KESJULY18

2018-08-02 11:09:56
Ελεγκτής: Ο Υπ. Παιδείας να θέσει στο τραπέζι και τις άλλες συστάσεις της Υπηρεσίας μας

Ελεγκτής: Ο Υπ. Παιδείας να θέσει στο τραπέζι και τις άλλες συστάσεις της Υπηρεσίας μας


Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης με νέα ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει: 

"Εφόσον ο διάλογος προϋποθέτει "όλα στο τραπέζι", αναμένουμε από το ΥΠΠ να θέσει, όχι μόνο τα 4 σημεία της Απόφασης του ΥΣ (που ήταν τα ελάχιστα), αλλά και τις άλλες συστάσεις της Υπηρεσίας μας, όπως η πλήρης κατάργηση της πρακτικής μείωσης του διδακτικού χρόνου με τα έτη υπηρεσίας, επέκταση ωρών εργασίας στη μέση εκπαίδευση (π.χ. 3μμ αντί 1.30μμ), μείωση των ημερών που οι εκπαιδευτικοί δεν εργάζονται (π.χ. παρουσίαση στα σχολεία από τις 20 Αυγούστου, μείωση των σχολικών αργιών Χριστουγέννων και Πάσχα και κατάργηση άλλων αργιών, ώστε να αξιοποιηθεί χειμερινός και εαρινός χρόνος λόγω του θερμού καλοκαιριού), κτύπημα κάρτας κατά την προσέλευση και αποχώρηση από κάθε σχολική μονάδα κλπ.
Όλα αυτά είναι όντως εργασιακά θέματα, που στο τέλος του διαλόγου θα πρέπει να τύχουν και νομοθετικής ρύθμισης. Όπως επίσης εργασιακό θέμα προφανώς είναι και οι διευκολύνσεις προς τους συνδικαλιστές που θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρότυπο των διευκολύνσεων προς την ΠΑΣΥΔΥ, χωρίς πλήρεις απαλλαγές αφού ο συνδικαλιστικός χρόνος θα πρέπει να καλύπτεται από τις συνδρομές των μελών (π.χ. οι καθηγητές εισφέρουν απ' ό,τι γνωρίζω γύρω στα €10 το μήνα που είναι κάπου στο μισό των εισφορών της ΠΟΕΔ, ΠΑΣΥΔΥ κλπ. Αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί για κάλυψη των αναγκών της συντεχνίας τους)".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κώστας Αντωνίου
Thu August 02, 2018, 21:25:26
Ο Γ.Ε. καλό είναι να ασχοληθεί με τα κρυμμένα χρήματα αυτού του τόπου και όχι με τα φανερά. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά του.

Νικολαου Νικος
Thu August 02, 2018, 18:33:04
Δεν υπαρχει λογος να του απαντατε. Ειναι τακτικη που χρησιμοποιείται ευρέως. Λες κάποιου να σου δωσει κατι μικρο και αυτος αντιδρα και δεν σου το δίνει. Στη συνεχεια του ζητας κατι πολυ μεγαλυτερο για να σου δώσει απλά το πρώτο.

Ελισαβετ Μαρουδα
Thu August 02, 2018, 16:26:00
Η εκπαίδευση κύριε Γ.Ελεγκτή δεν είναι μπακάλικο τόσα παίρνεις τόσα δίνεις. Ούτε λόγος στις απαιτήσεις σας για ποιότητα εκπαίδευσης,αξιολόγηση,ενίσχυση κινήτρων για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το χειρότερο δεν είναι τα μέτρα που εισηγείστε για τους εκπαιδευτικούς, αλλά η αδιαφορία σας για το τι μπορεί να επιφέρει αυτό στη δημόσια παιδεία και στο έμψυχο υλικό της...τα παιδιά. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ντρέπομαι...

Μαρία Γεωργίου
Thu August 02, 2018, 14:56:39
Αν δεν κάμνω λάθος όταν μας εργοδότησε το κράτος υπογράψαμε συμβόλαια εργασίας στα οποία δεν αναφέρονται μόνο τα καθήκοντα μας αλλά και οι όροι εργασίας μας και οι απολαβές μας, Ασ τα μελετήσει λίγο ο Κύριος Μιχαηλίδης , γιατι φαινεται ότι δεν τα ξέρει. Επίσης πιθανα να αγνοει και τον δικό του ρόλο. Αφήσε όλες τις άλλες μελετες και ασχολείται μόνο με τους εκπαιδευτικούς "που έχουν καταστρέψει και συνεχίζουν να καταστρέφουν οικονομικά αυτόν τον τόπο."

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu August 02, 2018, 12:01:58
Με την ίδια λογική εγώ εισηγούμαι:
Μείωση του ακαθάριστου πάγιου μισθού του Γενικού Ελεγκτή από 96762 ευρώ [ ενενήντα έξι χιλιάδες εφτακόσια εξήντα δύο ευρώ ετήσια] σε 70 000 ευρώ ετήσια
Κατάργηση του επιπλέον επιδόματος παραστάσεως των
18 000 ευρώ που παίρνει. Να καλύπτει τα έξοδα παραστάσεως του από το μισθό του όπως και εμείς.
Μπορεί άνετα να ζήσει και με 70 000 το χρόνο αντί 122 000 που παίρνει σήμερα από το δημόσιο ταμείο.
Επίσης να μην έχει υπηρεσιακό αυτοκίνητο όπως ο κάθε δασκαλάκος που παίρνει μετάθεση λεμεσό και εργάζεται για το βενζινάρη της γειτονιάς του.Παίρνει 1500 ευρώ το μήνα [χίλια πεντακόσια ευρώ ] έξοδα παραστάσεως,πέραν του παχουλού μισθού του όσο δηλαδή ένας διδασκαλικός μισθός. Αυτό δεν είναι διασπάθιση δημοσίου χρήματος;

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Thu August 02, 2018, 11:59:15
Με υπερβολικό ζήλο, παράβαση των όρων εντολής και πιθανώς εμπάθεια, ο Γενικός Ελεγκτής, προσπαθεί με δηλώσεις του να επηρεάσει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών.
Θα πρέπει να περιοριστεί στην διεξαγωγή των ερευνών και την γνωστοποίηση των ευρημάτων του χωρίς όμως να εκφράζει δημόσια απόψεις. Ας κατευθύνει τα Υπουργεία και κυβερνητικά τμήματα να υιοθετήσουν τις υποδείξεις του (εφόσον πρόκειται για το καλό του τόπου) και ας αφήσει τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα τους.
Αν δεν τα λάβουν ας τους ξεμπροστιάσει.
Απλά γιατί δεν διαθέτει την ίδια ΘΕΡΜΗ και για άλλες υποδείξεις του που δεν υιοθετούνται σε πολλά άλλα τμήματα του δημοσίου;

Για την ΣΚΤ έχει κάτι να πεί;

Για τη Βουλή, για το Χρηματιστήριο, το Νέο Νοσοκομείο, για το ΝΣΔΕ έχει κάτι να πει;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016