλήσσουν καθόλου οι δηλώσεις αυτού του τύπου και αυτού του ύφους».
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν ενωμένοι, «όπως ξεκινήσαμε και όπως θα μείνουμε».
«Θα δώσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους γιατί είναι σημαντικό για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη και με την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί εκπαιδευτικοί χωρίς κύρος να είναι εκπαιδευτικοί και να προσφέρουν αυτό που πρέπει για να έχουμε ένα δημόσιο σχολείο ποιοτικό που αξίζει στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε λοιπόν όλοι ενωμένοι και την Τρίτη θα δώσουμε την απάντηση», είπε ο κ. Λυσάνδρου και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη των Συμβουλίων των οργανώσεων.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016