KESJULY18

2018-07-26 20:05:33
Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου: Έργα και Ημέραι

Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου: Έργα και Ημέραι


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Μακαριώτατε και εγώ εξεπλάγην! Και ο υπουργός φαντάζομαι…  Σκεφτείτε τι θα γίνει στην επόμενη κινητοποίηση που θα είναι διπλάσια σε όγκο.

Με την πρόσφατη παρέμβασή σας θίξατε το ζήτημα των αποσπάσεων και ότι «τις χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί  γιατί είναι φυγόπονοι».  Θα συμφωνήσω μαζί σας.  Αλλά, έπρεπε να τα πείτε στον Υπουργό Παιδείας. Αυτός τους αποσπά στο υπουργείο και στο προεδρικό.  Δηλαδή ΟΛΟΙ εκεί στο Υπουργείο είναι φυγόπονοι! Νομίζω θα πρέπει να πάνε πίσω στην έδρα. Διότι οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δουλεύουν σκληρά, ο υπουργός πάλι ισχυρίζεται ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί  να λειτουργήσει το υπουργείο, εσείς τους χαρακτηρίζετε φυγόπονους! Νομίζω ότι,  μέσα στα μέτρα που θα πάρουν οι οργανώσεις θα πρέπει να είναι και η άρνηση αποδοχής της απόσπασης. Να μην τους βγαίνει και το όνομα ότι «θέλουν την ησυχία τους». Χαίρομαι που το θίξατε. Τα λέμε και εμείς στον υπουργό αλλά καμώνεται πως δεν ακούει. Επιμένει στο πολύ «πιασάδικο» του συνδικαλιστικού χρόνου. Θα είστε ευτυχείς αν αύριο παύσουν να υπάρχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Θεωρείτε και εσείς, όπως και οι κυβερνώντες, κίνδυνο και μπελά τον συνδικαλισμό. Όπως τότε… Επί Χούντας!!!

Προσέξατε, είπατε, χειρονομίες που έκαναν σχεδόν όλοι στην συγκέντρωση. Και εγώ το πρόσεξα. Έκαναν το σημείο της νίκης, ή και της γροθιάς υψωμένη. Έτσι γίνεται Μακαριότατε στις διαδηλώσεις. Δεν πάνε λιτανεία. Σε πορεία διαμαρτυρίας βρίσκονται.  «Μάλιστα, μερικοί αξίωναν την παραίτηση του υπουργού», είπατε. Όχι μερικοί!! Ήταν σχεδόν 4500. Η απεργία είναι όντως το τελευταίο μέτρο που σκέπτονται οι εκπαιδευτικοί. Έχουμε, όμως, το μισό καλοκαίρι μπροστά μας. Η σκέψη είναι αυτές να πραγματοποιηθούν αργά, αρχές Σεπτεμβρίου. Έπρεπε, φυσικά, και συμφωνώ μαζί σας, πρώτα να προηγηθεί ο λόγος και ο αντίλογος. Δυστυχώς εδώ είναι το μείζον ζήτημα. Υπήρξε μόνο ο λόγος. Ο λόγος του ενός, του Δυνατού. Έτσιθελικά, όπως το είπατε.  Απαξιωτικά όπως και πάλι το είπατε, με τη διαφορά ότι απευθυνόσαστε σε λάθος αποδέκτες. Μπορεί, όντως, να μην προλάβατε να ενημερωθείτε, ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν από το Υπουργείο και σε 48 ώρες εγκρίθηκαν από το Υπουργικό χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος.  Δηλαδή ο λόγος και ο αντίλογος στον οποίο αναφέρεστε, δεν υπήρξε ποτέ. 

Ζητάτε από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις, διότι λέτε, η απεργία, μπορεί να είναι δυνατό όπλο αλλά υπάρχει και ο λαός, που μπορεί τέτοιες συμπεριφορές να τις εμέσει!!!

