KESJULY18

2018-08-23 16:06:54
Προδρόμου: Με καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία

Προδρόμου: Με καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία


    Η πρόταση που κατέθεσε σήμερα η Κυβέρνηση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις απαντά σε ανησυχίες και ζητήματα που έχουν εγείρει οι εκπαιδευτικοί, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με καλή θέληση μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Είναι σημαντικό ότι η συζήτηση διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, αναπτύχθηκαν οι κατευθύνσεις και οι προσανατολισμοί όπως και η γενική φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής. Ακούστηκαν οι σκέψεις και οι εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στις οργανώσεις μια συνολική πρόταση για τη φετινή σχολική χρονιά, το 2018-2019.

Πιστεύουμε ότι με καλή θέληση θα μπορέσει να υπάρξει μια συμφωνία, εφόσον αυτή η πρόταση συναντά και απαντά σε ανησυχίες και ζητήματα που έχουν εγείρει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ ταυτόχρονα συναντά και το ζητούμενο του να προχωρήσουμε με την πολιτική φιλοσοφία της Κυβέρνησης.

Νοουμένου ότι στη συνέχεια θα έχουμε αμέσως εντατικό διάλογο, συνολικά, και για τον εξορθολογισμό του όλου συστήματος και για ένα σχέδιο αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, των εκπαιδευτικών, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων που απασχολούν, όπως είναι το ταμείο προνοίας των νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών, η ασφάλεια και η υγεία στα σχολεία, η υλικοτεχνική υποδομή - κτηριακές εγκαταστάσεις και όλες οι άλλες ανάγκες για αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων- η επιπλέον επιμόρφωση για την οποίαν υπάρχει ανάγκη, η ενίσχυση σημαντικών προγραμμάτων στα σχολεία, όπως είναι το πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της αποκλίνουσας συμπεριφοράς της παραβατικότητας, όπως είναι το ζήτημα της ειδικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες, η στήριξη των αναλφάβητων παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία, οι παιγνιδότοποι στην Προδημοτική Εκπαίδευση, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Γίνεται λόγος για ένα διάλογο με τακτή προθεσμία, ο οποίος θα καταλήξει και θα ενισχύσει σφαιρικά το δημόσιο σχολείο.

Η φιλοσοφία της κυβερνητικής προσέγγισης είναι ότι θέλουμε να ενισχύσουμε το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο, να στηρίξουμε τα παιδιά στην προσπάθειά τους για μάθηση και ταυτόχρονα, να βρεθούν οι τρόποι ώστε τα αποτελέσματα του σχολείου μας να είναι αντίστοιχα της προσπάθειας σε χρηματοδότηση και άλλως πως, που είναι έτοιμη να κάνει η Πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή η συνολική πρόταση είναι στα χέρια των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Θέλουμε να ελπίζουμε - επειδή πρόκειται για μια καλή πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει μια συμφωνία και να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα – ότι αμέσως, τις επόμενες ώρες και μέρες, θα γίνει αποδεκτή, και από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τον συνολικό διάλογο για να δώσουμε τις οριστικές λύσεις.

Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί αφορούν ειδικά στην επόμενη σχολική χρονιά, 2018-2019. Γενικότερες αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά, στη διαδικασία του διαλόγου, σε συνεργασία και με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς.

Διευκρινίζουμε ότι σήμερα ακολουθεί συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους οργανωμένους γονείς, τους οποίους πρόκειται στη συνέχεια να συναντήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διότι από την πλευρά της Κυβέρνησης θεωρούμε ότι βασικοί συντελεστές και συνεργάτες είναι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς». 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Συμεού
Thu August 23, 2018, 16:23:22
Είναι τόσα πολλά τα ανοικτά θέματα στην παιδεία, που διερωτάται κανείς: τόσα χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιαδη τι έκανε για να βελτιώσει την κατασταση;...

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016