KESJULY18

2018-08-22 12:22:00
«Το δις εξαμαρτείν» και… «το γινάτι βγάζει μάτι» κύριοι Πρόεδρε, Υπουργέ…!

«Το δις εξαμαρτείν» και… «το γινάτι βγάζει μάτι» κύριοι Πρόεδρε, Υπουργέ…!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΥ*

Την αρχαία ρήση «το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού» τη χρησιμοποιούμε, ως γνωστόν, όταν θέλουμε να στιγματίσουμε όσους κάνουν δύο τουλάχιστον φορές το ίδιο λάθος. Όταν όμως αυτό γίνεται σκόπιμα, από πρόθεση και από ένα «καπρίτσιο», από ανθρώπους μάλιστα οι οποίοι κόπτονται ότι ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα του τόπου, τότε το μόνο που προοιωνίζει η συμπεριφορά τους αυτή, όταν παρουσιάζεται στην αρχή, μιας δεύτερης για κάποιους ή πρώτης για άλλους, μακράς  5ετούς (;) θητείας, κατά την οποία προέχει μεταξύ άλλων και  η επίλυση των προβλημάτων της παιδείας  του τόπου, είναι ότι αρχίζουν με μια στείρα αντιδημοκρατική, ετσιθελική και εγωιστική συμπεριφορά, αφού έχουν άλλωστε την στήριξη του 56% (!) του λαού όπως υπερηφανεύονται, έτσι για να περάσει το δικό τους θα έλεγα από «γινάτι».

Δεν μας έφταναν οι μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις που έχει πάρει αυτή η Κυβέρνηση στις 2 Ιουλίου- και λέω κυβέρνηση και όχι ο υπουργός  όχι για να καλύψω τους αδέξιους, άστοχους και άκαιρους χειρισμούς του, αλλά γιατί εκφράζω ξανά την ταπεινή μου άποψη πως οι αποφάσεις αυτές είναι πολιτικές της κυβέρνησης και όχι του όποιου υπουργού- αποφάσεις χωρίς καμία παιδαγωγική και εκπαιδευτική τεκμηρίωση και το πιο σημαντικό, αποφάσεις χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Έρχεται με ακόμα πιο προσβλητικό  και υποτιμητικό τρόπο με ένα υπόμνημα 30 σελίδων που όπως ορθώς το χαρακτήρισαν κάποιοι ως «μνημείο προχειρότητας, ανακριβειών, λανθασμένων και παραπλανητικών στοιχείων μέχρι και ψευδών δηλώσεων…». Και το χειρότερο(!!!)… στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έρχονται να αναιρέσουν τον ίδιο τους τον εαυτό σαν να μην είναι αυτοί αλλά κάποιας άλλης κυβέρνηση που πριν από δύο χρόνο περήφανοι δήλωναν «…. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας TIMSS 2015, τα οποία παρουσιάζουν βελτίωση…..  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της Κύπρου παρουσιάζουν σταθερή αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια…Ως προς την κατανομή των μαθητών σε επίπεδα επάρκειας, τα αποτελέσματα της Κύπρου στα Μαθηματικά είναι εξαιρετικά… εκφράζει την ευαρέσκειά του, ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα στα Μαθηματικά, καθώς διαφαίνεται ότι αρκετές από τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια…» κ.ά.

Και ενώ τα αυτονόητα δηλώνουν και αποδεικνύουν τις λανθασμένες αποφάσεις και τους αδέξιους χειρισμούς  υπουργού- κυβέρνησης και «συμπαραστατών» τους, και ενώ οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις δηλώνουν με κάθε τρόπο τις ειλικρινείς τους προθέσεις και προσέρχονται σε κάθε κάλεσμά και κάθε πρωτοβουλία με εισηγήσεις- προτάσεις που διασφαλίζου τα «ζητούμενα» του δήθεν εξορθολογισμού, αυτοί σαν μικρά παιδιά που τους πήραν το παιχνίδι τους και το θέλουν, αυτό και μόνο πίσω, από «γινάτι»   

Αλλά «το γινάτι βγάζει μάτι» , όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, κύριε Πρόεδρε, Υπουργέ, Κυβερνητικέ Εκπρόσωπε, ….  Φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνεστε  ούτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της Παιδείας, 10 μέρες πριν το άνοιγμα(;;;) των σχολείων, ούτε και τις προτεραιότητές σας. Οι Εκπαιδευτικοί έχουν και περηφάνια και αξιοπρέπεια, προσφέρουν όσο λίγοι σε αυτό τον τόπο και  απαιτούν σεβασμό και αναγνώριση.

Εύχομαι το συντομότερο, έστω εκ των υστέρων, να βρεθεί η κατ’ επιεική κρίση ανώδυνη λύση για το συμφέρων και το καλό όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών. Γιατί πολύ φοβάμαι πως  τελικά, το γινάτι θα βγάλει μάτι. Συνήθως, το μάτι του ίδιου αυτού που αφήνεται να παρασυρθεί από αυτό. Στην περίπτωσή μας όμως, το γινάτι στο τέλος φαίνεται  θα βγάλει ολονών μας το μάτι!

*Πρόεδρος ΔΗ.ΚΙ. Δασκάλων Νηπιαγωγών


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
KYPRIA2018
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016

microsoft1718