Μακαριότατε, θα «εμέσει» ο λαός τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο, την μάθηση και την καλλιέργεια των παιδιών μας; Εδώ δεν έχει εμέσει (δεν μ’ αρέσει το συγκεκριμένο ρήμα, αλλά αφού το χρησιμοποιεί ένας ιεράρχης!!) συμπεριφορές και δηλώσεις, όπως:

      i.  Θα πάρω ένα τρακτέρ, θα μπω μέσα και θα τα ισιώσω όλα (ενν. τα αρχαία, για ν’ ανεγερθεί ξενοδοχείο) (!)

     ii. Θα έλθω, να σπάσω την πόρτα και θα σας τα πάρω όλα, δεν θα σας αφήσω     ούτε γρόσι (αναφορά σε Επιτροπή Εκκλησίας για το παγκάρι) (!)

    iii. Ο Θεός δεν σώζει δωρεάν, τζάμπα (!)

   iv. Τα αγαθά τα έστειλε ο Θεός για όλους (όταν κάποιοι έκλεβαν άμμο από την Τοξεύτρα) (!)

  v. Θα κάνει η εκκλησία δικά της σχολεία, θα βάλουμε και Εξετάσεις, θα παίρνουμε τους καλύτερους(!)

  vi. Η ύπαρξη μεγάλου αριθμού μεταναστών στα σχολεία μας, δημιουργεί προβλήματα και στα δικά μας παιδιά(!)

   vii. Έπρεπε να γίνει περισυλλογή και εξορθολογισμός (όταν  επιχειρήσεις της Αρχιεπισκοπής έβγαλαν οικογένειες στο δρόμο). (!)

    viii. Η υποχρέωση των κρατικών εκπαιδευτηρίων να δέχονται όλο τον αριθμό των ξενόγλωσσων παιδιών που ζουν στην Κύπρο μειώνει το επίπεδο των σχολείων(!)

   ix.  Χρυσόστομος θα είναι και ο νέος Αρχιεπίσκοπος, είτε το θέλουν κάποιοι ή όχι (οι κάποιοι ήταν οι ανθυποψήφιοι ιεράρχες) (!)

   x. Εκλογή Αρχιεπισκόπου με 8%. Οι άλλοι δύο πήραν πάνω από 40%

  xi. Θα είμαι Αρχιεπίσκοπος μόνο για 5 χρόνια (πέρασαν ήδη 12 χρόνια) (!)

Αυτά όλα, τι σας προκαλούν Μακαριότατε; Όταν, μάλιστα,  ακούγονται ή πράττονται και από τον προκαθήμενο του αρχιεπισκοπικού θρόνου, Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου;

Καταλήξατε στη δήλωσή σας, ότι «οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε δεινή θέση και τότε δεν θα τους αρέσει». Διαβλέπω μια έχθρα, μια χαιρεκακία, ένα ρεβανσισμό.  Θα περίμενα από τον προκαθήμενο ένα πιο πατρικό, πιο θεολογικό, πιο πνευματικό λόγο!

Κάνατε όμως και κίνηση ματ. Ο επικοινωνιολόγος σας έπιασε λαβράκι.  Έτσι, τουλάχιστο, θα αισθάνεται ο ίδιος.  Αγανακτισμένοι πολλοί εκπαιδευτικοί ζήτησαν ακόμα και η αργία των ονομαστηρίων σας να καταργηθεί.  Να εξοικονομηθεί διδακτικός χρόνος.  Βγήκατε εσείς δημόσια και το προτείνατε.  Στην εφημερίδα «Αλήθεια» μάλιστα, είσαστε στο κέντρο του πρωτοσέλιδου και κάτω από τον κύριο τίτλο «48 συνολικά συνδικαλιστές στις τάξεις, όφελος €750.000 τον χρόνο». Και ο υπότιτλος «Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Μακαριότατος» (!)

Και σεις στο κέντρο.  Με ένα κινητό στο αυτί.  Και πάνω δεξιά η ημερομηνία: 20 Ιουλίου. Μοιάζατε με τραπεζίτη, με επιχειρηματία ή με χρηματιστή στην Wall Street. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.  Πιο πολύ με ενόχλησε η ημερομηνία.  Οι συνειρμοί….

Και επειδή, Μακαριότατε, οι συνειρμοί σπρώχνουν ο ένας τον άλλο, διερωτώμαι, αν συμφωνείτε και με την άποψη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ότι, για την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική ευθύνεται ο άθεος πρωθυπουργός της Ελλάδας!!!

Για φαντάσου, να συμφωνείτε! Ο Τσίπρας άθεος και εσείς ένθεος! Μαζί με τον Αμβρόσιο. Ω καιροί, ω ήθη!

Μπορείτε Μακαριότατε να επιστρέψετε και πάλι πίσω στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Όταν σας χρειαστούν θα σας φωνάξουν και πάλι. Η μικρή παρέμβασή σας μας βοήθησε να θυμηθούμε έργα και ημέρες….

*Πρώην Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
CUTSEPT2018
NEAPJUL17
MIMSEPT
LEVENTIOS
INTERCOLLEGE
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
PAJUNE18
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
OLYMPION2017
iky2018
ALEXANDERJULY18
MOECEE
Middlesex2016