KESJULY18

2018-07-31 18:23:19
ΑΚΙΔΑ: Μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εμπιστεύεται τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού;

ΑΚΙΔΑ: Μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εμπιστεύεται τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού;


Ανακοίνωση της ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Η καταστρατήγηση της θεσμικής δεοντολογικά ορθής διαδικασίας του διαλόγου ΥΠΠ και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη μονομερή αναίρεση των όσων συναποφασίστηκαν στο Προεδρικό στις 27/7/2018 με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας πέρα από το ότι συνιστούν ακόμα ένα πλήγμα κατά των δημοκρατικών θεσμίων, εύλογα δημιουργούν κρίσιμο ερωτηματικό: Μήπως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από πλευράς του κ. Αναστασιάδη και των συνεργατών του στην Προεδρία προς το πρόσωπο του κ. Κώστα Χαμπιαούρη; Ή μήπως ο ίδιος ο Υπουργός νιώθει αδυναμία να χειριστεί τα ζητήματα αρμοδιότητας του και επιζητεί την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε ένα θεσμικό διάλογο για εργασιακά θέματα;

Ταυτόχρονα διερωτάται ο καλοπροαίρετος παρατηρητής: μήπως η ενέργεια αυτή εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: τη ματαίωση εν τη γενέση της της όποιας διαπραγμάτευσης, γιατί ενδεχομένως αναγνωρίζουν ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να την διεξάγει εκ μέρους και ως Μέλος της Εκτελεστικής Αρχής δε θα καταφέρει να την φέρει εις πέρας; Αν όντως είναι έτσι, τότε βρίσκεται σε αντίθεση με τον στόχο των εκπαιδευτικών για τάχιστη ευόδωση του διαλόγου και έξοδο από το αδιέξοδο που η Επίσημη Πλευρά δημιούργησε με τις πολιτικές, τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις της.

Έτσι επέλεξαν να εμπλέξουν τους Ηγέτες των Οργανωμένων Γονιών, γνωρίζοντας, όπως ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι, πως δε θα έπρεπε να έχουν θέση σε αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε οι Πρόεδροι των Συνομοσπονδιών το δήλωσαν υπεύθυνα και με σαφήνεια επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν οποιαδήποτε διαφορά με τους γονείς, αφενός γιατί έχουν ως κοινή έγνοια τα ίδια τα παιδιά και την προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης μακριά από λογιστικές λογικές, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, αφετέρου οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί στην πλειονότητα τους είναι και οι ίδιοι γονείς αλλά και, μάλιστα, πολλοί εξ αυτών ενεργά μέλη τόσο στους Τοπικούς Συνδέσμους Γονέων όσο και στις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες, συμβάλλοντας με τη συνδρομή τους αλλά και την ενεργοποίηση τους στην πραγμάτωση των στόχων του Κινήματος των Γονιών.

Είναι ξεκάθαρο το ερώτημα που αναφύεται εκ της σημερινής ανακοίνωσης του Προεδρικού: Εάν ο κ. Νίκος Αναστασιάδης δεν εμπιστεύεται τον Υπουργό της Κυβέρνησής του, μήπως τελικά αναθέτει τον ρόλο αυτό στους Προέδρους των Οργανωμένων Γονιών; Μήπως, μάλιστα, τους έχει δώσει και κατευθυντήριες γραμμές για τη διαπραγμάτευση; Τους έχει δεσμεύσει να υπογράψουν και συμφωνία εκ μέρους του;

Επιβάλλεται να δοθούν εξηγήσεις για την καταστρατήγηση των θεσμικών διαδικασιών από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Και αυτές οφείλουν να τις δώσουν οι εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Εξουσίας, όποιοι τελικά θα έχουν το χρίσμα, στην αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Είναι δε επείγον η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας της Βουλής να συγκληθεί άμεσα, έκτακτα για να εξετάσει στη βάση του ρόλου της το πρωτοφανές αυτό πραξικόπημα στα εργασιακά ζητήματα».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016