KESJULY18

2018-08-06 23:16:58
ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η «Ιθάκη» φαντάζει πια ως ένας πολύ μακρινός προορισμός...

ΔΗΚΙ Καθηγητών: Η «Ιθάκη» φαντάζει πια ως ένας πολύ μακρινός προορισμός...


Ανακοίνωση της ΔΗΚΙ Καθηγητών αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η οποία καθορίστηκε από τον ίδιο τον ΠτΔ ως εβδομάδα διαλόγου για την Παιδεία, η ΟΕΛΜΕΚ προσήλθε σε όλες τις προκαθορισμένες από τον ΥΠΠ συναντήσεις με προτάσεις και πρόθυμη για την εξεύρεση μίας αμοιβαίας συμφωνίας που θα προσέφερε τις απαραίτητες  για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λύσεις. Αυτή εξάλλου ήταν και η παραίνεση του ίδιου του ΠτΔ.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα προβλήματα προέκυψαν με την ψήφιση των τεσσάρων ή πέντε  σημείων που απέστειλε στο Υπ. Συμβούλιο ο ΥΠΠ κ. Κώστας Χαμπιαούρης, χωρίς να  αποτελούν προϊόν διαλόγου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αλλά ετσιθελικής συμπεριφοράς εκ μέρους του εργοδότη.

Παράλληλα και παρόλο που από πολλά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι εκπαιδευτικοί δέχθηκαν ιδιαίτερα απαξιωτικές, προσβλητικές και άδικες επιθέσεις, από διάφορα οργανωμένα και μη σύνολα, αξιωματούχους και άλλους παράγοντες, οι Οργανώσεις κράτησαν ώριμη,  στωική  και καρτερική στάση  σεβόμενες την προσωπική επιθυμία του ΠτΔ και κυρίως τις ανησυχίες παιδιών και γονέων.

Η παράταση του διαλόγου τη δεδομένη στιγμή, εν τη απουσία του ΥΠΠ, αρχίζει να διαφαίνεται ατελέσφορη.

Οι ενδείξεις καταδεικνύουν έλλειψη επαρκούς προετοιμασίας εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, απροθυμία, ανώφελα παιχνίδια εντυπώσεων και τακτική κωλυσιεργίας. Να σημειωθεί ότι οι αντισταθμιστικές μας προτάσεις δόθηκαν στις Διευθύνσεις (Μέσης Γενικής, Τεχνικής και Δημοτικής) από την Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχαμε και ακόμη αναμένουμε την εκτίμηση επί της πρότασης.

Υπενθυμίζουμε ότι η μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων μας στις 13 Ιουλίου 2018, έστειλε πολλά και σαφή μηνύματα ως προς την αποφασιστικότητα και την ένταση των διεκδικήσεων μας.

Θεωρούμε ως δεδομένο ότι οι ίδιες αυτές οι διεκδικήσεις για τον εκπαιδευτικό κόσμο, δεν απομονώνονται στα «Υπουργικά Σημεία», αλλά αποτελούν απλά την κορυφή του παγόβουνου...

Ελπίζουμε ότι έστω και την υστάτη, ο ΥΠΠ θα αφουγκραστεί με προθυμία και ειλικρίνεια τα αιτήματα της διαμαρτυρίας  μας και θα μπει εποικοδομητικά  σε μια διαδικασία διαλόγου που ο ίδιος επιζητούσε.

Η «Ιθάκη» αρχίζει να φαντάζει πια ως ένας πολύ μακρινός προορισμός...»


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Γιώργος Γεωργίου
Tue August 07, 2018, 00:40:42
Μόνο με προεδρική παρέμβαση αποσύρονται τα μέτρα που ψήφισε το υπουργικό. Να ζητήσετε άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και να καταγγείλετε την ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ αλλά και την εσκεμμένη κωλυσιεργία. Σας καλεί στο διάλογο και σας κοροιδεύει. Ούτε βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένος να κάνει. Παράλληλα ξεκινήστε νομικές διαδικασίες για παραβίαση του θεσμοθετημένου τρόπου λήψης αποφάσεων. Περαιτέρω διάλογος μαζί του είναι χάσιμο χρόνου.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
MA/MSc2018
NEAPJUL17
INTERCOLLEGE
MIDMA
AOSINK
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
THALIS
AIGAIA
MARTIME
FORUMMARCH
global
iky2018
ALEXANDERJULY18
OPAPCYPRUS
MOECEE
Middlesex2016